| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-04-10, 00:28 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-09 Lokalizacja: ostr 
				 | trzeba mieć fantazję, dziadku :D

Lubicie sobie czasem pofantazjować??   Bo ja bardzo  Ostatnio najczęściej wybieram fantazję cappucino z polewą caramello  ale wczoraj miałam okazję spróbować na promołszyn  w Carrefour dwóch nowych smaków: jabłko z cynamonem i gruszka z karmelem i muszę przyznać, że oba pyszne  Tak pyszne, że wykupili  Ale jak tylko je znajdę, to kupię i będę sobie fantazjować  A co! Co do innych smaków, to nie pogardzę tą z chrupkami czekoladowymi albo z wiórkami czekoladowymi (jam czekoladomaniak) czy wisienką albo jagódką. Z braku laku zjem któreś z tych innych włoskich smaków, ale szczerze mówiąc takie średnie są. A Wy, jakie smaki najbardziej lubicie, jakie Wam się marzą (może ktoś z Danone to zagląda  )? Ano właśnie - mnie się marzy smak a la lody z McDonalds z polewą czekoladową, czyli taki śmietankowy krem i do tego czekoladowa polewa  Tylko chyba w lodówce ta polewa by mi z deka zamarzała... | 
|     |   | 
|  2006-04-10, 07:20 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: trzeba mieć fantazję, dziadku :D

Hehe, swietny temat   Ja najbardziej lubię jagodowe, a w zasadzie to najlepszy jest ten bialy jogurt z fantazji i jego najchetniej jem - kiedys do sprzedawali, a teraz go juz chyba wycofali, wie ktos cos na ten temat? Ostatnio jadlam też cappucino z polewą caramello, na poczatku mi smakowalo, ale na drugim razem stwierdzilam,ze za slodkie. Jak nie ma jagodowych, to szukam maliny, natomiast chrupek i kulek czekoladowch nie lubie w jogurtach. 
				__________________ Зачем мы давим на тормоз, не на газ? 'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.' /Terry Pratchett/ | 
|     |   | 
|  2006-04-10, 07:37 | #3 | 
| Nutka nie gryzie! Zarejestrowany: 2002-03 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Moje ulubione to te z chrupkami..   innymi tez nie pogardze   | 
|     |   | 
|  2006-04-10, 08:44 | #4 | 
| Zakorzenienie | 

Ach, ale bym sobie skosztowała Gruszkę z karmelem   . Dotychczas moje ulubione smaki to Fantazja z czekoladą i z chrupkami. Ale bardzo też lubię Cappuccino i Stracciatellaz polewą truskawkową. Niebo w gębie. 
				__________________ Korzystaj z czasu póki czas! | 
|     |   | 
|  2006-04-10, 09:39 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

A ja tak troszkę z innej beczki. W Niemczech Muller też robi takie jogurty i to są dopiero cuda, z tysiąc smaków; smakowite pomarańczowyz crunchem czekoladowym, bananowy z mlecznymi kulkami i migdałami albo ajerkoniakowy z waniliowymi kulkami. Bardzo je lubię i ich ryże na mleku, mniam. Szkoda, że u nas nie ma Mullera. | 
|     |   | 
|  2006-04-10, 09:58 | #6 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-09 Lokalizacja: ostr 
				 | 

Cytat: 
  Jako że do zagramanicznych specyjałów  nie każda Wizażanka ma dostęp, musimy się zadowolić tym, czym mamy  Niestety  Ależ bym zjadła taki bananowy z mlecznymi kulkami   | |
|     |   | 
|  2006-04-10, 10:22 | #7 | 
| With Beauty In Love Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: w granicach zdrowego rozsądku :) 
				 | 

Jak to jabłko z cymamonem jest tak pyszne jak szarlotkowy Danio, to też poszukam w sklepie. Za chrupkowymi nie przepadam, owocowe też średnio, za to uwielbiam włoskie smaki, szczególnie ten z czekoladową polewą... | 
|     |   | 
|  2006-04-10, 10:25 | #8 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
   Ja też nie mam do nich dostępu na codzień, ale jeżdżę co jakiś czas na zakupy do Niemiec i wtedy robię zapasy z różnych pyszności   | |
|     |   | 
|  2006-04-10, 13:05 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Big Roads :D 
				 | 

Gruszkę z karmelem zjadłam przed chwilką i bardzo mi smakowała    Tylko trochę za mało tego nadzienia gruszkowego w stosunku do tego białego jogurtu   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-04-10, 13:44 | #10 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Nie smakują mi wszystkie fantazje. Mam za to swoją ulubioną, to fantazja tiramisu z polewą porzeczkową. Pycha!   
				__________________ How many eyes does Lord Bloodraven have? - A thousand eyes and one. | 
|     |   | 
|  2006-04-14, 12:55 | #11 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Ja lubię z włoskich smaków migdał. Na tomiast kiedyś uwielbiałam z takimi różowymi kulkami (już ich nie sprzedają)

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-04-14, 13:00 | #12 | 
| Raczkowanie | 

tiramisu z polewą z czarnej porzeczki  biscotto z polewą pomarańczową kooocham te smaki, szykuje się na łowy  fantasia orientalna, muuusze je posmakować  . | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.