|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebuję rozmowy- poronienie w toku;(
Hej. Dziewczyny wiem, ze nie powinnam szukać pomocy w internecie, ale mam strasznego doła. Jestem akurat sama w domu.
Dwa tygodnie temu dowiedziłam się, że jestem w ciąży. Radość moja i męża była ogromna. W terminie spodziewanej miesiączki ku mojemu zaskoczniu pojawiło się plamienie. Trwa do dzis i nie ustaje. Dostałam duphaston od gina na podtrzymanie. W środe byłam u innej lekarki, która powiedziała mi, że odkleja się kosmówka. Nie umiała dojrzeć na USG wogóle zarodka, a jak dostrzegła stwierdziła w nim brak płodu i ciałka żółtkowego. We wtorek robiłam beta HCG wskazywało na 6 tydzień ciąży. Wczoraj określałam kolejny poziom, który powinien 3 razy przekroczyć i ucieszyłam się bo przekroczył. A dziś laloratorium mnie przeprasza, ze sie pomylili, ze beta hcg jest jednak bardzo niskie. Straciłam wszelka nadzieję. Lekarka kazała czekać do poniedziałku na USG a ja wariuje z rozpaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebuję rozmowy- poronienie w toku;(
Bardzo Ci współczuję, przeżyłam to dwa razy.... nie ma słów na Twój aktualny ból. u mnie dopiero syn zaleczył rany.
na wizaz są wątki z wsparciem dla osób po poronieniu, dzięki "Wspieramy się, gadulimy..." jakoś przetrwałam to i doczekałam swojej pociechy.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Alicjo, przede wszystkim bardzo mi przykro z powodu tych trudnych chwil, które teraz przeżywasz. Mogę się tylko domyślać jak mocno jesteś przerażona, masz poczucie niepewności i lęku. Jednak mimo tych informacji o wynikach i badaniach nie jest jeszcze przesądzone, że ciąża się nie utrzyma. Proponuję podjąć próbę wyciszenia swoich emocji, może poprzez ciepłą, relaksującą kąpiel, albo ćwiczenia oddechowe po to by uspokoić umysł i organizm. Nadzieja umiera ostatnia, skoro bierzesz też lekki na podtrzymanie - trzymaj się myśli, że istnieje szansa na wygranie. Trzymaj się cieplutko.
Ps. Jeśli czujesz, że nie dajesz rady psychicznie może warto skorzystać z pomocy psychologa? Jeśli chcesz służę namiarami na zaufaną osobę.
Warto wyrzec się chwili w jej dłoniach. By potem spokojnie spędzić całe życie w jej ramionach... ![]() ![]() Edytowane przez Douglas_Douglas Czas edycji: 2016-02-27 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Alicjo bardzo Ci współczuję tego co się dzieje aktualnie w Twoim życiu.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Autorko, wiem co przeżywasz. Wiem jak to strasznie boli
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.