Jestem w ciąży z byłym facetem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-09, 00:12   #1
Tigrey
BAN stały

Jestem w ciąży z byłym facetem

Wiem że zostanę zlinczowana przez większość forumowiczek ale może właśnie na to zasługuje chociaż po cichu liczę oprócz nagany na doradztwo. W skrócie napiszę o swoim problemie. Byłam w trzyletnim związku z planami na przyszłość, facet oświadczył mi się i mieliśmy planować ślub. Jednak to wydarzenie poprzedzone było jego wyjazdem do stanów. Wyjechał , w stanach dostał wizę pobytową na pół roku i tam na czarno pracował na nasze mieszkanie. Po pół roku nie wrócił został aby dalej zarabiać i tak minął rok, coraz bardziej nalegałam albo wraca albo koniec naszego związku , obiecywał ale przedłużał o kolejny miesiąc . Było mi ciężko ale zakończyłam ten związek. Pisał dzwonił ale ja stanowczo urwałam kontakt. Mimo że serce do końca nie było wyleczone poznałam fajnego faceta i stworzyliśmy związek , po pół roku jego trwania mój eks wrócił do kraju. Nie będę opisywać naszej relacji po jego powrocie ale po kilku miesiącach zdradziłam mojego obecnego faceta z nim. Czuje się okropnie w stosunku do niego nic mu nie powiedziałam. To jeszcze nic , najgorsze to jest to że jestem w ciąży i wiem na pewno że to jest dziecko eksa. Nie wiem co mam robić żaden nie wie o mojej ciąży. Czuję się okropnie mam mdłości , wymioty nie jestem w stanie dłużej ukrywać. Dziewczyny wiem że jestem….ale liczę na pomoc, bo logicznie myśleć nie potrafie
Tigrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 09:04   #2
ALL for LOVE
Zadomowienie

Dot.: Jestem w ciąży z byłym facetem

Cytat:
Napisane przez Tigrey Pokaż wiadomość
Wiem że zostanę zlinczowana przez większość forumowiczek ale może właśnie na to zasługuje chociaż po cichu liczę oprócz nagany na doradztwo. W skrócie napiszę o swoim problemie. Byłam w trzyletnim związku z planami na przyszłość, facet oświadczył mi się i mieliśmy planować ślub. Jednak to wydarzenie poprzedzone było jego wyjazdem do stanów. Wyjechał , w stanach dostał wizę pobytową na pół roku i tam na czarno pracował na nasze mieszkanie. Po pół roku nie wrócił został aby dalej zarabiać i tak minął rok, coraz bardziej nalegałam albo wraca albo koniec naszego związku , obiecywał ale przedłużał o kolejny miesiąc . Było mi ciężko ale zakończyłam ten związek. Pisał dzwonił ale ja stanowczo urwałam kontakt. Mimo że serce do końca nie było wyleczone poznałam fajnego faceta i stworzyliśmy związek , po pół roku jego trwania mój eks wrócił do kraju. Nie będę opisywać naszej relacji po jego powrocie ale po kilku miesiącach zdradziłam mojego obecnego faceta z nim. Czuje się okropnie w stosunku do niego nic mu nie powiedziałam. To jeszcze nic , najgorsze to jest to że jestem w ciąży i wiem na pewno że to jest dziecko eksa. Nie wiem co mam robić żaden nie wie o mojej ciąży. Czuję się okropnie mam mdłości , wymioty nie jestem w stanie dłużej ukrywać. Dziewczyny wiem że jestem….ale liczę na pomoc, bo logicznie myśleć nie potrafie

Ex wie, że jesteś w związku i że zdradziłaś z nim swojego obecnego faceta? Czy wmówiłaś mu, że jesteś sama?
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 09:24   #3
atimaF
Raczkowanie

Zostaw obecnego partnera z dwoch powodow - bo go nie kochasz, jest tylko plastrem,i zdradzilas go.
A ex powiedz o ciazy i ustalcie, co dalej robic.On jest wolny ?
atimaF jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 09:30   #4
mogg
Zakorzenienie

Przuznaj sie . Obecnefo gaceta zostaw bo i tak go nie kochasz.
Ex poeiedz ze jestes w ciazy i juz...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 09:48   #5
Tigrey
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ALL for LOVE Pokaż wiadomość
Ex wie, że jesteś w związku i że zdradziłaś z nim swojego obecnego faceta? Czy wmówiłaś mu, że jesteś sama?
Ex wie że jestem w związku , cały czas utrzymujemy kontakt
Stary 2017-02-09, 09:49   #6
mogg
Zakorzenienie

To po co wchodzilas zwiazek skoro ex nie byl zamknieta sprawa

Stary 2017-02-09, 09:52   #7
Tigrey
BAN stały

Cytat:
Napisane przez atimaF Pokaż wiadomość
Zostaw obecnego partnera z dwoch powodow - bo go nie kochasz, jest tylko plastrem,i zdradzilas go.
A ex powiedz o ciazy i ustalcie, co dalej robic.On jest wolny ?
Masz racje że mój obecny partner był lekarstwem na starą miłość, nie chciałam go skrzywdzić ,nie chciałam go skrzywdzić bo na to nie zasługiwał ,tak wyszło. Ex jest wolny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 09:57   #8
lovebird
Zakorzenienie

Z obecnym się pożegnaj.
Exowi powiedz o ciąży, zastanówcie się, czy widzicie dla siebie jakąś przyszłość. Czy on już wrócił do Polski na stałe? Rozumiem, że rozstaliście się tylko przez ten wyjazd?

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 09:58   #9
Tigrey
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
To po co wchodzilas zwiazek skoro ex nie byl zamknieta sprawa

Z jednej strony była zamknięta bo ex siedział w stanach i zakończyliśmy związek jednak z drugiej strony absolutnie nie byłam gotowa na wyjście w nowy . Może chciałam sobie udowodnić że to już przeszłość i znów mogę zakochać się . Jednak to się nie udało.
Stary 2017-02-09, 10:00   #10
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony była zamknięta bo ex siedział w stanach i zakończyliśmy związek jednak z drugiej strony absolutnie nie byłam gotowa na wyjście w nowy . Może chciałam sobie udowodnić że to już przeszłość i znów mogę zakochać się . Jednak to się nie udało.
To teraz trzeba po prostu powiedziec j jednemu i drugiemu.
Tak po prostu...

Stary 2017-02-09, 10:03   #11
Tigrey
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
Z obecnym się pożegnaj.
Exowi powiedz o ciąży, zastanówcie się, czy widzicie dla siebie jakąś przyszłość. Czy on już wrócił do Polski na stałe? Rozumiem, że rozstaliście się tylko przez ten wyjazd?
Tak, wrócił na stałę , zresztą nie ma powrotu do stanów bo nie wrócił po pół roku więc ma zakaz wjazdu do stanów. O rozstaniu podjęłam ja decyzje bo przedłużał pobyt przedłużał nie wytrzymałam tego i rozstaliśmy się.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 10:07   #12
White_Dove
Zakorzenienie

Gorzej jesli ex nie uwierzy że to jego.
Rozstan sie z obecnym. Wróc do tamtego. Pojdz do łóżka z nim i najwyzej powiesz mu ze wtedy "wpadliscie"gdy juz byliscie razem.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 10:10   #13
ALL for LOVE
Zadomowienie

Zostaw obecnego, powiedz o ciąży swojemu ex i starajcie się naprawić związek jeśli chcecie, może się uda. Rozstałaś się z nim bez poważniejszych powodów, więc może znowu wam wyjdzie? Lepiej tak będzie dla Was i dziecka.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Gorzej jesli ex nie uwierzy że to jego.
Rozstan sie z obecnym. Wróc do tamtego. Pojdz do łóżka z nim i najwyzej powiesz mu ze wtedy "wpadliscie"gdy juz byliscie razem.
Co za głupi pomysł. Tygodnie ciąży się nie będą zgadzać, chłopak się zorientuje, powie, że nie jego, że naciąga go na dziecko i w ostateczności ją zostawi.
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 10:15   #14
mogg
Zakorzenienie

Sa tez testy na ojcostwo... prosciej uczciwiej...

Stary 2017-02-09, 10:20   #15
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

A skad pewnosc, że to dziecko bylego a nie obecnego? Zabezpieczenia zawodza. No chyba, że sie nie kochaliscie jeszcze...

Pewna na 100% mozesz byc jak zrobisz test na ojcostwo.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Sa tez testy na ojcostwo... prosciej uczciwiej...

Tez tak uwazam. Niestety ale trzeba pogadac z obojgiem

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2017-02-09 o 10:28
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 10:23   #16
mogg
Zakorzenienie

Sutyacja jest jaka jest.
Mowisz obecnemu Panowi ze zdradzilas go i teraz jestes w ciazy.
Jesli w ogole nie wdpolzylas z partnerem w tym czasie ale tu nie chodzi o kilka dni to moznaby przypuszczac ze ex jest ojcem.

Rozmawiasz z ex mowisz co i jak. Musisz sie liczyc z tym ze ex bedzie mial watpliwosci czyje jest dziecko. Moze byc tak ze dopiero po tescie na ojcostwo bedzie chcial kontynuacji zwiazku, moze obecny tez bedzie chcial test na ojcostwo. Bywa roznie ...

Stary 2017-02-09, 10:25   #17
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wrócił na stałę , zresztą nie ma powrotu do stanów bo nie wrócił po pół roku więc ma zakaz wjazdu do stanów. O rozstaniu podjęłam ja decyzje bo przedłużał pobyt przedłużał nie wytrzymałam tego i rozstaliśmy się.
Jeśli ex też tego będzie chciał, to próbujcie jeszcze raz. W końcu dobrze Wam się wcześniej układało.

Wymianki
Stary 2017-02-09, 10:37   #18
Tigrey
BAN stały

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;70743076]A skad pewnosc, że to dziecko bylego a nie obecnego? Zabezpieczenia zawodza. No chyba, że sie nie kochaliscie jeszcze...

Pewna na 100% mozesz byc jak zrobisz test na ojcostwo.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Tez tak uwazam. Niestety ale trzeba pogadac z obojgiem [/QUOTE]

Jestem na 100% pewna bo od ponad dwóch miesięcy nie kochaliśmy się , a zaczęło się od małej infekcji i tak go zwodzę bo po prostu nie mam ochoty na sex z nim. Byłam u lekarza i jest to 6 tygodniowa ciąża, więc ojcem dziecka jest na pewno mój ex.
Stary 2017-02-09, 10:41   #19
Kelecka
Zadomowienie

Cytat:
Sutyacja jest jaka jest.
A po co?
Moze sie rozstac nie wyjawiajac tego.
Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 10:44   #20
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelecka Pokaż wiadomość
A po co?
A sadzisz ze sie nie dowie partner ?
Ze mu nikt nie powie czy tez sam nie spotka autorki na miescie ?
Nie maja wspolnych znajomych ?

I tak sie dowie, niech przynajmniej ma glowe spokojna ze to nie jego ( jesli rzeczywiscoe nie wspolzyli) i nie ma zludzen ze ona wroci do niego.

Stary 2017-02-09, 10:56   #21
Tigrey
BAN stały

Cytat:
Sutyacja jest jaka jest.
Jesli w ogole nie wdpolzylas z partnerem w tym czasie ale tu nie chodzi o kilka dni to moznaby przypuszczac ze ex jest ojcem.

Rozmawiasz z ex mowisz co i jak. Musisz sie liczyc z tym ze ex bedzie mial watpliwosci czyje jest dziecko. Moze byc tak ze dopiero po tescie na ojcostwo bedzie chcial kontynuacji zwiazku, moze obecny tez bedzie chcial test na ojcostwo. Bywa roznie ...

Pisałam już że jestem pewna że ex jest ojcem. Sam wie jak to wyglądało trochę nas poniosło no ale pewnie że wątpliwości może mieć bo tylko ja mogę być pewna bo nie współżyłam z obecnym 2,5 miesiąca o ciąża jest 6 tygodniowa. Wiem że ciąży nie usunę i chcę urodzić to dziecko. Ogarnął mnie taki lęk że nie wiem jak z nimi rozmawiać. Nie byłam i nie jestem panienką zmieniającą facetów nigdy w żadnym związku nie zdradziłam a to co się wydarzyło jest dla mnie jak sen. Jestem bardzo rozdrażniona płacz mam na końcu nosa.
Stary 2017-02-09, 11:00   #22
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam już że jestem pewna że ex jest ojcem. Sam wie jak to wyglądało trochę nas poniosło no ale pewnie że wątpliwości może mieć bo tylko ja mogę być pewna bo nie współżyłam z obecnym 2,5 miesiąca o ciąża jest 6 tygodniowa. Wiem że ciąży nie usunę i chcę urodzić to dziecko. Ogarnął mnie taki lęk że nie wiem jak z nimi rozmawiać. Nie byłam i nie jestem panienką zmieniającą facetów nigdy w żadnym związku nie zdradziłam a to co się wydarzyło jest dla mnie jak sen. Jestem bardzo rozdrażniona płacz mam na końcu nosa.
Będzie ciężko, ale trzeba to zrobić. Im prędzej, tym lepiej. Innego wyjścia nie masz. W życiu przeprowadzisz jeszcze wiele trudniejszych rozmów. Jesli ex nadal do Ciebie coś czuję (a wygląda mi na to, że tak, choć to tylko moje przypuszczenie), to wcale nie będzie tak źle, jak może się wydawać Głowa do góry

Wymianki
Stary 2017-02-09, 11:01   #23
Tigrey
BAN stały

Cytat:
A po co?
O tym właśnie pomyślałam żeby rozstać się i nic nie powiedzieć o ciąży. Mam taki mętlik że nie wiem czy to dobry pomysł.Chyba racjonalnie nie potrafię myśleć . Nie wiem od którego zacząć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-09, 11:03   #24
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
O tym właśnie pomyślałam żeby rozstać się i nic nie powiedzieć o ciąży. Mam taki mętlik że nie wiem czy to dobry pomysł.Chyba racjonalnie nie potrafię myśleć . Nie wiem od którego zacząć.
Ja bym zaczęła od obecnego, załatw sprawę z nim, zakończ wszystko jak najszybciej i udaj się do eksa. I powiedz mu, że z tamtym już wszystko załatwione. Chyba lepiej tak, niż eksowi obiecywać, że pogadasz, stresować siebie i jego. Z obecnym i tak nic już Cię nie łączy i łączyć nie będzie, więc szkoda czasu. Na pewno poczujesz się lepiej, jak to już zakończysz i łatwiej będzie Ci się rozmawiało z eksem.

Wymianki
Stary 2017-02-09, 11:06   #25
Kelecka
Zadomowienie

Cytat:

I tak sie dowie, niech przynajmniej ma glowe spokojna ze to nie jego ( jesli rzeczywiscoe nie wspolzyli) i nie ma zludzen ze ona wroci do niego.

Ja bym sie rozstala, nie mowiac o exie i o ciazy, zeby uniknac zbednych dram.
Probowalam byc z Toba, nie wyszlo, przykro mi to koniec.

Jak sie dowie, to sie dowie jak juz emocje opadna etc.
Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 11:10   #26
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym sie rozstala, nie mowiac o exie i o ciazy, zeby uniknac zbednych dram.
Probowalam byc z Toba, nie wyszlo, przykro mi to koniec.

Jak sie dowie, to sie dowie jak juz emocje opadna etc.
Też tak myślę. Niezależnie, czy ciążę planujesz zatrzymać (wiem, że tak), to nie ma sensu robić opery mydlanej z życia.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 11:12   #27
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Jesli nie wpolzylas z tamtym to zakoncz zwiazek powiedz, że jednak nic nie czujesz.
A z eksem zanim powiesz o ciazy to zapytaj czy chcialby sie zejsc. Ze zakonczylas zwiazek itd. Tak zrob abys byla pewna, że on chce byc z Toba a nie, że chce byc ze wzgledu na dziecko.
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-09, 11:12   #28
Tigrey
BAN stały

Cytat:

Nasi wspólni znajomi są moimi znajomymi bo go wciągnęłam w to towarzystwo ale oni też są bardzo dobrymi znajomymi mojego ex bo nasza znajomość trwała 4 lata a 3 w związku.
Stary 2017-02-09, 11:14   #29
lovebird
Zakorzenienie

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;70745776]Tak zrob abys byla pewna, że on chce byc z Toba a nie, że chce byc ze wzgledu na dziecko.[/QUOTE]

Wymianki
Stary 2017-02-09, 11:28   #30
Tigrey
BAN stały

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;70745776]Jesli nie wpolzylas z tamtym to zakoncz zwiazek powiedz, że jednak nic nie czujesz.
A z eksem zanim powiesz o ciazy to zapytaj czy chcialby sie zejsc. Ze zakonczylas zwiazek itd. Tak zrob abys byla pewna, że on chce byc z Toba a nie, że chce byc ze wzgledu na dziecko.[/QUOTE]

Obecny partner jest mi bliski ale miłość to nie jest. A Exem mam cały czas kontakt i jego słowa to że przecież nic się nie wydarzyło co by zniszczyło naszą relacje i przecież my sie kochamy dalej. Wtedy miałam ochotę powiedzieć że tak jest ale powiedziałam zupełnie co innego że we mnie wygasło i nie będę drugi raz do tej samej wody wchodzić, tak na przekór i wbrew sobie to powiedziałam. Nie wiem co ja chciałam i komu udowodnić a teraz naglę chcę być z nim bo dziecko. Piszę i łzy mi lecą same , czyżby to hormony tak działały . Kocham go i to bardzo przecież przyjęłam jego oświadczyny i po powrocie mieliśmy planować ślub.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości