|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Trądzik
Hey. Wiem, że mnóstwo ludzi ma problemy z trądzikiem, ale ja już do niego nie mam siły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ja mam już dość! :(
martusko radze ci jednak wybrac sie do dermatologa - INNNEGO (oczywiscie nie tego, co chodzila twoja siostra). kazda skora jest inna - inaczej reaguje na masci, zele, peelingi, maseczki, oczyszczanie, itd. nie wiem ile masz lat, ale jesli jestes w okresie dojrzewania to jest nadzieja, ze to wszystko minie, jednak nie mozna teraz tej skory zostawic bez pielegnacji.
aha, nawet nie napisalas jaki masz rodzaj cery. to byloby na pewno pomocne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wydaj mi się, że powinnaś zmienić nastawienie. Wiem, że jest Ci ciężko, ale myślenie non stop, że i tak nigdy nie pokonasz tradzkiu jest dołujące i odbiera Ci wiarę w zwycięstwo
![]() ![]() Rozumię co czujesz bo pod koniec podstawówki również dopadł mnie trądzik i nie wspominam tego okresu różowo. Wiadomo, że później po podstawówce nowa szkoła, nowi ludzie i chce się wyglądać dobrze. A w liceum jako jedyna w klasie miałam aż takie problemy z cerą ![]() ![]() Wpisz w wyszukiwarkę tradzik pokaże Ci się wiele postów na ten temat. To prawdziwa skarbnica informacji ![]() Jeśli trądzik jest naprawdę duży może powinnaś udać się do ginekologa czy też enkrynologa i zbadać poziom hormonów. Trzymaj się cieplutko i głowa do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ja mam już dość! :(
Zgadzam się, powinnaś iść do dermatologa. Są różne rodzaje trądziku i każdy się inaczej leczy. Na swoją rękę nie próbuj tego zwalczyć bo jeśli nie działa już zwykły tonik i żel oczyszczający do twarzy to możesz pogorszyć stan skóry. Może być tak że twoja skóra jest uczulona na pewne składniki wykorzystywane w ogólnodostępnych preparatach na trądzik. Wtedy dermatolog przepisze odpowiednie maści, toniki itd. Uwierz mi jeśli masz trądzik i nie potrafisz sobie z nim poradzić tymi preparatami które są ogólnodostępne to trzeba się wybrać do lekarza. Ja też to przerabiałam i teraz z trądzikiem mam spokój.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję za słowa otuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.