![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Szkatułka
Chciałabym sama zrobić szkatułkę!
![]() ![]() -wys. 10 cm. -szer.23cm. -długość. 15 cm. No tak mnie więcej... A i ta szkatułka chciałabym, żeby była na kluczyk! Tylko jak ja mam to zrobić? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szkatułka
jak nie z drewna to może z płyty mdf, jej nie musisz już szlifować tylko przyciąć i zmontować. Jeśli chodzi o zamek to wydaje mi się, że to już wyższa szkoła jazdy, jeśli chcesz żeby od był niewidoczny, trzeba się troszke pobawić (kupujesz odpowiednich rozmawrów zamek, nawiercasz dziurkę, wkładasz to pomiędzy dwie płyty, ewentualnie żeby było prościej można sobie darować to ukrywanie między płytami). Albo zamiast zamka jakaś ładna kłódeczka.
z materiałów do wykonania prócz drewna i płyty do głowy mi nic innego nie przychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja bym poszła po najmniejszej linii oporu i zrobiła z papierowej wikliny zamykany na kłódeczkę
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z takiego specjalnego sztywnego kartonu też by była ciekawa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja zrobilam szkatulke z pudelka na buty i wloczki
![]() ![]()
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me ![]() Zapraszam na bloga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
aglayu przepiękna ta szkatułka!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ojejku
![]() ![]()
She can kill with a smile She can wound with her eyes She can ruin your faith with her casual lies And she only reveals what she wants you to see She hides like a child But she's always a woman like me ![]() Zapraszam na bloga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Wielkie dzięki za podpowiedzi!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mi do glowy przyszlo ze mozna okleic sztucznymi kwiatkami, np rozyczkami z bibulki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
To jak Ci ladnie wychodza kwituszki to mozna nimi poobtykac pudeleczko
![]() Tak mi do glowy przyszlo ze mozna tez futerkiem obszyc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ale może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Jakieś propozycje? Zdjęcia? Jeśli tak to piszcie i załączajcie fotki! Każdy pomysł może kogoś zainspirować!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Najgorzej bądzie z tym zamknięciem na kluczyk...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Aglaya wow piękna ta Twoja szkatułka
![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Pomyslalam sobie ze moze moglabys wykorzystac plastikowe pudelko,pojemnik.Chocby opakowanie po duzych lodach lub po czyms innym.Oczywiscie ladnie je czyms ozdobic z zewnatrz.Lub metalowe pudelko po czekoladkach,napewno bedzie trwale,a ksztalty takich sa czesto bardzo ciekawe,no chyba ze zalezy Ci na prostokatnym.Latwym materialem do ozdoby jest przyklejenie dekoracyjnej tkaniny,klejem.Dodatkowo jezeli umiesz moglabys cos wyhaftowac na wierzchu pokrywki.Ciezko jednak byloby do takiej szkatulki zamontowac zamek,moze poprostu ladnie zawiazana kokardka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja się napaliłam na drewnianą ... tylko nie bardzo wiem jak zrobić żeby wieko fajnie się otwierało, a nie było ściągane
![]() Izuś hmm chyba faktycznie metalowe po czekoladkach byłoby ok ... hmm zamek ciężko byłoby zrobić ale kłódkę niekoniecznie ![]()
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi własnie teżet zrobił kuferek z takim fajnym otwierabiem jak jest np w szafkach. Jesli o takie ci chodzi to mogę się spytać jak to coś nazywa. Zamontowanie ich trudne nie jest bo wystarczy tylko przykręcić z góry i z dołu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Oooo byłoby super
![]() ![]() Zastanawiałam się, czy kawałki drewniane dałoby się w stolarni jakiejś dostać ... i czy to drogie jest ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie szukałam czy nie było już na forum czegoś o szkatułkach i natknełam się na taki wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=szkatu%B3ka Sa zdjęcia bardzo ładnych,szczególnie te "pietrowe" godne uwagi,no cóz ale do samodzielnego wykonania raczej niemożliwe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Jakby pokombinować, to dałoby się przynajmniej w miarę taką prostą z szufladkami szkatułkę zrobić
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
Ech...Moja siostra lubi bardzo pogrzebać w moich rzeczach...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
aglaya- jka piękna szkatułka! śłodka, chciałabym taką na nici... może sobie wydziergam
![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Hehe po przeczytaniu tego wątku zaczełam obżerać sie ptasim mleczkiem i jak juz dokończyłam paczke
![]() ![]() ![]() ![]() PS.aglayu - ta szkatułka jak dla mnie zbyt rózowawa i te kwiatki takie jakieś starodawne , wole jakiś nowocześniejszy styl ![]() ![]() Mówie co myśle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Pomyślałam jeszcze o metodzie paper-mache,tu do kupienia http://www.kreateria.pl/go/_category/?idc=6_16 ale mozna zrobić samemu.Sa wątki na forum o tej technice,tylko zawsze wydawało mi się że tą metodą nie da się uzyskać gładkiej powierzchni,a jak widać na zdjęciach te pudełka,kuferek mają gładziutkie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]()
Fotki CHYBA wrzucę, lecz jak zrobię tą szkatułkę do końca! A mi jeszcze zamontowania tej kłótki brakuje!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
faktycznie z tą kłóką to będzie proble, ale może warto podpatrzeć jak to jest zrobione w takich pamiętnikach ze sklepów
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.