|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
miłość nie od pierwszego wejrzenia
hej,
mam do Was pytanie, czy możliwe jest zakochanie się w osobie, którą początkowo skreślaliście z uwagi na np. wzrost, typ urody... a przy bliższym poznaniu osoba ta nadrobiła np. charakterem i sprawiła, że uczucie się pojawiło? Poznałam niedawno faceta, super się dogadujemy, spotykamy się kilka razy w tygodniu, potrafimy godzinami rozmawiać przez telefon ale odkąd go poznałam skreśliłam go jako potencjalnego partnera z uwagi na wzrost.... jest minimalnie ode mnie niższy i będąc z nim nie czuje tego bezpieczeństwa, zawsze moi partnerzy byli ode mnie wyżsi i ta bariera jest chyba dla mnie nie do przejścia. Wiem, ze to dobry człowiek jest ale.... jak na razie nie czuje tej "chemii" ![]() l |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: miłość nie od pierwszego wejrzenia
hej mialam dwoch nizszych facetow od siebie troche mi to przeszkadzalo ale staralam sie o tym nie myslec liczy sie charakter . Jak nie czujesz chemii to nic na sile ale moze warto poczekac skoro to fajny facet dac szanse moze cos sie jeszcze zmieni
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli jesteś pewna, że z tej mąki nie będzie chleba, to uczciwie byłoby dać mu to do zrozumienia. Ale... jesteś pewna? Gdyby Cię jakoś ogólnie odrzucał to co innego, ale - jeśli dobrze rozumiem - przeszkodą jest tylko wzrost? Może po prostu jesteś przyzwyczajona do wyższych facetów i stąd czujesz się dziwnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
no rozmawia nam się w porządku, ma coś takiego w głosie, co sprawia, że mogę go słuchać godzinami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz czuć bezpieczeństwo przy człowieku którego ledwo poznałaś i Wasza znajomość dopiero raczkuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
nie skreślam.... tylko sama się zastanawiam nad moją reakcją .... z jednej strony mogłabym zakończyć tę relację ale z drugiej coś mi podpowiada, że może lepiej poznać człowieka a nie właśnie przekreślać z uwagi na np. wzrost...
Pytanie zadałam, bo zastanawiam się czy ktoś z Was miał kiedyś taką sytuację i bliższe poznanie zmieniło nastawienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Miałam jakiś czas temu podobnie. Przez telefon super, na żywo jednak chemii nie było. Z tym, że u mnie była taka sytuacja, że chłopak mieszkał kilkaset km ode mnie. Łudziłam się, że muszę go lepiej poznać, że z czasem uczucie przyjdzie, ale niestety nic z tego nie wyszło ;/ I od tamtej pory postanowiłam sobie, że jeśli na samym początku nie zaiskrzy, to nie będę się pakować w żadne poważniejsze relacje
![]() Co do wzrostu - mam tak samo jak Ty. Dla mnie to jest niesamowicie istotny aspekt jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny. Chłopak, o którym wspominam miał coś ok 173 - dla mnie to za mało. Za to mój obecny chłopak jest bardzo wysoki i czuję się przy nim bardzo bezpiecznie ![]()
Była aparatka ![]() 28.02.2012 - góra, 21.06.2012- dół, 20.01.2015 koniec! <3 Edytowane przez hikari91 Czas edycji: 2017-01-25 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
U mnie tak bylo, ze na poczatku kompletnie nic mnie nie ruszalo jak poznalam mojego TŻ, wrecz mnie wkurzal, a potem zaczelismy pisac, spotykac sie i jakos tak wyszlo ze po 8 latach ciagle wariuje na jego punkcie
![]() Ale od razu zaznaczam, ze nie zawsze tak jest i czasem nawet po jakims czasie nie zaczyna iskrzyc, wtedy lepiej nie ciagnac tego dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw kto na avatarze? Fajny lubie Azjatów i filmy z nimi. ![]() Ja tak miałam ale facet był za wysoki ![]() Dla Ciebie bezpieczenstwo to wzrost? Serio czułabys sie bezpiecznie przy facecie ktory jest np. taki chudy że aż krzywy ale ma 1,96 m? No bo ja nie. ![]() Dla mnie "bezpieczenstwo" to takie cos płynące od faceta z wnętrza, jego podejscie do mnie, że mam w nim wsparcie, że jak cos to po mnie przyjedzie poznym wieczorem, itd. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-01-25 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdy ma inną definicję i odczucia ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przy facecie wyzszym o 30 cm czułam sie zle, nie pewnie i jak małe dziecko. A 15 cm dla Ciebie róznicy to wystarczajaco czy raczej wiecej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Mam tak, że nie zakochuję się z miejsca (ok, było, ale trwało chwilę i po dziś dzień pojąć nie mogę, jaka cholera mnie zaćmiła, toż to przygłup), ale z czasem pokochuję, chemia się zjawia znienacka. Może masz podobnie? Niby trwałe o tyle, że ci ludzie w życiu zostają (jacy oni fajni, serio!), a jednocześnie traci się masę czasu. Osobnicze skłonności, jak sądzę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nie wiesz sama co zrobić. Jeżeli po tylu spotkaniach nadal nie ma chemii z Twojej strony i masz nadal wątpliwości to dla mnie sytuacja jest jasna. Myślę, że nic tu się nie zmieni.
Jeśli wzrost jest dla Ciebie barierą nie do przeskoczenia, nie ma sensu być z kimś kto Ci się po prostu nie podoba fizycznie, usprawiedliwiając, że przecież ma super charakter. Nie podoba Ci się i koniec. Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2017-01-26 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja miałam mieszane uczucia co do TŻ-a. Z jednej strony był wyższy i duży, silny i w ogóle a z drugiej jego zęby okropne. Nie wiedziałam czy mi się podoba czy nie. Ujął mnie tym jak się starał bo ja przez pierwsze spotkania nie czułam nic - byłam nastawiona raczej na zabawę i miłe spędzenie czasu.
Natomiast podejrzewam, że jakby był niski ale z ładnymi zębami to nawet bym się z takim nie spotkała... ![]() No nie czułabym się komfortowo nawet z wysokim ale chudym facetem. No musi być ogólnie większy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Zakochalam sie w mezczyznie, ktorego na pierwszy rzut oka uznalam za totalnie nieatrakcyjnego. Ale za to jak sie odezwal...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Później zakochałam się po uszy. Jest mądry i zaskoczył mnie jego charakter bardzo pozytywnie. Dziś patrząc z perpektywy czasu wydaje mi się to śmieszne. Maż ma 197cm a ja 160cm. I to, że jest tak wysoki jest dla mnie bardzo fajne. Teraz przykładowo gdy widzę niskich facetów to wydaje mi się, że coś z nimi nie tak- takie krotkie rece maja i nogi ![]()
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2017-01-26 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jeśli kobieta potrzebuje mężczyzny do tego, by poczuć się bezpiecznie/kobieco/pewnie, to znaczy, że sama ma jakieś braki. U osoby o zdrowym poczuciu własnej wartości poczucie bezpieczeństwa ma źródło w niej samej, a nie w związku czy partnerze. Partner ma być partnerem, a nie tatusiem czy ochroniarzem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Popieram opinię, że czasem z "nijakiej" kumpelskiej znajomości może narodzić się coś ciekawego, ale jeśli to od początu znajomość nastawiona typowo na związek i nie ma chemii, to raczej nie ma sensu na siłę próbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.