|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Miłość przez Internet istnieje :)
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Miłość przez Internet istnieje :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
po drugiej stronie szafy
|
"umiem nie dotrzegać wszystkich wad" brzmi niestety alarmująco
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() Zycze Ci szczescia i mocno trzymam kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa, co to za wady, ktorych staras sie nie widziec. Nie twierdze, ze taka relacja nie moze sie udac, bo moze, ale Ty zbyt idealistycznie do tego podchodzisz. To zly znak. Ty tego czlowieka nie znasz. Jeszcze dluga droga przed wami. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Chciałam napisać to samo, co Nyana89 - po co zakładać "hurraoptymistyczny" wątek o świeżym związku i tak usilnie przekonywać otoczenie, że jest cudnie, a jednorożce rzygają tęczą? Mało to związków powstało dzięki kontaktowi w Internecie? Żadna nowość. Zresztą, na razie to jest bardziej fajny, odurzający romans, a nie prawdziwy związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Taka relacja ma szanse się udać, ale na Twoim miejscu nie nakręcałabym się tak i zachowała te kilka procent dla siebie, że może coś się spiep***yć, nie wyjść. Tak naprawdę to wy się nie znacie. Jedno spotkanie to nic. Rozmowy przez skype to nie real,a dopiero człowieka poznaje się na realu w konkretnych sytuacjach. Poznałam Duńczyka również na portalu i dopiero kilka spotkań zweryfikowało, że w realu kompletnie nie pasujemy do siebie natomiast w necie było super.
Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2017-01-03 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Po 8 miesiącach i jednym spotkaniu na żywo bez sensu mówić o "miłości na całe życie". Poczekaj pare lat. Na początku zawsze jest zachwyt, potem sie okazuje czy naprawdę do siebie pasujecie, jaki facet jest po dłuższym czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
No właśnie, opisz może dokładniej te mikroskopijne wady, które mogą się okazać prawdziwymi trupami w szafie, po dogłębnej analizie mniej zaangażowanych emocjonalnie ekspertów z Wizażu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jestem w podobnej sytuacji i jestem tym przerażona :P To znaczy jestem przerażona faktem, że to na odległość, że ten człowiek pochodzi z innej kultury. Nigdy nie spotkałam w Polsce mężczyzny, z którym tak dobrze bym się czuła, ale staram się być jak najbardziej ostrożna. Nie mam pojęcia, skąd tak naprawdę mam wiedzieć, że to ta właściwa osoba. Do tej pory, jeżeli chodzi o moich chłopaków czułam, że to nie są właściwe osoby i byłam tego pewna, więc z każdym z nich się rozstałam. A z nim nie mam tego poczucia, że "to nie ten" i strasznie się boję swoich uczuć...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za wasze odpowiedzi. Może macie trochę racji, jednak mój post nie miał brzmieć tak, że jestem już zupełnie w 100% pewna, że na pewno wszystko się uda, bardziej chciałam podzielić się tym, że w końcu uwierzyłam, że miłość przez Internet istnieje, bo wiem, że zakochana jestem i on też, bo udowodnił to wielokrotnie. Wcześniej w ogóle to nie wierzyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Fajnie, że poznałaś faceta, ale jakie macie plany na związek?
Raczej ciężko jest budować związek na odległość bez regularnego, w miarę częstego spotykania się.
![]() |
#14 | |
sissy that walk
|
Miłość przez internet nie istnieje. Istnieje miłość do człowieka poznanego przez internet. Ale znajomość i związek trzeba w końcu przenieść do realu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mam kolege co spotykał sie przez 4 lata z dziewczyna z innego kraju. Widywali sie 2-3 razy w roku po kilka dni. Była z Francji. Rozstali sie.
Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-01-03 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pewnym czasie w takich związkach brakuje właśnie tej codziennej fizycznej (a nie przez internet/telefon) obecności drugiej osoby. Mam koleżankę, która na wakacjach w Grecji (mieszka tam jej wujek) poznała chłopaka - Greka. Przez kilka lat utrzymywali związek na odległość i było im bardzo ciężko. Spotykali się mniej więcej raz w miesiącu i każde dłuższe wolne weekendy czy ferie. Jak tylko skończyła studia wyjechała do Grecji i niedawno się pobrali.
![]() Edytowane przez KrwawaMary86 Czas edycji: 2017-01-03 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
5 dni sie widzieliscie? radze wyluzowac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja znam taki przypadek, gdy taka znajomość się udała.
Koleżanka ze studiów poznała w internecie Francuza. Korespondowali przez kilka miesięcy, później on przejechał do Polski na wakacje, pojechali nad morze na 2 tygodnie, potem ona pojechała do niego podczas ferii zimowych, a w wakacje znów wybrali się gdzieś razem. Później ona zrobiła licencjat i na studia magisterskie udało jej się przenieść na uczelnię we Francji. Dziś są małżeństwem, mają dziecko. Jestem więc zdania, że taka znajomość ma szansę przetrwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, że mamy już jakieś plany na przyszłość. Ja teraz studiuję filologię hiszpańską, jeżeli będę miała możliwość chciałabym wyjechaćna Erasmusa, wtedy na pewno moglibyśmy się spotykać o wiele częściej. Jednak raczej nie planuję przyszłości w Hiszpanii, gdyż nie mam tutaj w Polsce złej sytuacji, a on niestety tam w Hiszpanii nie ma zbytnio przyszłości. Jak twierdzi, jest już pewny, że chce być ze mną całe życie i jest gotowy przeprowadzić się dla mnie do Polski.
Niebieska_chmura to mnie pocieszyłaś, bo to trochę podoba historia jak moja. Ja też wybieram się teraz w najbliższy czas do niego, a potem on chciałby przyjechać jakoś latem. No i tak jak pisałam też ma szansę studiować na uczelni w Hiszpanii, a to szansa na częstsze spotykanie się. No zobaczymy co z tego wyjdzie, ja wszystko wstawiam na przeznaczenie, co ma być to będzie i tego nie zmienię. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Z tego co piszesz, brzmi to bardzo fajnie. Oczywiście, tak jak inni, ja również sugeruję, żebyś zachowała ostrożność. Jednak nie obawiaj się tego, że każdy facet poznany w necie to musi być oszust. Wszystko jedno czy jest to Polak czy Hiszpan, człowiek to człowiek. Najważniejsze, że się spotkaliście, podczas tego spotkania było tak, jak sobie zaplanowałaś, jak było podczas rozmów wirtualnych, to jest bardzo ważne. Wiem, bo sama swojego partnera poznałam na mydwoje i u nas też były takie początki, że tylko wirtualnie się poznawaliśmy. Wprawdzie nie było to tak długo jak w Twoim przypadku, bo po miesiącu już się spotkaliśmy, ale to oczywiście kwestia odległości, nas dzieliło "tylko" kilkaset kilometrów, jednak było trochę łatwiej spotykać się na weekendy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.