|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ach te porrrrryyyyy
mam taki porblemik że mam dużo rozszerzonych porów na twarzy mam do tego skłońnosć a nabawiłam sie ich przez wyciskanie pryszczy...teraz niestety jestem cała wykropkowana ale nie w tym rzecz ! chodzi o to ze te pory sa widocznie zanieczyszczone nie chodzi mi tu o typowe czarne wągry(choc i takie sie zdarzaja) ale o pory zatkane.. sama nie wiem czym.. widac takie coś żółto-cielisto gdy sie bardzo mocno wpatrze..bardzo łatwo to wycisnąć ale po1. wtedy por rozszerza sie jeszcze bardziej po2. po jakims czasie znowu sie zapytach aaa na tych porach tworza sie potem malusienkie krosteczki takie dostrzehalne tylko pod światło które bardzo łatwo wycisnąc , a niekiedy tworzy sie wiekszy pryszcz .. czym to moze byc spowodowane? może uzywaniem tłustych kremów? (czasem pomaziam sie maścią z witA , Elocomem )a może to przez diete? czy macie sposoby jak sobie ztym radzić? kwasy odpdaja bo amm bardzo kruche naczynka i bardzo kruchą kieszeń ... Uzywam na noc Iwostin purritin,od niedawna olejku herbacianego, Benzacne i Acne-derm na blizny ,używałm podkładu i filtru wysokiego ..co jeszcze moge zrobic ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Co możesz zrobić
![]() 1. Nie wyciskać!!! 2. Kwasy BHA na noc - idealne do cery naczynkowej (ładnie ściągaja pory). 3. Maseczki z aspiryny, glinki. Oczywiście,że tłuste kremy przyczyniają sie do powstawania zaskórników i zatkanych pór. Próbowałaś może serii z AA do młodej cery, jest fajny tonik i krem antybakteryjny z niacinamide przyspieszający gojenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: ach te porrrrryyyyy
a własnie ! glinke mam w domu i używam jej 2 razy na tydzien
![]() ![]() nie nie próbowałam tej serii ale pewnie sie skusze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wszelkie maseczki ściągające : drożdże, białko, żółtko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Polecam maseczkę z glinki Lirene
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
A Benzacne żel byłby dobry na pory wągry i podobne rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za odp. a co do benzacne to sądzę ze na pewno nie zaszkodzi bo nadtlenek benzoilu ma włściwosci oczyszczajaće ale może najpierw spróbuje Benzacne 5% bo jest łagodniejszy.. ten mocny może cie podrażniać jest jeszcze Brevoxyl z tym samym składnikiem ale 4 %, z tym że ma inne składniki wspomagające i bardziej przystępną,łatwo wchłaniającą sie konsystencję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A ja jeszcze dodam coś od siebie w kierunku autorki pierwszego postu - takie "mizianie się" Elocomem od czasu do czasu nie jest najlepszym pomysłem. Elocom to steryd i lepiej nie przyzwyczajać do niego buźki, bo może to mieć swoje nieprzyjemne konsekwencje. Dlatego jeśli go już używać, to tylko w przypadkach, kiedy nie ma innej rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Fistaszkowa mam dokladnie taka cere jak Ty. Mieszana, naczynkowa z rozszerzonymi porami i tymi krostkami. Ja do tego mam jeszcze to ze w niektorych miejscach takich jak poliki, skornie mam strasznie sucha skore! Nie wiem juz sama jakiego kremu uzywac, ktory by mi wystarczajaco nawilzyl skore a przy okazji nie zapchal porow. Jakies pomysly??
Podobno dobra jest maseczka sciagajaca pory z Lirene. Mam pytanko odnosnie tych kremow z kwasami BHA, czy mozecie konkretnie podac nazwy, wspominalyscie cos o Brevoxylu i Benzacne, czy cos jeszcze jest i w jakich najwiekszych stezeniach uzywac tych kwasow? Aha a glinka? najelpeije Argiletz? I jaka rozowa czy zielona czy jaka ? A jak nie Argiletz bo u mnie w miescie trudno dostepna jest to jaka polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie odnośnie kremu Garnier Czysta Skóra A. Dziewczyny, czy wiecie jakie jest w nim stężenie kwasu salicylowego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Fistaszkowa i inne dziewczyny a jakich peelingów używacie? Bo ja mam zamiar kupic sobie enzymatyczny AA do cery wrażliwej. Używalyscie moze? jakie peelingi dobre sa na nasza cere?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja też niestety posiadam taką beznadziejną cerę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dziewczyny
![]() ![]() Rayne -słyszalam o niestety nieprzyjemnych skutkach uzywania elocomu (co dziwne-nie od mojej lekarki !) słyszałam też że np nie można używać go w okolice oczu bo może to mieć wpływ na wzrok ,i inne nieprzyjemne rzeczy moga wyniknąc bo to bardzo silny lek .. używam go od czasu do czasu choć nie bede ukrywać ze czestto radził sobie z moimi wysypkami na twarzy dlatego zawsze mam go w domu ![]() maja s - co do nawiżenia to powiem ci że ja mam skóre tłustą i tylko czasem na czole lub w około ust (lub tam gdzie aktualnie używam jakiś mocnyh przeciwtrądzikowych kremów) mam suchą skóre.. choć ostatnio tzn jakies 2 tygodnie temu miałam taki ogromny wysyp pryszczy ( z powodu hormonów za które bede musiała sie wziąść niestety) że byłam tak zdesperowana że ładowałam wszystko na moją biedną buzie, potem była tak przesuszona ze łuszczyła się i schodziła niemiłosiernie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Judytko (oglądałam ostatnio 'nigdy w życiu!' bardzo fajny film ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a powiem wam że używałam jeszcze jednego kremu - Dernilan było to troszke ryzykowne bo to krem wyłacznie do rąk i do stóp ale to że mozna go używać też do twarzy (tzn na potradzikowe blizny i przebarwienia dokładnie - których nabawiłam sie po tym wielgachnym wysypie) dowiedziałam sie ze strony luskiewnika moze słyszałyscie to strona o tradziku i takich tam , podałabym link ale własnie nie chce mi wyskoczyć tylko jakiś bład jest cały czas=/ pewnie coś z moim netem jak zwykle=/ potem spróbuje to wam go tu wkleje ... krem ten zawiera głównie kwas salicylowy i po pierwszym zastosowaniu (pod nosa bo tam miałam duzo przebarwien) skóra schodziła mi płatami ale po jakims tygodniu uzywania rano i na noc tego kremu i acne dermu przebarwienia ładnie wyblakły , dużo zrobiło tez to ze od razu sie za nie wzięłam bo blizny byly świeze
![]() ![]() http://luskiewnik.strefa.pl/acne/plama_blizna.htm o to własnie ta stronka , można sie tu dużo dowiedziec nie tylko o przebarwieniach ale ogolnie o trądziku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Fistaszkowo kochana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Rayne no costy
![]() ![]() a może ma ktoś jakas jeszcze rade na te malutkie krosteczki podobne do wysypki z którymi mam problem? tj w temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Fistaszkowa a tam gdzie masz pryszcze to tez nakladasz ten peeling AA? Ja mam np.pryszcze tylko miedzy brwiami i tłustą skóre na nosie. Czy moge tam nalozyc tez ten peeling? Nie wyskoczy mi wiecej? Bo na nim pisze ze do cery normalnej i suchej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]()
Może na te krosteczki pomoże acnefan
![]() Ja właśnie się ostatnio zaopatrzyłam w ten specyfik i zaczynam testowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Dziekuje fistaszkowa za dokladna odpowiedz. Jezli moge jeszcze sie dowiedziec czegos to o ceny tych kremow tj. Brevozyl Benznacne itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]()
Za brevoxyl zapłaciłam koło 20 złotych. Chyba najlepiej takimi specyfikami paćkać się na noc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
hej Milka dzięki za rade! rzeczywiscie ma b.dobre opinie a może któraś z was go używała i jak efekty? i jak ci Milka idzie testowanie? jaka konsystencja i czy szbko sie wchłania czy nie podrażnia za bardzo i nie wysusza? mam juz w domu tyle tych kremików ze postanowiłam głeboko zastanawiać sie nad każdym kolejnym zakupem
![]() ![]() Judytka2 - ja nakładałam go na całą twarz i własnie z myślą o tym że wygładzi mi skóre zaatakowaną przez grudki, pryszcze i drobne wypryski ![]() ![]() maja_s widziałam twój wątek rzeczywiscie lepiej nie używaj tych kremów narazie bo tylko pogorszysz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj się pierwszy raz nim wysmarowałam. Zapach bardzo specyficzny, taki trudny do określenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja stosowałam brevoxyl kilka lat temu, acne derm obecnie i jakoś wolę się acne-dermem smarować tylko na noc. Boję się poprostu, że specyfik ten źle zareaguje z kremem czy też z podkładem i jeszcze sobie zaszkodzę. Ogólnie wolę poprostu takie apteczne leki smarować na umytą żelem buźkę i nic później nie kładę na nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Tak tak fistaszkowa jak narazie dam sobie spokoj ze zluszczaniem dopiero jak wylecze to niby uczulenie to zaczne jakas kuracje. Ehh jak narazie troche lepiej ale postaram sie udac do dermatologa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
milka dzieki za szczegółowe sprawozdanie
![]() ![]() maja_s- zycze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.