|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
cealin - czy to działa?
Właściwie nie wiem czy w dobrym miejscu wpisuję ten temat, (może powinnam na kosmetycznym albo na medycznym), ale tu pewnie więcej osób to przeczyta. Właśnie przeczytałam w internecie o preparacie co się zwie CEALIN i jest doustnym środkiem zwalczającym cellulit (do kupienia w aptekach). Podstawowym składnikiem jest CLA - sprzężony kwas linolowy (uzyskany przez specjalną rafinację oleju słonecznikowego), który ponoć powoduje spalanie tkanki tłuszczowej. Czy któraś z Was to stosowała - i z jakim efektem? Pytam, bo mam zaawansowany cellulit i skoro nie mogę sobie z nim poradzić od zewnątrz to może od wewnątrz będzie łatwiej? I jeszcze jedno - czy to jest bezpieczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: cealin - czy to działa?
witam
nie wiem czy działa bo myslę,że cellulitu nie da sie pozbyć. ale znam przypadek kolezanka kupiła te cudne tabletki i brała regularnie a efekt? żaden oprócz chudnięcia portfela. dziewczyna lykała tabletki i nic poza tym nie robiła zadnych ćwiczeń,żadnej diety (nie odchudzającej ale zmiany sposobu zywienia) siedziała przed tv z chipsami i oglądała sobie uda ![]() pozdrawiam paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, właściwie nie wiadomo czy tabletki są nieskuteczne, czy nie zadziałały dlatego że nic prócz tego nie robiła. Dla mnie w tej chwili wszystkie kremy dają ten sam efekt - chudnięcie portfela. Moja koleżanka zkolei kupiła, zażywa już chyba 3 miesiąc i twierdzi, że to działa. (Ale ja nigdy u niej nie widziałam cellulitu - więc nie wiem czy miało to na czym zadziałać). Ale dzięki za odzew. Może ktoś jeszcze się odezwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() Wiesz co, Aferko? CLA to zwykły spalacz tłuszczu, sprzedawany jest jako odżywka dla siłowniomaniaków. Nie mam pojęcia jaka jest jego skuteczność (w porównaniu do HMB, L-karnityny i innych - wybacz ale się na tym kompletnie nie znam) i jakie skutki uboczne (z ulotki się tego na pewno nie dowiesz), a podejrzewam że jakieś skutki uboczne takiej kuracji są (ja nie znam substancji, której można bezkarnie nadużywać, nawet z wodą nie należy przesadzać). A z tym antycellulitowym działaniem to taki chwyt reklamowy... Bo niby co? Cząsteczki CLA są obdarzone inteligencją, która im wskaże drogę do ud, a nie np. do piersi? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kiedyś zadałam podobne pytanie na forum "medycyna estetyczna" i dr Jankowiak wyczerpująco mi odpowiedział:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1052857069 zajrzyj tam po prostu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ilekroć słyszałam o cealinie uśmiechałam się pod nosem, uważając że jest to kolejny chywt reklamowy. Tak, tak, nic nie będę robić, a cellulit mi sam zniknie.
![]() Wracając do efektów. Spróbowałam. I się zdziwiłam. Po zużyciu opakowania rzeczywiście cellulit trochę zniknął. Najgorszy mam oczywiście na pośladkach i tam jest nadal trochę widoczny, ale miałam tak troszkę na nogach, po ściśnięciu był dosyć wyraźny, teraz praktycznie go nie ma. Ale z góry dodaję - nie schudłam ani grama, obwody mi się nie zmniejszyły nawet o milimetr. Tylko tkanka tłuszczowa się trochę wygładziła. Tak było i u mojej koleżanki. A teraz negatywy - po zużyciu opakowania nie kupiłam drugiego, nie mam na to kasy ![]() ![]() Moje uwagi - zauważyłam, że pewne preparaty (typu L-Karnityna, czy wspomniany CLA) jednym służą, innym nie. Na mnie akurat CLA podziałało (właściwie to mogę to rozpatrywać w kategoriach cudu, bo ruch nie działał, zabiegi w kosmetyczki też nie), ale znam osoby, które zjadły kilka opakowań Cealinu i nic. Za to na mnie nie działają żadne zabiegi typu body-wrapping (guam, cynamon, Aegyptos) - zero efektów. Także chyba wszystko zależy od cech osobniczych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rzabbocop
|
Mgiełko! ja też łykałam kapsułki na celulit (nie cealin akurat) i też celulit mi się zmniejszył. Zużyłam 1 opakowanie (miesiąc) a myślę, że gdybym brała dłużej efekty byłyby lepsze. Wydaje mi się, że skoro na swojego "kalafiorka" pracowałam kilkanaście lat, to raczej w miesiąc nie zniknie. Zauważyłam za to znaczne wygładzenie skóry (zwłaszcza łokcie i kolana) i biust mi się zrobił bardzo ładny. W cm nie spadłam chyba nic. Za to moja kumpela, która brała to przez 2 albo 3 m-ce zrzuciła ok 10 cm w biodrach
![]() ![]() Acha chciałam jeszcze dodać, że u mnie aktywność sportowa jest obecnie na poziomie zerowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: cealin - czy to działa?
ja tez biorę cealin, jakoś w sumie wyjdzie jedno opakowanie i dwa listki może;( bo nie pamietam dokładnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
widzę, że ostania aktywność miała miejsce w tym wątku w roku 2005
![]() Ale nie chcąc zakłądać nowego, podczepiam się do istniejącego, bo chciałam podpytać doświadczone w tym temacie wizażanki. Otóż czy te wszystkie tabletki niby stworzone do redukcji objawów cellulitu mają jakieś dobre działanie? tzn czy jeżeli np redukują faktycznie cellulit to czy nie są inwazyjne-szkodliwe dla organizmu? żeby czasem się negatywnie nie zaskoczyć po jakimś czasie, że wyrządziły szkody w organizmie.. Poza tym istotna kwestia- czy biorąc doustne środki antykoncepcyjne mozna stosować te wszelkie preparaty typu CLA, Cellasene itp.? nie obniżają one skuteczności anty.? i czy np miesięczna kuracja zredukuje cell. pierwszego stopnia? dajcie znać jesli macie jakieś doświadczenia i wiedzę w tym temacie.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
jest watek o CLA na fitnesie ;-)
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.