|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mezoterapia mikroigłowa- czy brać znieczulenie?
Idę pierwszy raz na zabieg mezoterapii mikroigłowej. W salonie zaproponowano mi znieczulenie maścią " emla" za dopłatą 20 zł. Jestem dość wrażliwa na ból, wiec się zaczęłam zastanawiać nad tym. Mam pytanie do osób, które miały już mezoterapię mikroigłową, zabieg jest bardzo bolesny? Da się wytrzymać bez znieczulenia emlą, czy lepiej jednak dopłacić i znieczulić?
No i jak efekty po zabiegu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mezoterapia mikroigłowa- czy brać znieczulenie?
Jesli jestes wrazliwa na bol to zdecydowanie postaw na masc. Ja mezo mialam robione lacznie trzy razy, za pierwszym razem bez masci i mimo iz wydaje mi sie, ze moj prog bolu jest dosyc duzy, to pod koniec zabiegu bylo mi naprawde ciezko. I buzia pozniej tez byla taka obolala. Goila sie prawie tydzien- a przez dwa,trzy pierwsze dni wygladalam delikatnie mowiac "niewyjsciowo".
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oj, bardzo dziękuję za tak obszerną odpowiedź
![]() I powiedz jak po mezo? Można myć głowę, sprzatać, wykonywać normalnie wszelkie domowe czynności? i jak z pielęgnacją buzi- mozna normalnie myć wodą, przemywac tonikiem i nakładać serum+krem czy trzeba też smarować specjalistycznymi preparatami na zasinienia np z arniką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mysle, ze zabieg dermapenem jest lagodniejszy i pownno Ci sie wygoic dosyc szybko. Ja bym odpuscila sobie makijaz na dwa, trzy dni i postawila na delikatna pielegnacje; mozesz przemyc twarz woda, moze jakis lagodzacy tonik lub serum. Kosmetyczka tez powinna Ci cos doradzic. Jesli mozesz prosto po zabiegu odpusc sobie sprzatanie i mycie wlosow, ale nastepnego dnia powinno byc juz spoko. Nie ma zadnych przeciwskazan z tego co wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.