![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
gdy kobieta wie czego chce i jest samotna
Nie jestem typem nieśmiałej szarej myszki. Nie jestem i nigdy nie byłam. I stąd chyba mój problem... jestem samotna. od dłuższego czasu nie mogę wejść w stały związek. jeśli kogoś poznam to często ucieknie lub nie spełnia moich "wymagań". No właśnie wymagania...
czy to takie dziwne, że chciałabym aby facet miał dobrą pracę i dobrze zarabiał? tak, przyznaję się do tego - chcę niedługo mieć własne mieszkanie, chcę wyjeżdżać na wakacje ze SPA. Czy to dziwne, że chcę żeby mężczyzna umiał poprawnie składać zdania i miał jakąś wiedzę o świecie? Czy to dziwne, że chciałabym żeby o siebie dbał? Nie musi wyglądać jak Brad Pitt, ale też niech ubiera się lepiej niż Ferdynand Kiepski.... Nadmienię, że sama mam wyższe wykształcenie, świetną pracę, bardzo dobre zarobki. Jestem niezależna finansowo. Mam swoje zainteresowania, regularnie chodzę do teatru i pochłaniam wielkie ilości książek. Przy tym jestem atrakcyjną kobietą. I ładną i zgrabną. wiele osób może powiedzieć, że mam zbyt wysokie wymagania. ale czy nie mogę wymagać od mężczyzny tego samego co ja daję od siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: gdy kobieta wie czego chce i jest samotna
Możesz wymagać, czego chcesz. Nie rozumiem pytania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Może nie postawiłam właściwych pytań.
Chciałam się dowiedzieć czy też tak macie/miałyście? Czy może uważacie, że mój system myślenia jest błędny? Wiem, że mając wysokie wymagania skazuję się na dłuższą samotność. Ale nie chcę zadowalać się "byle czym" byle tylko mieć faceta. Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Edit: odpowiadałam na pierwszy post, nie widziałam drugiego.
Jasne, że możesz mieć takie oczekiwania jakie tylko zechcesz. Ale nikt nie da Ci gwarancji, że trafisz na kogoś kto je spełnia / będziesz spełniala oczekiwania takiej osoby / pojawi się chemia / cokolwiek. Nie ma w tym nic złego, po prostu im wyższe wymagania, tym bardziej, siłą rzeczy, grono kandydatów się zawęża. Można albo być cierpliwym, albo obniżać wymagania, albo ewentualnie zauważyć, że problem leży w czymś innym. Bo nie zmusisz innych ludzi, żeby zechcieli Ci odpowiadać. ![]() Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2017-02-17 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Ale gdybym szukała, to pewnie byłabym podłamana rozglądając się wokół niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam /miałam podobnie .Też bym chciała żeby mój potencjalny mężczyzna był w miarę przystojny ,dobrze zarabiał miał fajną pracę i był przedsiębiorczy ,inteligentny ,elokwentny i z klasą .A jakie są tego efekty ? Poznaje takich owszem ,tylko niestety tacy mężczyźni mają lukę w innych aspektach -krótko mówiąc w charakterze. Większość tych Panów jest tak wyniosła i zarozumiała ze głowa boli .Nie wiedzą co to skromność ,szacunek do drugiego człowieka ,kultura osobista .Myślą że są Panami Świata i należy im się kłaniać po kolana .Czy wszyscy tacy są ? Nie mam pojęcia ,ale jestem pewna że znaleźć kogoś takiego jest baaaardzo trudno. .Twój i mój system wartość nie jest błędny. Ale wydaje mi się że prędzej czy później będzie trzeba obniżyć swoje wymagania i spojrzeć bardziej realnie na rzeczywistość -i ludzi którzy nas otaczają. Jednego jestem pewna nie ma ideałów ! I nie znajdziemy człowieka na tym świecie który będzie nam w 1000%odpowiadał. Ja się chyba za dużo książek i filmów na oglądałam/naczytałam bo już przestałam wierzyć w to że moja określona wizja którą sobie ułożyłam w głowie względem swojego przyszłego męża -się ziści . Nikt nie chce żyć samotnie ani wiązać się z kimś na siłę -byle tylko kogoś mieć .Nie wiem w jakim jesteś wieku ja mam 25+ i jak na razie daje sobie czas na tego typu rozważania ,nie czuje jeszcze tego przerażenia na myśl że mogę iść przez życie w pojedynkę ,naiwnie wierzę że gdzieś tam jest ten odpowiedni mężczyzna dla mnie i kiedyś w dalekiej ,nie wiadomo jak dalekiej przyszłość odnajdziemy się. No bo co innego nam pozostało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2017-02-17 o 12:43 Powód: Ekran siada literowki, aplikacja wizaz dziala fo d* i nie zapisuje zmian |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
W tym wszystkim boję się, że w efekcie zostanę sama. Jestem przed 30-stką. Mam już za sobą naukę i stabilizację życiową, więc pora na rodzinę. Nie chcę ideału, bo takie rzeczywiście nie istnieją. Ale, co tu dużo mówić, jak ktoś jest z zawodu ślusarzem czy innym magazynierem (nie bierzcie tego dosłownie - to ma być duża przenośnia), ostatnia książka jaką czytał to była Kamasutra (bo ma obrazki), a teatr kojarzy z wycieczek w podstawówce to po 5 minutach nie mam o czym z nim rozmawiać! mimo szczerych chęci to nie działa!
Bogaci, przystojni atrakcyjni faceci to faktycznie często samolubni idioci ![]() I jak tu żyć? :p i tak źle i tak niedobrze. ale cieszę się, że nie tylko ja mam pewne oczekiwania. Bo już się bałam, że zaczynam być totalnym pustakiem i nie nadaję się do społeczeństwa ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Ludzi ktorzy interesuja sie teatrem nie ma duzo wiec jezeli jest to wazne dla ciebie to wspomnij o tym w swoim profilu randkowym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sama musisz się zastanowić, jak jest u Ciebie. Może wszystko w porządku i zwyczajnie nie trafiłaś na odpowiedniego mężczyznę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Plus dodatkowo ja mam jeszcze wrażenie, że przyciągam samych beznadziejnych facetów- czyli takich, przy których ja muszę nosić spodnie, podejmować decyzje i dbać nie tylko o siebie, ale jeszcze o nich.... I beznadziejnych w łóżku. MASAKRA. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do reszty jednak nie komentuje, niestety, ale Twoja inteligencja i wiedza o ludziach jest totalnym nieporozumieniem. Mam taką pracę, że mam kontakt z wieloma ludźmi. Więc poznaje naprawdę różnych i niestety nie masz racji. A znam hydraulika (starszy pan zresztą) oczytany i kocha chodzić do teatru z żoną, znam i wykształconych facetów i dobrze zarabiających z którymi po za modelami samochodów o niczym nie porozmawiasz. Znam też bogatszych ludzi niezwykle inteligentnych. Niestety patrzysz na świat bardzo stereotypowo i tutaj zaczyna się problem. Desperacja i płytkość - to główny twój problem. Może nawet lepiej więcej fajnyh facetów zostanie dla innych babek ![]() Edytowane przez 201704110957 Czas edycji: 2017-02-17 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;71033411]Po co ci do tego dobrze zarabiający facet, skoro sama dobrze zarabiasz?[/QUOTE]
Przerabiałam już scenariusz "on zarabia bardzo mało, ja utrzymuję nas oboje". Na dłuższą metę zdecydowanie nie polecam. Rozumiem , że jest równouprawnienie, ale facet też powinien mieć swoje ambicje i wykazać się pracowitością a nie żerować na partnerce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co z tego że młoda? Z czasem będzie trudniej kogoś znaleźć, a na starość kto by chciał sam zostać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba powinnaś sformułować tak swoje wymagania: tak samo jak ja będzie chciał mieć własne mieszkanie i wakacje ze SPA, a za to wszystko sam sobie zapłaci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie ja też tego nie rozumiem .Chyba każdy szuka prędzej czy później stałego związku ,czy jakiejś relacji .Chce założyć rodzinne- a kiedy ma o tym myśleć? na ostatni dzwonek ?.Kobieta przed 30 śmiało może się rozglądać za potencjalnym partnerem . Życie we dwójkę jest ciekawsze niż zawsze samemu . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Też nie widzę desperacji. Dziewczyna zastanawia się nad swoją sytuacją i po prostu otwarcie przyznaje się do potrzeb. Desperacja byłaby wtedy, kiedy by brała kogo popadnie albo tkwiła w nieszczęśliwym związku na siłę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Czyli jeśli ktoś nie byłby prawnikiem, lekarzem czy biznesmenem tylko "zwyczajnym" ślusarzem albo mechanikiem, ale inne Twoje kryteria by spełniał to mimo wszystko jest skreślony? Jeśli nie, to mnie popraw. Wybacz, ale troszkę źle to zabrzmiało
![]() ![]() Ja, kiedy szukałam faceta miałam takie wymagania: żeby dobrze nam się rozmawiało, żeby miał szacunek do kobiet i kulturę osobistą na wysokim poziomie, żeby potrafił się wysłowić, miał plany na przyszłość, był zaradny życiowo (tu się rozchodzi o umiejętność zarabiania pieniędzy i zdolność utrzymania potencjalnej przyszłej rodziny), miał dobre poczucie humoru, żeby miło nam się spędzało czas, a poza tym też oczywiście żeby wizualnie mi się podobał ![]() A co do wspólnych zainteresowań to hmm... mój TŻ lubi teatr, ja szczerze mówiąc nie znoszę, wolę kino. Ja chętnie czytam książki, on w tym czasie woli brzdękać na gitarze (z kolei mi słoń nadepnął na ucho) ![]() ![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Jeśli nie jesteś trollem, to jak najbardziej, w niektórych aspektach wymagania są dziwne. Faceta, który chce spędzać czas w SPA pewnie będziesz szukała dłuższą chwilę. Ja jestem kobietą, ale jakby mi koleżanka zaproponowała (albo facet) wyjazd do SPA to bym chyba uciekła. Koszmar. Wydaje mi się, że u facetów coś takiego jest nawet mniej popularne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Autorko, broń Boże, nie obniżaj swoich wymagań. No bo z racji czego?
![]() Masz normalne wymagania i nie daj sobie wmówić inaczej. Na Twoim miejscu wrzucilabym na luz i unikała popadania w desperację, bo wtedy to już na pewno nikogo nie poznasz. Co do Twojej sytuacji ja też miałam okres, że poznawałam samych nieudacznych facetów (kolo 30-tki mieszkajacy z mamusia lub jacyś wieczni bezrobotni tudzież poszukujący swojej drogi życiowej ![]() Nie poddawałam się ![]() Potem zaczęłam poznawać facetów z innej bajki. Atrakcyjnych, inteligennych, wykszalconych, dobrze zarabiających, więc tacy faceci istnieją ![]() Ale co z tego, skoro mijaliśmy się, co poniektórzy nie chcieli powaznego zwiazku, mieli fobię przed zaangażowaniem (jakiś chyba nowy trend ![]() Wniosek z tego taki, że znalezienie atrakcyjnego, ambitnego, ogarniętego faceta to tylko połowa sukcesu. Ludzie muszą się po prostu dobrać. Albo cię trafi albo nie. Poza tym wydaje mi się, że trudno Ci poznać faceta, bo jesteś już na etapie zasiedzienia i stabilnego życia. Im większa monotonia w codziennym życiu, tym mniejsza szansa na znalezienie partnera. Dużo podróżujesz? Studiowałaś za granicą? W ilu miastach, krajach żyłaś, pracowałaś? Dużo wychodzisz na miasto nawet w środku tygodnia? Rozwijasz swoją sieć kontaktów? Poznajesz nowych znajomych? Myślę, że tutaj może być pies pogrzebany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro faceci, którzy spełniają twoje wymagania to idioci, a jesteś ich damskich odpowiednikiem, to może nie możesz nikogo znaleźć przez to, że jesteś odbierana jak idiotka? Tak gdybam, bo w sumie czemu to miałoby działać w jedną stronę? Nie znam Cię, ale na podstawie postów mam ambiwalentne uczucia do Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.