|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Kosmetyki 15 latki
.
Edytowane przez gosia140 Czas edycji: 2009-02-22 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki 15 latki
Tego czego potrzebuje.
Moze jakis krem tonujący,ewentualnie korektor,błyszczyk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maksymalnie - nietrudno jest w takim wieku przesadzić z kosmetykami, myślę że jeśli jeszcze nie zaczęłaś przygody z podkładem to nie zaczynaj, bo nie ma po co. Wszystko zależy od potrzeb i typu urody... Ja myślę, że wystarczy Ci ten kremik do twarzy i ewentualnie błyszczyk do ust, np Rimmela w tubce. Mam dość wytapetowanych 14-15 latek, które chcą na siłę być "dorosłe" i się zbyt mocno malują, przesadzają z solarium... Na wszystko przyjdzie czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jako Twoja rówieśnica, powiem czego używam
![]() Krem + lekki podkład Nivea - stapia się z kolorem skóry, nie tworzy ,,maski'' - koszt 12 zł Później korektorem tuszuję wypryski - mam z Oriflame, odcień Mata Hari - koszt 10 zł Następnie puder sypki matujący transparentny z Vipery. Również nie daje koloru i dlatego makijaż jest delikatny koszt 17 zł Oczywiście tusz do rzęs ;D Czarny ![]() Czasem jasny cień - biały, błękitny koszt do 8 zł I biała kredka w wewnętrznym kąciku oka, która ,,otwiera'' je - poradziła mi to forumka, którą cenię za ogromną wiedzę w sprawie wizażu koszt do 5 zł I obowiązkowo błyszczyk ;D Najczęściej przezroczysty z drobinkami ![]() ![]() Na ,,wyjścia'' również puder brązujący, lekko machnąć kości policzkowe, mam w kulkach Sensique koszt 11 zł Również tonik, peeling do twarzy. Raz na tydzień maseczka (np. Dax Cosmetics) do cery przetłuszczającej się z wypryskami. Szampon odpowiedni -> np. Nivea koszt ok 10 zł. Wszystkiego należy używać z UMIAREM ![]() No i solarium zakazane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do autorki. Z własnego doświadczenia proponuję zacząć spokojnie, tj. nie rzucić się na wszystkie możliwe kosmetyki. Możesz kupić korektor antybakteryjny na wypryski i jeśli chcesz to jakiś podkład. Polecam Bourjois 10 hours sleep effect (ok. 50zł). Jest świetny, nie ma mowy o żadnej masce, daje efekt wypoczętej skóry, ujednolica cerę. Jest genialny. Dalej - tusz i biała kredka w kąciku, aby podkreślić oko. Dodatkowo jeśli lubisz to możesz dać jakieś cienie w których byłoby Ci dobrze. Osobiście na co dzień nie używam ich, bardziej na jakieś wyjścia, żeby zrobić odmianę na twarzy ![]() ![]() Moim zdaniem lekki, rozświetlający i umiejętnie wykonany makijaż, taki codzienny jest na pewno lepszy niż jego brak. Dlatego nie warto przesadzać, bo można nieźle się wymalować. Ale warto próbować. Z czasem dojdzie się do wprawy.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lillyann Czas edycji: 2013-01-11 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja mam 15 lat i uzywam toniku,zelu do twarzy,moja cera ma duzo wypryskow wiec korektor albo puder/podkład.Ewentualnie róz na policzki,ale to rzadko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Tusz, lekki pokład np. nivea i błyszczyk.
Tyle powinno starczyć. Ja tego używam,ale nie codziennie bo nie lubie make up'u |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Całą serię Nivea Visage Young, Under Twenty i FlosLek.
To są moim zdaniem najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja mam 19 lat
![]() ![]() ![]() Na codzien używam tuszu, czarnej kredki ,podkładu z nivea visage young i czasami pudru na jakies wieksze wyjscia jakis ciemny cien ![]() Ja zaczełam sie malowac chyba jak byłam w drugiej klasie gimnazuj i zaczełam od samego tuszu ale i tak nie malowałam sie do szkoły, nie wolno nam było ![]() Uważam ze lekki makijaz w wieku 15 lat to nic strasznego ![]() ![]() Tusz podkład i jakis błyszczyk i mysle ze na początek bedzie okej ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja tak samo uważam jak Mysza89
![]() nie warto teraz przesadzać z tym wieku ![]() _________________________ ____________________ a dziewczyny mam pytanie co robicie żebywłosy długo były świeże i ładne ? Edytowane przez CzekoladkaD Czas edycji: 2010-08-22 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.