Czy jestem zbyt męcząca? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-01-25, 15:11   #1
beznamietna
Raczkowanie

Czy jestem zbyt męcząca?

Witajcie, moj zwiazek, ktory trwa niecale 2 lata rozpada sie a może już się rozpadł... Był to czas bardzo burzliwy, wiele kłótni o byle co, mnóstwo dziwnych sytuacji. Nie było kolorowo, ale kochaliśmy się/kochamy ? więc byliśmy dalej razem i jakoś to się ciągnęło.. Później zaczęły się coraz częstsze kłótnie o byle co np. spędzanie czasu, o to, że nie zadzwonił, o to, że się nie spotykamy tak często... mój facet się trochę zmienił. Chciałam z nim porozmawiać normalnie, spokojnie, prośbą, groźbą, krzykiem naprawdę nic nie działa... On twierdzi,że jest wszystko ok. Ja widzę i czuję, że on więcej czasu spędza z kolegami, jak się czasem spotkamy to głównie ogląda telewizję albo siedzi na komputerze zamiast jakoś się zaangażować i cieszyć sobą podczas spotkania. Przykro mi się zrobiło trochę, bo po tygodniu niewidzenia się mam ochotę porozmawiać a nie patrzeć się w pudło.. On 3 -4 razy w tygodniu wychodzi z kolegami do barów do bardzo późna a ja jak dzwonie to jest zmęczony, musi odpoczać, coś zrobić i zaraz kończy... brakuje mi rozmów, wspólnego spędzania czasu, wspólnych wspomnień.. ech. Tysiąc razy z nim próbowałam rozmawiać i teraz wyszło tak, że ja ciągle mam problemy, ciągle się czepiam, ciągle tylko mówie o problemach i on wcale nie chce ze mną rozmawiać.. Kobiety ratujcie mnie co ja mogę zrobić, aby jakoś wpłynąć trochę na niego, aby się zmienił? Proszę o kilka słów.
beznamietna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 15:38   #2
201702092106
Konto usunięte

Dot.: Czy jestem zbyt męcząca?

Cytat:
Napisane przez beznamietna Pokaż wiadomość
Witajcie, moj zwiazek, ktory trwa niecale 2 lata rozpada sie a może już się rozpadł... Był to czas bardzo burzliwy, wiele kłótni o byle co, mnóstwo dziwnych sytuacji. Nie było kolorowo, ale kochaliśmy się/kochamy ? więc byliśmy dalej razem i jakoś to się ciągnęło.. Później zaczęły się coraz częstsze kłótnie o byle co np. spędzanie czasu, o to, że nie zadzwonił, o to, że się nie spotykamy tak często... mój facet się trochę zmienił. Chciałam z nim porozmawiać normalnie, spokojnie, prośbą, groźbą, krzykiem naprawdę nic nie działa... On twierdzi,że jest wszystko ok. Ja widzę i czuję, że on więcej czasu spędza z kolegami, jak się czasem spotkamy to głównie ogląda telewizję albo siedzi na komputerze zamiast jakoś się zaangażować i cieszyć sobą podczas spotkania. Przykro mi się zrobiło trochę, bo po tygodniu niewidzenia się mam ochotę porozmawiać a nie patrzeć się w pudło.. On 3 -4 razy w tygodniu wychodzi z kolegami do barów do bardzo późna a ja jak dzwonie to jest zmęczony, musi odpoczać, coś zrobić i zaraz kończy... brakuje mi rozmów, wspólnego spędzania czasu, wspólnych wspomnień.. ech. Tysiąc razy z nim próbowałam rozmawiać i teraz wyszło tak, że ja ciągle mam problemy, ciągle się czepiam, ciągle tylko mówie o problemach i on wcale nie chce ze mną rozmawiać.. Kobiety ratujcie mnie co ja mogę zrobić, aby jakoś wpłynąć trochę na niego, aby się zmienił? Proszę o kilka słów.
Być może wcześniej nie dostrzegałaś tego, że to taki typ. Jeżeli według niego wszystko jest ok, to raczej go nie zmienisz, bo on nie widzi problemu. Może szkoda Twojego życia na takiego faceta? Podstawą związku jest umiejętność rozmawiania ze sobą a u Was widocznie to szwankuje.
201702092106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 15:59   #3
Malwonka991
Przyczajenie

Mysle, ze jesli ktos chce to chocby sie palilo i walilo to zawsze chwile na rozmowe znajdzie - z reszta to widac po osobie czy jest zaangazowana czy nie, a jak wszystko jest na 'odczep sie' to tez nie ma sensu aby jedna osoba sie starala.
Malwonka991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 16:15   #4
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

On się nie zmieni, nie potrzebuje spędzać z tobą czasu. Radziłabym ci zakończyć ten związek, skoro woli oglądać telewizje i kolegów niż spędzać z tobą czas, tym bardziej jeśli nie widzicie się na co dzień. Pewnie zaczyna się tobą interesować jak chce seksu?
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 17:01   #5
ama4
High Quality Since 2007

Brzmi znajomo Kiedyś to przerabiałam. BlondHair, to nawet nie zawsze o seks musi chodzić. Po prostu, drogi się rozchodzą i tyle.

Autorko, czas zacząć nowe życie!
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 17:34   #6
beznamietna
Raczkowanie

W łóżku było ok cały czas tylko relacje oziębły. Widzę, że nie ma potrzeby spędzania czasu. Wie,że jestem ok, więc twierdzi, że może być spokojnie a jak coś zrobie to bye. Tyle, że żeby utrzymać związek to chyba trzeba się starać, albo przynajmniej spotykać i spędzać czas a nie tłumaczyć głupio, ze skoro się widzimy to on moze robic co chce, bo nie będzie siedział w domu- nie neguje tego i nie wymagam,żeby tak było, ale ja nie widzę starania o spotkania w tym związku... źle mi kobiety
Stary 2017-01-25, 17:44   #7
ama4
High Quality Since 2007

Myślę, że wiesz co powinnaś zrobić, tylko się jeszcze boisz do tego sama przed sobą przyznać.
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-25, 17:54   #8
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Nie da się chcieć i starać za dwoje. Tak związku nie utrzymasz, a on nie widzi w tym problemu. Możesz postawić mu ewentualne ultimatum, albo coś zmienia, albo odchodzisz. Chociaż nie wiem czy jest po co, skoro mu to obojętne czy jesteś przy nim.
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 18:36   #9
Adrianna_8
Zakorzenienie

Jemu juz po prostu nie zalezy i nic tego nie zmieni .

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-25, 20:10   #10
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Ja bym poczekałam aż sam się odezwie/zaproponuje spotkanie, jeśli by to zrobił - po dłuższym czasie zdziwiłabym się, że jeszcze stanowimy parę... Przykre (albo może i nie?), ale czas zacząć nowy rozdział.
Stary 2017-01-25, 22:22   #11
beznamietna
Raczkowanie

Tak naprawdę to walka z wiatrakami. W pojedynkę sama niczego nie zwojuje. Zresztą jak się chce coś w związku załatwić między sobą to się siada i rozmawia. Nam tego zabrakło. Ignorowanie problemów przerodziło się w zwykłe marudzenie, ciągłe wypominanie- moim zdaniem to jest efekt niezałatwionych spraw i stało się, domino się przewracało aż doszło do końca gry.. To nie ma sensu, czuje się, kiedy drugiej osobie zależy, kiedy się stara, czuje się okazywane uczucie.. Ja to miałam dawno temu i to nie prawda. Relacje oziębły. Chyba czas przyjąć do wiadomości, że to koniec. Szkoda nerwów i życia na to , czas nieubłaganie leci...
Stary 2017-01-26, 06:50   #12
atimaF
Raczkowanie

Probowalas rozmawiac normalnie, spokojnie, prośbą, groźbą, krzykiem ?
Moze on te rozmowy odbieral jako atak, moze to nie byla spokojna, konstruktywna rozmowa, tylko krzyki ? On nie chcial tego sluchac i wolal czas spedzac z kolegami czy przed TV ?
Rzadko kiedy wina lezy po jednej tylko stronie.Przemysl to sobie, czy Ty aby faktycznie nie przyczynilas sie do rozpadu zwiazku ? Bo zwiazek sie rozpadl, nie ma juz co ratowac, za duzo pretensji, zalu.
atimaF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-26, 07:37   #13
nyana89
Zakorzenienie

Czytam i mi się nasuwa na myśl, iż to w zasadzie od początku był związek jednostronny. Teraz to boli, ale uwierz - docenisz jeszcze zarówno spokój (brak stresów związanych z ciągłymi kłótniami i inne zmartwienia), jak i nowego, dobrego faceta, dla którego będziesz tą naj Trzymaj się
Stary 2017-01-26, 18:24   #14
beznamietna
Raczkowanie

Dzięki Nie mówię, że byłam bez winy, bo czasem emocje mnie ponosiły, bo jak nam coś ciągle nie wychodzi, jak nie możemy się dogadać, rozwiązać błędu to staje się to frustrujące jednak i już człowiekowi nerwy puszczają. Myślę, że od początku nie pasowaliśmy do siebie tylko człowiek oczadziały uczuciem/zauroczeniem nie dopuszczał do siebie pewnych kwestii. Teraz czas zacisnąć zęby, poprawić koronę i do przodu ))
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości