Czy lubicie swojego ginekologa? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-22, 17:35   #1
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Czy lubicie swojego ginekologa?

Wizyta u ginekologa to sprawa powszechnie znana dziewczynom. Nie da sie tego uniknąć. W związku z powyższym mam pytania: czy lubicie swojego ginekologa? czy wolicie ginekologa-meżczyznę czy ginekologa-kobietę? jakie cechy powinien mieć dla Was idealny lekarz ginekolog?

Może zacznę (skoro juz założyłam ten watek ). Ja lubie swojego ginekologa. Jest to pan w średnim wieku, z fenomenalnym poczuciem humoru. Zawsze w czasie wizyty tak mnie rozśmieszy, ze juz sie w ogóle nie stresuję - zamiast sie denerwować ja rechoczę i rechoczę jak głupia (i nie jest to reakcja nerwowa ). Ufam mu, wiem, ze mogę zadac mu kazde pytanie i ze poświęci mi tyle czasu, ile będzie potrzeba. Dodam, ze nie chodzę do ginekologa prywatnie, tylko państwowo - do przychodni. Jako śmieszna anegdotke dodam to, ze mój ginekolog ma na nazwisko Maczuga A jeszcze kilka miesiecy temu w przychodni przyjmowało dwóch ginekologów: Maczuga i Piórkowski - to było tak komiczne, że nigdy nie mogłam się powstrzymać, żeby nie parsknać śmiechem na widok tych dwóch nazwisk
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 17:45   #2
Nefretete1001
Raczkowanie

GG do Nefretete1001
Dot.: Czy lubicie swojego ginekologa?

Hehe ja pewnie też bym w przychpdni umierała ze smiechu, choc nie powiem ostatno myslałam że naprawde bedzie kiepsko bo jak czekałam w poczekalni zadzwonił telefon i słyszę:,,a rozumiem to prosze powiedziec ile tej ciązy jest, halo proszepana jest pan tam , pytam ile tej ciązy jest. Jedno ja nie pytam czy jedno tylko ile,a 23 tydzień nie 23 to w końcu który, a nie wie pan i chce pan sprawdzic rozumiem to po to to usg" Dodam jeszcze że obok siedziała pani w ciązy i o mało o się nie popłakała ze smiechu.
A co do mojeje pani doktor, oj bardzo sympatyczna stara sie wszystko wyjasnići zagaduje to o tym i o tamtym żeby własnie zapomnieć o tym badaniu, które nie nalezy do zbyt przyjemnych niestety. A co najważniejsze odpowiadan nawet na najgłupsze pytania i pilnuje wszyetkiego tak jak powinien robic to lekarz ginekolog.
Stary 2005-11-22, 17:47   #3
Bridget
Zakorzenienie

hahah Yenn, może i ja skorzystam z usług Maczugi

a tak na poważnie to właśnie się zastanawiam nad zmianą lekarza. Dotąd firma sponsorowała nam ginekologa, ale umowa się skończyła. Mogę co prawda do Niego chodzić na kasę chorych, ale ostatnio zwątpiłam w Jego umiejętności.
Ponad miesiąc temu byłam u Niego, powiedział, że wszystko jest w porządku i nie ma powodu do obaw. Jakieś dwa tygodnie później zaczęłam mieć dziwne bóle brzucha, myślałam, ze to cos z przydatkami, pobiegłam więc do przychodni niedaleko pracy. Przyjęła mnie kobieta i powiedziała, że jednak nie jest w porządku..
(och, te kobiety-zawsze coś z tym podwoziem grr)

No i teraz się zastanawiam, gdzie, do kogo i za ile

Lubiłam tamtego lekarza, bardzo! też miał poczucie humoru i nie wiedziałam, co to znaczy stres podczas takiej wizyty.

Nadszedł czas na zmiany

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 18:17   #4
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

ja lubia swoja Ginekolog
moja mama do niej równiez chodzi a tak na marginesie ona odbierała poród mojej mamy w któtym główna role grałam ja więc zna mnie od małego by mozna powiedzieć
może i kiedys mój poród bedzie odbirać, nadal jestordynatorem w szpitalu w moim mieście, a my chodzimy do niej prywatnie
bo w sumie mamy niedaleko, bo to dosłownie kilka metrów za moim blokiem
za wizyty bierze odemnie mniej, zwłasza ze chodze tylko po recepty ostatnio i to hurtowo, bo dla mamy tez biorę
czasem jak np. ma ważny poród czy coś na oddziela, bo szpital tez rzut beretem to ja czekam a ona mnie na friko przyjmowała

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 18:45   #5
bini6
Wtajemniczenie

Ja lubie swojego ginekologa pomimo ze mam do niego troche daleko 40 km byl moim pierwszym ginekologiem wiec idac do niego wogole sie nie stresuje bo znamy sie juz dosc dlugo wiec juz sie przyzwyczailam ma poczucie humoru moge z nim pogadac o wszytkim np o komputerach ze nie lubie zimy

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2005-11-22 o 19:09
bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 18:50   #6
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

Ja tez lubie. I dlatego po przeprowadzcce jeżdzę do niego 30 km. Bardzo sympatyczny Pan. Zawsze gadamy o np o jego studiach, o autobusach albo o chorobach zołądka w Japonii )

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 19:20   #7
stowka
Rozeznanie

GG do stowka

chyba bylo juz cos podobnego ? Jesli sie myle to przepraszam
stowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-22, 19:40   #8
jaga_2001
Zakorzenienie

Ja w tej kwestii jestem bardzo wybredna, dlatego tez w tym roku zmienilam juz dwoch i kolejny tez szykuje sie do odlotu :/ Pierwszy byl najsensowniejszy, moze nie byl najdelikatniejszy (kobieta), ale dokladnie badal i nie wciskal tabletek anty wiedzac, ze ich i tak brac nie bede Jednak moja pierwsza dokturka chyba odeszla na emeryture, bo nijak nie moge do niej teraz znow trafic

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 21:31   #9
wredne_slonko
Rozeznanie

Ja chodze do pani w średnim wieku.Jest bardzo miła, wszystko dokładnie wyjaśnia i nawet zażartować potrafi

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
wredne_slonko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 21:39   #10
Meariel
调解人

A ja nie lubię
W mojej przychodni jest dwóch ginekologów do wyboru:
1) ma wszystko "gdzies", o nic nie pyta, nie informuje, gdyby nie fakt, ze mam jako taką wiedze ginekologiczną to mogłoby się źle skończyć
2) drugi z kolei interesuje sie, odpowiada na pytania szczegółowo i udziela informacji ale uraczył mnie kilkakrotnie tekstem typu: "ooo, to narzeczony nieźle korzysta na tych tabletkach" (przy wypisywaniu recepty) ,itp.

Ech...
Stary 2005-11-22, 21:49   #11
nekome
Zakorzenienie

bardzo lubie mojego gina - pan koo 35 lat, bardzo delikany, dokladny, swietnie przeprowadza wywiad, wszystko dokladnie wyjasnia, pamieta pacjentki nawet jak dlugo u niego nie byly, humorem rozladowuje napiecie.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 22:44   #12
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

moja pani ginekolog tez jest spoko lubie ja moge z nia o wszysktim pogadac jest delikatna i w ogole ale droga
Stary 2005-11-23, 05:53   #13
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

ja tak mam ochote chyba zmienić na faceta jak tak piszecie o pogaduchach ze swoimi
poznałam przyjmującego u nas ginekologa kiedyś przypadkiem i powiem że sympatyczny, ale jeszcze się nie przełamałam

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 23:08   #14
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Cytat:
Napisane przez bluegirl
ja tak mam ochote chyba zmienić na faceta jak tak piszecie o pogaduchach ze swoimi
poznałam przyjmującego u nas ginekologa kiedyś przypadkiem i powiem że sympatyczny, ale jeszcze się nie przełamałam
Ja w ogóle wolę ginekologów-facetów. Byłam kiedyś u babki, ale była skwaszona, zniecierpliwiona i niedelikatna
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 23:25   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dziewczyny, jakby co na Ginekologii są przyklejone wątki o polecanych i niepolecanych goinekologach, moze byście tam kogoś dodały? uśmiecham się do Was ładnie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-24, 00:10   #16
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Mojego ginekologa musiałam zostawić ponieważ, jakoś nie było mi przyjemnie rozbierać się przed:
- mamą mojej przyjaciółki
- przyjaciółką z lat szkolnych mojej mamy
- córką koleżanki mojego dziadka
- osobą z którą jeźdzę na wakacje ;- )

Moja obecna lekarka jest bardzo miłą babką
i nie czuję, tego dziwnego stresu; )
Nawet rozmowa jest o wszystkim innym, niż "powiedz mamie, że.... "
"Ania prosiła żebym Ci przekazała, że... "
itede itepe ;- )
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-24, 07:52   #17
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Ja swoją panią ginekolog lubię barrrdzo . Sympatyczna i kompetentna osoba.
Podchodzi do ludzi z dużą życzliwością, delikatnością (a to ważne ) i szacunkiem.
Chodzę do niej od ponad dwóch lat i zmiany nie planuję.
Jak się okazało przy pierwszej wizycie u niej: mając 13 lat poszłam pierwszy raz do ginekologa, którym była właśnie ona. Zupełnie o tym nie pamiętałam bo kobieta ta przyjmuje prywatnie, a zmieniła od tego czasu miejsce gabinetu.
Ale znalazła starą kartę .
Stary 2006-03-27, 23:13   #18
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Ja trafilam na strasznie madrego lekarza. Pania ginekolog.
Moze nie darze jej jakims wybitnym uwielbieniem, nie dyskutujemy sobie przy kawce, nie opowiada mi kawalow, ale bylam pod wrazeniem jej ogromnej wiedzy.
Po przerobieniu kilkunastu badan, zaproponowala mi wreszcie leki hormonalne, dobrane do mojej sytuacji. W polsce mnie, ze tak powiem, zlewano, i nikt na powaznie nie chcial sie mna zajac. Moje prosby - ze zle sie czuje, ze biust mi sie powieksza (i tak juz za duzy), ze nie miesiaczkuje, mieli to po prostu za kaprysy rozpuszczonej nastolatki. Dopiero u niej spotkala sie z fachowym podejsciem pierwszej klasy. Dobrala mi leki po wielu analizach - takie, po ktorych wreszcie czulam sie dobrze.
PO roku regularnych badan, pani ta zaproponowala mi nowoczesna antykoncepcje - implant podskorny. Z tego co wiem, jest to jedyny lekarz w obrebie kilkuset kilometrow, ktory ma certyfikat zakladnia tego implantu. Cholernie sie ucieszylam, ze trafilam do kogos tak kompetentego, kto zaproponowal mi takiez wygody
Pani przyjmuje w gabinecie prywatnym. Podczas drugiej zaledwie wizyty natomiast mialam taka sytuacje, ze zapomnialam potrfela. I zorientowalam sie dopiero wychodzac z gabinetu. Zaczelam sie krecic i czerwienic, ale ona powiedziala, ze nie ma sprawy, zebym wpadla po swietach. To sie nazywa lekarz z powolania!
No i co najwazniejsze - wykryla u mnie stany depresyjne i zajela sie mna jak fachowy psycholog. Rozpoczela rozmowe na temat roznych przezyc i uslyszalam bardzo wiele cieplych slow, jak od mamy.... Wychodzac z gabinetu poczulam sie jak..oczyszczona. Bo choc miala kolejke pacjentow, widzac moj stan poswiecila mi chyba z godzine...!
Zawsze, gdy do niej przychodze, pyta sie co u mnie, jak sprawy prywatne, mierzy mnie, wazy, czy nie tyje po tabletkach, bada piersi i brzuch za kazdym razem. Mam do niej jakos pelne zaufanie, a to jest chyba najwazniejsze wsrod lekarzy. Taki pelen profesjonalizm, full service.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 23:19   #19
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ja swojego lubie tak srednio...tzn. fajny jest i mily i troskliwy, kazal mi do siebie dzwonic ze szpitala jak lezalam w ciazy, zeby go informowac, zalatwial mi opieke, zawsze daje jakies gratis tabletki, czy herbate Hipp, ale mimo wszytsko bardzo mnie krepuje. Glownie dlatego, ze kiedy siedze na fotelu, a on mnie bada, to zwraca sie do mnie per "kotku"... jakos tak nie wypada moim zdaniem. No i jak bylam w ciazy i moj synek na USG sie bardzo ruszal i pokazywal swoja buzke, to moj pan doktor krzyknal "ale słodki pieseczek!"
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-27, 23:23   #20
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Impersona
No i jak bylam w ciazy i moj synek na USG sie bardzo ruszal i pokazywal swoja buzke, to moj pan doktor krzyknal "ale słodki pieseczek!"

Wiesz, ale chyba on po prostu tak ma... Chce byc milym facetem i ma swoje nietypowe powiedzonka Moj kiedys mawial do mnie ciagle "gruszeczko" cholera wiedziec czemu. Ale tez mily byl i tez dawal probki herbatek za darmo.

Stary 2006-03-27, 23:34   #21
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez jowisia

Wiesz, ale chyba on po prostu tak ma... Chce byc milym facetem i ma swoje nietypowe powiedzonka Moj kiedys mawial do mnie ciagle "gruszeczko" cholera wiedziec czemu. Ale tez mily byl i tez dawal probki herbatek za darmo.
hehe moze masz taki ksztalt ciala? Jej, jakbym uslyszala zwrot gruszeczko, to bym chyba spadla z fotela Przypomnial mi sie jeszcze inny ginek, niestety poszedl na emeryture. Kiedy poszlam do niego potwierdzic, czy jestem w ciazy, on mnie zbadal, popatrzyl na mnie, usmiechnal sie i zaspiewal "Zasiali górale"
Stary 2006-03-27, 23:54   #22
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Impersona
Kiedy poszlam do niego potwierdzic, czy jestem w ciazy, on mnie zbadal, popatrzyl na mnie, usmiechnal sie i zaspiewal "Zasiali górale"

Na niezlych ginow trafiasz

No ja wszystkim jestem, ale na pewno nie gruszka, jesli juz to mial byc moj typ budowy no to oczywiste jablko. Ale on w ogole mial takie jakies dziwaczne powiedzonka, na moja mame mowil "pazurku", choc nie znali sie na tyle blisko

Stary 2006-03-28, 13:42   #23
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Mój to Pan w średnim wieku i dośc przystojny, bardzo zadbany, czysty i ładnie pachnie
Całe szczęście ma poczucie humoru, nigdy nie przymuje mnie w drętwej ciszy, zawsze coś zagada, miły Pan
Jak badał mnie po raz pierwszy powiedział: "Uuuu masz wąską macicę, Twój chłopak ma fajnie" Ale ogólnie w tamtej stresującej sytuacji bardziej mnie to rozśmieszyło niż zbulwersowało, więc ok Więcej mu się to nie zdarzyło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-28, 13:56   #24
pink69
Zakorzenienie

Impersona,gdzie chodzisz do ginekologa ?

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 14:01   #25
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez pink69
Impersona,gdzie chodzisz do ginekologa ?
hehe Na Słowiańską do Michalika A wczesniejszy lekarz byl ze Zgorzelca
Stary 2006-03-29, 09:41   #26
bini6
Wtajemniczenie

No moj ginek tez mi powiedzial na pierwszej wizycie ze jestem waska a ze byla to moja pierwsza wyzyta troche sie zawstydzilam pan doktor tez ladnie pachnie nawet wiem jaki to perfum bo podoba mi sie od dawna i zapach tego perfumu rozpoznam na kazdym facecie

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2006-03-29 o 10:05
bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-13, 02:06   #27
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Boże , a ja przez całe życie byłam może 10-12 razy u ginekologów z czego po 4 wizyty , to w czasie dwóch ciąż.
Wypada średnio mniej więcej raz na 4 lata .

Więc o jakim lubieniu tu może być mowa

No, ale jak się nie ma problemów, a rodzi w 40 minut to widać tak musi być.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2006-04-13 o 12:08
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-13, 11:26   #28
mimbi
Zakorzenienie

Ja po wczesniejszych przejsciach albo neutralnych albo niemilych, mam teraz ginekologa ktory jest chyba najfajniejszym lekarzem na swiecie. Juz go polecilam na Forum Ginekologia.
Ma 45-50 lat, jest spokojnym, profesjonalnym i bardzo delikatnym lekarzem. Ma swietna mimike twarzy (jak ktoras z Was widziala film "Cialo" to tam jest taka scena z pania w okienku na dworcu -on sie wlasnie podobnie dziwi), ktora mnie bardzo rozsmiesza. Chodze do niego prywatnie, ale nie place, bo przyjmuje mnie na NFZ. Zawsze wychodze stamtad z usmiechem na ustach, bo opowie mi jakis zarcik albo komplement (ale nie taki natarczywy, tylko w stylu "Ale pani wypiekniala na wiosne"). Naprawde chodze do niego z przyjemnoscia, nie czuje zadnego stresu.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości