|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dać szansę, kocham go?
Cześć Dziewczyny,
zacznę od tego, że mam 21 lat i myślę na prawdę poważnie już o mężu,rodzinie. Wiem, że dla innych może się to okazać śmieszne ale ak jest,czuję się już gotowa. Otóż rok temu byłam ze swoim partnerem ( 23l.) pół roku,podobne temperamenty jak i w sprawach łóżkowych też. On pracował za granicą wiec tak naprawdę widywaliśmy się może 2 razy w msc na 2-3 dni. Z miesiąca na miesiąc ja zastanawiałam się nad rozstaniem ,na pewno km zrobiły swoje ale też jakies wielkiej chemii do niego nie czułam. Zerwaliśmy, wiem,że on bardzo to przeżył bo byłam i jestem jego miłością, niestety ja nie moge tego powiedzieć bo mnie rozstanie nie dotknęło. Minęło kolejne pół roku i ja postanowiłam się odezwać i zapytać co u niego ,bez żadnych podtekstów. Okazało się, że wrócił do kraju na stałe. Zaczeliśmy dużo rozmawiać ,wiem ze on był związku ale szybko go zakonczył bo ciągle miał w głowie mnie. Także zaczęliśmy się spotykać,tak po koleżeńsku , kwiaty mi kupował- widać ze zaczęło mu zależeć . W końcu powiedział, że mnie nadal kocha i zapytał czy będę w stanie go znów pokochać ,ja odpowiedziałam, że nie wiem, że czas mi jest potrzebny. Widziałam jak bardzo mu na mnie zależy i mnie kocha , ja znów UWIELBIAM z nim spędzać czas, rozmawiać,wygłupiać się, wiadomo że coś do niego czuje ale caly czas się boję że to za mało na miłość. Nie wiem czy ja tego chce w życiu.. Bardzo odpowiada mi jego temperament ale też często jest zbyt impulsywny, zazdrosny, że wszystko ja mu muszę mowić pokazywać jak ma się zachować ( np. że chcę żeby mnie zabrał na jakąś krótką wycieczke, spacer), a to mnie męczy. Dziś mi napisał,że daje mi już spokoj i życzy szczescia,czuję że go tracę i jestem taka rozdarta,coś do niego czuję i wiem że on by mi gwiazdkę z nieba w życiu dał, ale też coś hamuje, bo nie do końca w życiu tego pragnęłam(zawsze chciałam podróżować,zwiedzać,kszta łcić się -on niby też,ale kończy się tylko na jego mówieniu).. Jestem pomiędzy młotem, a kowadłem. Boję się, że zostanę sama, a on ułoży sobie życie z inną kobietą i bedę sobie pluć, że to ja mogłabym być na jej miejscu.. Na pewno nie jest mi obojętny. I wiem, że nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko ,ale może coś doradzicie, czasami tak obiektywne zdanie jest lepsze niż koleżanki, która mnie zna. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dać szansę, kocham go?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi to wygląda na to, że jesteś psem ogrodnika, plus na pewno go nie kochasz, skoro tyle rzeczy jest niedopasowanych, tyle Cię w nim drażni. Czuje się, że to jest 'TEN'. |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najpierw:
Cytat:
Cytat:
Nie kochasz go i nigdy nie kochałaś. Ciebie jedynie boli, że stracisz adoratora, kogoś, kto był na każde Twoje skinienie, kto zabiegał. A nie daj buk ułoży sobie szczęśliwie życie! Daj mu spokój, a sobie poukładaj pewne rzeczy w głowie. 21 lat, może lepiej skupić się na nauce/karierze/pasjach? Serio piszę
|
|
|
#6 | ||
|
Raczkowanie
|
Też lubię zazdrosnych i impulsywnych, bo sama taka jestem, no ale są granice..
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Jakimś uczuciem go darzyłąm, pewnie jakiegos rodzaju milosc to byla,ale obawiam się że nie wystarczająca.. Może zbyt mocno wbiłam sobie go na NIE ,a nie dostrzegam tych lepszych stron i na siłę chcę poznać innego faceta(co mi nie wychodzi bo co nowy facet to gorszy). Może tak być, jak myślicie? ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Przy nim czuje się kochana. Zgadzacie się z powiedzeniem lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu? |
||
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, bo stąd już tylko krok do: 'niechby pił, niechby bił, byleby był'.
|
|
#8 |
|
live your passion
|
Chciałabyś by Twój facet był z Tobą tylko dlatego, że Cię lubi i boi się samotności?
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Może źle to zabrzmialo,tak jak bym go chciała na sile z desperacji.
Może jestem egoistka ale czasami mam myśli ze "a może znajdę lepszego" a jak się nie uda? ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Czuje się taka rozdarta ,koleżanka tak mi powiedziała i chyba ma racje"wy ani dla siebie, ani bez siebie".coś odpycha i coś bardzo przyciąga. . Jak takie zachowanie wytłumaczyć. .? |
|
|
|
|
#10 |
|
live your passion
|
Nie kochasz go, tylko jego adorowanie. On może Cię kocha, ale Ty jego nie. Daj mu spokój. Chciałabyś by Twój facet był z Tobą, bo Ty go kochasz, a jednocześnie zastanawiał się czy może kogoś lepszego znajdzie? Przestań go traktować jako poczekalnię do lepszego związku.
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A zdanie koleżanki można sobie wsadzić w |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
live your passion
|
To skróć jego cierpienie i powiedz wprost, że nic nie będzie. Może urwie kontakt, ale przynajmniej będzie już się z Ciebie "leczyć". Tak tylko jeszcze bardziej go ranisz dając nadzieję.
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet jeśli on kontaktu nie urwie, to ona powinna, jeśli tak się o niego martwi |
|
|
|
|
|
#15 |
|
lokalna gwiazda
|
Cokolwiek do niego czułaś, to na pewno nie była miłość, bo przecież rozstałaś się z nim bez żalu. I jedyne, czego ci teraz potrzeba, to ciągła adoracja ze strony faceta. Wiesz, że mu zależy i się tym żywisz.
Facet przejrzy kiedyś na oczy, nie miej złudzeń. |
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, wiem że masz pewnie inny obraz siebie i to, co napiszę to nie zarzut, czy oskarżenie, ale: z tego co i jak opisujesz i tłumaczysz wynika, że są w Tobie jeszcze spore pokłady niedojrzałości, swego rodzaju naiwności. I spora desperacja. Zabójcza mieszanka dla wybierania partnera na życie i tworzenia związku. Nawet za 3-4 lata jak spojrzysz wstecz, to się zdziwisz co siedziało Ci w głowie.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-02-18 o 14:01 |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Daj mu spokój. Trzymasz go sobie po prostu w odwodzie. Sama napisałaś, że nawet rozstanie cię specjalnie nie ruszyło. Teraz się stara, to podtrzymuje twoje zainteresowanie.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Powiedział ze juz mnie nie męczy i daje mi spokoj . A ja czuję się jakby ktoś zabrał mi Część siebie. Zero ochoty na cokolwiek, najchętniej bym siedziala w łóżku i nigdzie nie wychodziła- nie dlatego że straciłam "adoratora" bo nie tylko on mnie adorowal i komplemenotował,a tylko po jego odejściu czuje jakaś pustkę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

Nie kochasz go i nigdy nie kochałaś. Ciebie jedynie boli, że stracisz adoratora, kogoś, kto był na każde Twoje skinienie, kto zabiegał. A nie daj buk ułoży sobie szczęśliwie życie! Daj mu spokój, a sobie poukładaj pewne rzeczy w głowie. 21 lat, może lepiej skupić się na nauce/karierze/pasjach? Serio piszę