|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy jestem zbyt męcząca?
Witajcie, moj zwiazek, ktory trwa niecale 2 lata rozpada sie a może już się rozpadł... Był to czas bardzo burzliwy, wiele kłótni o byle co, mnóstwo dziwnych sytuacji. Nie było kolorowo, ale kochaliśmy się/kochamy ? więc byliśmy dalej razem i jakoś to się ciągnęło.. Później zaczęły się coraz częstsze kłótnie o byle co np. spędzanie czasu, o to, że nie zadzwonił, o to, że się nie spotykamy tak często... mój facet się trochę zmienił. Chciałam z nim porozmawiać normalnie, spokojnie, prośbą, groźbą, krzykiem naprawdę nic nie działa... On twierdzi,że jest wszystko ok. Ja widzę i czuję, że on więcej czasu spędza z kolegami, jak się czasem spotkamy to głównie ogląda telewizję albo siedzi na komputerze zamiast jakoś się zaangażować i cieszyć sobą podczas spotkania. Przykro mi się zrobiło trochę, bo po tygodniu niewidzenia się mam ochotę porozmawiać a nie patrzeć się w pudło..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy jestem zbyt męcząca?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mysle, ze jesli ktos chce to chocby sie palilo i walilo to zawsze chwile na rozmowe znajdzie - z reszta to widac po osobie czy jest zaangazowana czy nie, a jak wszystko jest na 'odczep sie' to tez nie ma sensu aby jedna osoba sie starala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
On się nie zmieni, nie potrzebuje spędzać z tobą czasu. Radziłabym ci zakończyć ten związek, skoro woli oglądać telewizje i kolegów niż spędzać z tobą czas, tym bardziej jeśli nie widzicie się na co dzień.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
High Quality Since 2007
|
Brzmi znajomo
![]() Autorko, czas zacząć nowe życie! ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W łóżku było ok cały czas tylko relacje oziębły. Widzę, że nie ma potrzeby spędzania czasu. Wie,że jestem ok, więc twierdzi, że może być spokojnie a jak coś zrobie to bye. Tyle, że żeby utrzymać związek to chyba trzeba się starać, albo przynajmniej spotykać i spędzać czas a nie tłumaczyć głupio, ze skoro się widzimy to on moze robic co chce, bo nie będzie siedział w domu- nie neguje tego i nie wymagam,żeby tak było, ale ja nie widzę starania o spotkania w tym związku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
High Quality Since 2007
|
Myślę, że wiesz co powinnaś zrobić, tylko się jeszcze boisz do tego sama przed sobą przyznać.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie da się chcieć i starać za dwoje. Tak związku nie utrzymasz, a on nie widzi w tym problemu. Możesz postawić mu ewentualne ultimatum, albo coś zmienia, albo odchodzisz. Chociaż nie wiem czy jest po co, skoro mu to obojętne czy jesteś przy nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jemu juz po prostu nie zalezy i nic tego nie zmieni
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym poczekałam aż sam się odezwie/zaproponuje spotkanie, jeśli by to zrobił - po dłuższym czasie zdziwiłabym się, że jeszcze stanowimy parę... Przykre (albo może i nie?), ale czas zacząć nowy rozdział.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tak naprawdę to walka z wiatrakami. W pojedynkę sama niczego nie zwojuje. Zresztą jak się chce coś w związku załatwić między sobą to się siada i rozmawia. Nam tego zabrakło. Ignorowanie problemów przerodziło się w zwykłe marudzenie, ciągłe wypominanie- moim zdaniem to jest efekt niezałatwionych spraw i stało się, domino się przewracało aż doszło do końca gry.. To nie ma sensu, czuje się, kiedy drugiej osobie zależy, kiedy się stara, czuje się okazywane uczucie.. Ja to miałam dawno temu i to nie prawda. Relacje oziębły. Chyba czas przyjąć do wiadomości, że to koniec. Szkoda nerwów i życia na to , czas nieubłaganie leci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Probowalas rozmawiac normalnie, spokojnie, prośbą, groźbą, krzykiem ?
Moze on te rozmowy odbieral jako atak, moze to nie byla spokojna, konstruktywna rozmowa, tylko krzyki ? On nie chcial tego sluchac i wolal czas spedzac z kolegami czy przed TV ? Rzadko kiedy wina lezy po jednej tylko stronie.Przemysl to sobie, czy Ty aby faktycznie nie przyczynilas sie do rozpadu zwiazku ? Bo zwiazek sie rozpadl, nie ma juz co ratowac, za duzo pretensji, zalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czytam i mi się nasuwa na myśl, iż to w zasadzie od początku był związek jednostronny. Teraz to boli, ale uwierz - docenisz jeszcze zarówno spokój (brak stresów związanych z ciągłymi kłótniami i inne zmartwienia), jak i nowego, dobrego faceta, dla którego będziesz tą naj
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.