|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przekonać Jego i Siebie?
Jeśli taki wątek już istniał to bardzo przepraszam,ale pytałam się już na innch wątkah i chyba takiego nie było.
A więc chodzi mi o stosowanie tabletek anty a raczej ich skuteczność podczas stosunku kończącego sie we mnie ... Wkrótce zaczynam brać tabletki i rozmawiałam na ten temat z moim TŻ , on twierdzi , ze bedzie sie bał kończyć we mnie ... W sumie ja tez pewnie bede na początku sie bała ... Czy możecie mnie jakoś przekonać ze to bezpieczne? Wiadomo ze nie w 100% , ale moze istnieja jakieś wypowiedzi np. lekarzy na ten temat ? Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przekonać Jego i Siebie?
Jesli decydujesz sie na tabletki, ale im nie ufasz, to po co sie na nie decydujesz? Wybrana przez ciebie antykoncepcja powinna byc taką, która daje ci maksimum pewnosci. Jesli czujesz, ze hormony ci jej nie dadza, to ich nie bierz - bo po co?
Jest mase wątków o niepewności co do pigułek anty. Poszperaj, tam znajdziesz odpowiedzi. Nigdy nie ma 100%.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
decyduje sie na pigułki , bo już przydarzyło nam sie pęknięcie gumki , więc im już w ogóle nie wierze a globułki i inne smarowidła to nie dla mnie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ze wszystkich środków antykoncepcyjnych pigułki mają największy procent skutecznośći.Niestety nie dają 100%.Zawsze jest ryzyko.
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jeśli dziewczyna nie czuje ze hormony nie dają jej pewności to ma ich nie brać ?? . Może niech lepiej stosuje kalendarzyk co ?
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Arek ale super aviator
![]() Natee, nie obawiaj sie, jest to takie małe ryzyko, ta metoda jest chyba najskuteczniejsza. Zajrzyj do forum - ginekologia tam napewno znajdziesz cos dla siebie. Pozdrawiam
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już do autorki: obawy są naturalne. Ja jestem z natury panikarą, a jednak się zdecydowałam w listopadzie na tabletki. I mówię CI: przestrzegaj zasad, a będziesz bezpieczna, bez zamartwiania się. Obawy znikną już wkrótce, na początku to normalne, bo sytuacja jest nowa, musisz się oswoić. Dam Ci linka do mojego wątku z początku brania tabletek, jak się bałam, może Cię uspokoi: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ezpieczny+seks |
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan sie lepiej nauczy czytac ze zrozumieniem.Kalendarzyk to nie jest metoda anty, a ja napisalam ze powinna uzywac takiej metody anty, ktorej ufa. Bo jesli ktos nie ufa pigułkom to przeciez by sie na nie nie decydowal. Niefajnie jest co miesiąc panikować, mimo brania piguł - to nonsens. W tym przypadku gumki zawiodły, globulki odpadaja. Wiec anty to, powiedzmy, koniecznosc. One powinny dawac ci komfort znacznie wiekszy niz pozostałe środki antykoncepcyjne, ale 100% gwarancji nikt nie da. Cytat:
Z reklamacjami to do kogo?
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Z tymi pigułami to roznie jest, wiekszosc kobiet nie ma po nich ochoty na seks, pozniej dochodza jeszcze problemy zdrowotne. Skuteczne tak, jak najbardziej, ale duzo z nimi problemow. Ja juz nie mowie co sie z moja panna dzialo. Bole glowy, bole nerek, co miesiac u lekaza z tymi samymi objawami. Baardzo obnizone cisnienie. Juz myslalem ze Ona mi umiera. Nie tak dawno ginekolog jej zmienila tabletki - jak narazie sie nie skarzy na zadne bole, a z libido tez jest troche lepiej. Wiec, zalezy tez na jakie tabletki sie trafi.
Najskuteczniejsza metoda to pigula+prezerwatywa, ale czy pigula jest najlepsza ? To zalezy od tego jak wyplywa na organizm dziewczyny. Nie chodzi przeciez tylko o seks, ale rowniez o zdrowie panny. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
hmm...jezeli nie jestes pewna w 100% to sie lepiej nei mecz i niech moze nie konczy w Tobie... ja na poczatku tez sie nie moglam przekonac i sie podwojnie zabezpieczalismy. teraz juz nie mam oporow... tabletki biore juz 11 miesiecy i wiem, czuje ze moge im zaufac...a to jest tylko kwestia czasu i Ty juz neidlugo tez bedziesz mogla spokojnie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli masz stałego partnera to pigułki-owszem.Ryzyko jest tylko wtedy jak zapomni się zazyć tabletki.Moim zdaniem nie ma potrzeby zabezpieczania się dodatkowo prezerwatywą,chyba ,ze partnerzy się często zmieniają(ryzyko chorób itd.)
Ja tez miałam kiedyś takie obawy,ale wystarczy systematyczność i naprawdę mozesz być spokojna. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
partnera mam jednego (pierwszego i ostatniego
)
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Natee do pigulek trzeba sie przyzwyczaic, ja moim na poczatku tez nie ufalam, dostalam jedna miesiaczke, druga i juz jestem spokojna i sie nie boje wpadki
|
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
natee miałam podobne obawy co Ty.
Brałam pigułki przez 5 lat i przez ten czas ciągle stosowałam dodatkowo gumę. Za nic nie chciałam zgodzić się na poleganie tylko na pigułce... Po czym nagle mi sie odmieniło ( z nowym facetem) Od 1,5 roku używam tylko pigułeczek i jest naprawde spoko . Oczywiscie jakis tam malenki procencik niepewnosci istnieje ale mysle ,że porownywalny do tego ,że na ulicy walnie Cie w glowę spadająca cegłowka...
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no tym to mnie chyba przekonałaś ![]() ![]() dziewczyny a pozwalacie partnerom "kończyć" w was? to wstydliwe pytanie ... Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-03-26 o 18:38 Powód: Post pod postem! |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Nie musi na poczatku Twojego brania pigulek konczyc w Tobie, jesli oboje macie obawy. Ale po jakims czasie brania tabletek w koncu zaufasz im i nabierzesz komfortu psychicznego.
Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia. Edytowane przez Nierika Czas edycji: 2006-03-23 o 15:11 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze bedzie tak jak mnie zapewniacie i po jakims czasie sama zaufam nowej antykoncepcji ,moze i moj partner bedzie czuł sie bezpieczniej i wszystko bedzie dobrze
dziekuje za Wasze odpowiedzi
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Stosując antykoncepcję hormonalną jesteś zabezpieczona w 98%-taki jest procent pewności tabletek.Więcej informacji znajdziesz na wizażowym forum ginekologicznym.Jest tam kilka wątków na temat tabletek,jeśli masz zamiar je brać to polecam ci właśnie lekturę tego forum.Na pewno masz jeszcze dużo pytań i wątpliwości na ten temat-tam znajdziesz przynajmniej część odpowiedzi
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-03-26 o 18:42 Powód: Post pod postem! |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie
.
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, to jest zdanie wyjęte z kontekstu całej mojej wypowiedzi. Przestrzeganie zasad to podstawowa zasada przy braniu tabletek antykoncepcyjnych. I tyle. Jest to gwarancja ich skutecznego działania. Każdy ginekolog Ci to powie. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2006-03-24 o 13:56 |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie mamy nieco inne definicje "pomocy". Edit: Dodam jeszcze, że nie mam sobie nic do zarzucenia. A juz napewno nie jestem arogancka.
Edytowane przez ahinsa Czas edycji: 2006-03-24 o 13:19 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam lubie hormonki, chociaz obecnie ich nie biore i zaluje
a w zyciu roznie bywa. moja kolezanka jest lekarzem, brala pigulki regularnie i do tego jest po operacji jajnikow (jednego nie ma) i lekarze dawali jej i bez antykoncepcji male szanse na ciąże a wpadla chociaz ona sie z tego cieszy to Tobie oczywiscie nie zycze ja bralam przez 2 lata kochalismy sie bez dodatkowych zabezpieczen i do konca i nie jestem w ciazy, a moja siostra juz 8 lat stosuje tabletki i tez nie nazeka...jedyny problem to z libido... ale to jest chyba bardzo indywidualna sprawa |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanko.Ile kosztują pigułki?
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
Zależy jakie - ja brałam w sumie chyba 3 rodzaje i wszystkie kosztowały ok 30-35 zł.
Ale wiem ,że są też jakieś refundowane - za kilka złotych |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
wiele z moich koleżanek bierze Logest , u mnie w aptece kosztują one 37 z groszem
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Tez kiedys kupowalam Novynette za 30 kilka złotych.. do czasu aż znalazłam apteke, w której są one o WIELE tańsze. Wszystko zależy od apteki. Teraz za te same pigułki płacę niecałe 22 złote.
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jezeli chcesz opinii lekarza udaj sie do niego osobiscie-rozwieje twoje watpliwosci PS jest duzo o tym watkow
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na kazdego tabletki dzialaja inaczej, trzeba szukac "swoich" |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. 

Pan sie lepiej nauczy czytac ze zrozumieniem.

nie no tym to mnie chyba przekonałaś
a w zyciu roznie bywa. moja kolezanka jest lekarzem, brala pigulki regularnie i do tego jest po operacji jajnikow (jednego nie ma) i lekarze dawali jej i bez antykoncepcji male szanse na ciąże a wpadla