|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o radę, pomoc w doborze ......
Kupiłam sobie taką oto sukienkę na wesele siostry, zdjęcia w załączeniu, kiepskie bo z telefonu i kolory trochę przekłamane.
Kolor sukienki: czarne tło, ciemno turkusowe (ala ciemny morski) cętki miejscami lekko połyskujące. I mam problem, nie wiem jakie do niej dodatki? ![]() Na liście są: - bolerko (tylko jaki kolor?) - raczej jakieś kolczyki + bransoletka, bo przy tym ramiączku to naszyjnik moim zdaniem odpada - no i buty – kolor? - torebeczka? Czarny raczej odpada bo za ciemno by to wszystko wyszło. Jestem brunetka, mam brązowe oczy. Jakie dodatki i jaki makijaż proponujecie do tej sukienek? ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Podpowiadano mi srebrne dodatki oraz jakiś kontrastowy kolor np koralowy. Chyba pierwsze zdjęcie z przymierzalni najbardziej zbliżone do prawdy, ale za to kiepskiej jakości ![]()
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Proszę o radę, pomoc w doborze ......
moja skromna propozycja
![]() skoro nie czarne, to może w kolorze morskim ![]() ja zamiast bolerka proponowałabym żakiet, np. taki: http://moda.allegro.pl/item984376047...l.html#gallery buty i torebka, bransoletka i kolczyki w kolorze jasnym (co by rozjaśnić ![]() ale np. wszystko w jeden wzór- a'la skóra węża ![]() (balerinki oczywiście na zmiane- tak po północy ![]() ale to tylko moja taka luźna propozycja ![]() ps. bardzo ładna sukienka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Piękna sukienka
![]() ![]()
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miło mi że się Wam moja sukienka podoba, bardzo swobodnie się niej czuje ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
postawiłabym na beże. sukienka jest bardzo elegancka, a połyskujące wstawki dają do zrozumienia, że nie potrzeba Ci zbyt duzo biżuterii
![]() ![]()
#6 |
Raczkowanie
|
Myślę, że dodatki mogłyby być w kolorach beżu lub różu. Nie zakładałabym długich, wiszących kolczyków. Myślę, że srebrne np. kulki byłyby dobre. Zrezygnowałabym z bransoletki. Ewentualnie jakąś do kompletu z kolczykami. Do tego Torebka i buty w kolorze fuksji lub cieliste.
EDIT Zapomniałam o marynarce. Może w kolorze tych łatek? Taka turkusowa? Lub po prostu czarna. Rozświetlą ją buty i torebka ![]() Edytowane przez Minnie1995 Czas edycji: 2010-04-23 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Największy problem to pewnie z tą marynarka będę miała, bo w kolorze sukienki ciężko będzie mi u nas dokupić, ale myślałam też o takim pośrednim odcieniu szarości.
Przykładałam tą sukienkę do szarego i całkiem się komponuje, a reszta dodatków to zobaczę co uda mi się znaleźć w sklepach, będę szukać tak jak radzicie koloru beż, róż koralowy. Zastanawiam się co z tą biżuterią, odradzacie większe kolczyki i bransoletkę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.