|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wrócić do dawnych wymiarów.
Witam. Szukałam w wyszukiwarce podobnego tematu, ale niestety nie znalazłam. Jeśli go pominęłam proszę o przekierowanie.
Od dawna dosyć dużo ćwiczę. Kiedyś taniec 3 razy w tygodniu +ćwiczenia w domu takie "ogólnorozwojowe" ![]() Mmimo dużej ilosci ćwiczeń ćwiczeń nie mogę wrócić do dawnych wymiarów. Kiedyś było tzn. kilka miesięcy temu (od bioder w górę) 91-61-85 przy wzrości 164 i wadze 53kg i wyglądałam świetnie, niestety odbiło mi i zaczęłam się odchudzac staosując drakońskie diety - tak schudłam do 46kg w ciągu miesiaca i wymiarów 86-57-84, potem jeszcze trochę, a potem widaomo - rzuciłam się na jedzenie i szybko przytyłam do tych 58kg i wymiarów 98-72-88. No, ale do sedna, chciałabym powrócić do dawnych wymiarów - tych sprzed drastycznego schudnięcia, ale nie wiem jak to zrobić i dziwi mnie ze się to nie dzieje - wykonuje te same ćwiczenia+dołożyłam jeszcze hantle, zrobiłam a6w, stosuję dietę ok 1200kcal, waże tyle samo co kiedyś przy moich idealnych wymiarach, ale teraz przedstawiają się one tak (od bioder w górę) 95-66-88. To bardzo flustrujace..nie wiem cyz to wina rozwalonego być może metabolizmu, moze powinnam więcej ćwiczyć, nie wiem. Dlatego tez prosze o radę. Dlaczego tak się dzieje? Czemu nie mogę znowu mieć moich idealnych wymiarów, mimo wszelkich starań ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrócić do dawnych wymiarów.
zamało jesz
powinnaś stopniowo zwiększać ilość kcal żeby przywrócić dawne tempo metabolizm skupić sie na porzadnym treningu siłowym z dużym obciążeneim i 3x w tygodniu 20 minutowy hiit pzrez głodówki spaliłaś sporo LBM musisz teraz nauczyć organizm, ze już nie będzie głodzony i nie musi oszczędzać
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
porządny trening siłowy czyli z jakim obciążeniem , jakie ćwiczenia?
a kaloryczność? dodawać 100kcal co tydzień? nie wiem czy nadal mam cię odchudzać czy raczej zacząc porządnie trenować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
podbijam
mogę liczyć na odpowiedź? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
po pierwsze jesli jestes starsza kobitka mozesz miec naturalne sklonnosci do tycia w pozniejszym wieku
jesli cwiczysz to aerobowe treningi spalaja tkanke tluszczowa silowe nie!! zamiast sie glodzic jedz normalne rzeczy a w mniejszych ilosciach za to czesciej
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to, co mi napisałaś wiem już od dawna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jak masz 16 lat, to jeszcze dojrzewasz, wiec nic dziwnego , ze tluszczyk sie odklada tu i tam.
nie odkladalby sie jakbysmy byly mezczyznami ![]() aczkolwiek wiadomo, że za na zawiele nie mozna mu pozwolic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
to chyba niemożliwe, żebym w przeciągu tych kilku miesięcy aż tak dojrzała
![]() pani ginekolog mówiła ze odkładanie sie tłuszczyku może być następstwem brania tabletek hormonalnych na uregulowanie miesiączki - zapomniałam dodać ze je brałam, to może być prawda? chyba coś w tym jest, bo kiedy je brałam miałam na udach i pośladkach coś jak cellulit który zniknął jakieś 3 tygodnie po tym , jak skończyłam je brać, niestety trochę go zostało ale jest zdecydowanie mniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To ja się też podepnę pdo ten temat z moim pytaniem. Utyło mi się pod koniec podstawówki przy moim wzroście 158 cm wazyłam ok 60 kg. Może to nie jest aż tak dużo, ale mam nieciekawą figurę. Przez całe LO jakoś się tym nie przejmowałam, dopiero na studiach coś mnie ruszyło, żeby jednak powalczyć o lepszy wygląd. Najpierw schudłam do 56 kg w ciągu 8 miesięcy, potem utrzymywałam tę wagę i teraz od lutego doszłam do 53 kg. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie ten nadmiar skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Zarówno przy ćwiczeniach aerobowych jak i przy siłowych spalana jest tkanka tłuszczowa, przy czym ćwiczenia siłowe są efektywniejsze ogólnie bo w przeciwieństwie do aerobów przyspieszają metabolizm. Niusia dokładaj po 100 tygodniowo ![]() a trening z takim obciażeniem, żebyś po skończonej serii była w stanie zrobić najwyżej 1-2 powtórzenia więcej czyli np. robisz 8 powtórzeń a jesteś w stanie zrobić tylko 9 a dziesiątego już nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.