|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Jak sobie poradzić z uzależnieniem od kupowania gazet?
Jestem zakupoholiczką czasopism.
Głównie kobiecych tj.: Świat kobiety, Dobre Rady, Kobieta i życie, Claudia, głównie te miesięczniki, czasem też Tina, Naj czy Pani domu. Kupuję też cosmopolitan czy samo zdrowie czy sens czy inne badziewie. Potrafie w jednym sklepie kupić nawet 6 gazet. Tracę czas na czytanie i pieniądze. Ale mam taki ciąg. poradźcie coś na to. Jka tylko wchodzę do spożywczaka, gdzie są gazety albo do supermarketu, najgorzej jak do empiku to kupuję. Czuję się wtedy błogo i szczęśliwie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak sobie poradzić z uzależnieniem od kupowania gazet?
To ktoś jeszcze czyta gazety?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;69941101]To ktoś jeszcze czyta gazety?[/QUOTE]
Skoro są w sprzedaży, to pewnie czyta ![]() Ja sama nie kupuję (czytam w necie i szkoda mi kasy), ale moi rodzice czasami coś kupią: regularnie (na pewno w weekendy) Wyborczą i czasami jakąś Politykę, Przekrój, Wysokie Obcasy Extra itp. więc jak jestem u nich, to chętnie czytam. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Masz internet to po co Ci te gazety?
Bravo jeszcze drukują?
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Nie wiem czy Bravo jeszcze drukują.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Nie chodzić do kiosków, w supermarketach omijać dział z prasą, do empiku itp. nie wchodzić bez konkretnej potrzeby.
U mnie tak działa ze słodyczami, jak nie chodzę tam gdzie je sprzedają, to ich nie kupuję, a jak ich nie kupuję to nie jem .No i czy w tych gazetach są tak naprawdę jakieś przydatne dla Ciebie artykuły? Przecież w takim Cosmopolitanie to wiecznie te same artykuły, tylko napisane innymi słowami . W jakimś Naj czy Pani Domu to nawet nie wiem co piszą, ale jestem pewna, że to samo możesz znaleźć w internecie za darmo.
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
To tzw.gazety kibelkowe - niektórzy czytają tak "ambitne" pozycje, robiąc "dwójkę"
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czego szukasz w tych gazetach? W sensie jakie artykuły i rubryki interesują Cię najbardziej? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;69941101]To ktoś jeszcze czyta gazety?[/QUOTE]
seniorzy bez dostępu do internetu
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
A tam seniorzy. Wiele osób kupuje czasopisma z różnych powodów. Przecież gazeta gazecie nierówna. Poza tym nie czarujmy się, że tylko seniorzy nie są (w większości) zbyt biegli w surfowaniu po Internecie. Osoby młodsze również. Umiejętności korzystania z komputera u wielu osób kończą się na "zalogować się do facebooka", "otworzyć pocztę", "przeczytać nagłówki w WP / Onecie".
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Prowadzę salonik prasowy i chyba większość moich klientów jest uzależnionych
wcześniej pracowałam w podobnym miejscu i tam kupowali bardzo mało gazet a w obecnym miejscu są osoby, które robią zakupy 3-4 razy w tygodniu i jednorazowo zostawiają za nie 40-60 zł... Sama prasa! Był to dla mnie ogromny szok I tak, Bravo dalej drukują
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem kupie jakas gazete typu "swiat kobiety" jesli zauwaze np. interesujacy przepis. Oraz kiedy podrozoje. Lubie miec cos do poczytania w aucie/samolocie. Ewentualnie w lecie nad wode... ale coraz rzadziej odkad kupilam e-booka i zniknal problem tachania ze soba opaslego tomiszcza.
Autorko mize zamiasg gazety kup w empiku ksiazke? Starczy na dluzej czytania, jest bardziej wartosviowe i... chyba nawet wyjdzie troche taniej niz kilkanascie gazet Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
mi samo przeszło namietne kupowanie odkąd gazety przestały byc do czytania a stały sie do oglądania
i nie tylko "kobiece : sie zepsuły.... Angora Detektyw baaa mam nawet pare egzemplarzy "krakowskiego" Przekroju....to była gazeta nie to co teraz. czasem lubie co prawda kupic jakies gazety typu weranda czy jakies ogrodnicze ale w duzych miastach sa stoiska z "przeterminowana "prasa za połowe czy nawet 1/3 ceny. |
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Ja czasami kupię ze względu na dodatek (szczególnie film) albo jeden artykuł. A potem reszta leży i się kurzy, bo zwykle jest na takim poziomie, że nie chce mi się tracić czasu na to. No chyba, że to WO, to zwykle większość jest do przeczytania. Ale tego nie kupuję ze względu na dodatki. |
|
|
|
|
#17 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja kupuję Politykę co tydzień. I owszem, czytam ją. Pomimo, że jeszcze (chyba) seniorem nie jestem.
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Co jest złego w czytaniu gazet?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Policz ile miesięcznie na to wydajesz
O ile nie jesteś ogólnie rozrzutna - schwycisz się za głowę i Ci się odechce. Mój wewnętrzny sąpiec chybaby wył.Z gazet które kiedyś kupowałam to były Newsweek, czasami inna Polityka. Newsweeka odstawiłam kiedy naczelnym został Lis, którego nie lubię i dzięki któremu pismo mocno się zmieniło, no przynajmniej w mojej opinii.
aktualizacje Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2017-01-21 o 09:30 |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Może spróbuj kupować stare numery np. w internecie. Są dużo tańsze, a jak będziesz mieć jakiś jeszcze nie przeczytany, to w kiosku będzie Ci łatwiej zrezygnować z kupna nowego.
Też nie zgadzam się z tym, że tylko seniorzy czytają gazety. Fakt, dzienników nie kupuję, czasopism kobiecych (poza Women's Health) też nie, chyba że gdzieś jadę, wtedy lubię coś do przeglądania w celu zabicia nudy. Ale bardzo lubię Focusa i jego kupuje dość regularnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2017-01-21 o 09:43 |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
przecież w każdej z tym gazet jest praktycznie to samo, miesiąc w miesiąc. Te same porady, opowiadania, można poczytać na necie.
Kup skarbonkę i każde 5 czy 10 zł które byś wydała na gazetę, wrzucaj do świni A po roku rozbij skarbonkę i kup sobie perfumy.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram pomysł ze skarbonką. Wiem, że np. niektórzy rezygnując ze śmeiciowego jedzenia też tak robią: nie kupię nastęgo batona w tym tygodniu, 2 zł do skarbonki! Podwójna korzyść. Nie ma bzdety, sa pieniądze
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
A czemu chcesz sobie z tym radzić i z tego rezygnować?
![]() Jeżeli kupowanie i czytanie gazet sprawia Ci przyjemność, to jaki w tym problem? Ja np. lubię oglądać seriale. Oczywiście wiem, że dla kogoś może to strata czasu itd. ale ja lubię się relaksować właśnie w taki sposób... I nie widzę w tym nic złego. |
|
|
|
|
#24 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
lokalna gwiazda
|
Ja kupowałam czasopisma do czasu, aż przekonałam się, że wszędzie jest to samo. Czytam np artykuł o metamorfozie mieszkania, a za miesiąc to samo mieszkanie jest w innym czasopiśmie, wygląda identycznie, ale w innych okolicznościach przyrody nabyte... No, nikt nie będzie mnie w butelkę nabijał. To oczywiście jeden z powodów, bo policzyłam sobie ile to kosztuje...
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
To ja bym najwyżej radziła zamiast sterty głupot kupować regularnie 2-3 czasopisma lepsze "jakościowo", a pierdoły ewentualnie kupować z poślizgiem na takich stoiskach z tanimi gazetami
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej to nie brać większej gotówki ze sobą.
|
|
#28 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Bravo Girl też

O ile nie jesteś ogólnie rozrzutna - schwycisz się za głowę i Ci się odechce. Mój wewnętrzny sąpiec chybaby wył.