|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Suszenie ubrań a balkon.
Cześć, szukam pokoju do wynajęcia i zastanawiam się jakie ma to znaczenie do suszenia ubrań? Czy w pokoju bez balkonu można też wysuszyć ubrania na takiej suszarce rozkładanej? W zimie to pewnie bez problemu obok kaloryfera, a jak w inne pory roku?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Suszenie ubrań a balkon.
Oczywiście, że można wysuszyć ubrania na rozkładanej suszarce nie mając balkonu. W sumie nigdy nie przyszło mi do głowy, że balkon miałby być do tego konieczny.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Mam balkon ale bardzo rzadko suszę na nim pranie. Najczęściej rozkładam suszarkę w mieszkaniu, bez względu na porę roku i odległość od kaloryfera. W zasadzie to nigdy nie suszę przy kaloryferze, bo nie ma tam wystarczająco dużo miejsca.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#4 |
|
DOMator
|
Zawsze się da
Generalnie dobrze jest uchylić okno i dobrze wietrzyć pokój, w którym jest rozłożona suszarka. Wówczas pranie schnie szybciej i nie ma ryzyka zawilgocenia pomieszczenia.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ok to fajnie. Myślałem że ubranie wtedy "kiśnie".
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście jestem maniaczką świeżo pachnącego prania i jeżeli nie mam możliwości wywieszenia na ogrodzie to wywieszając w pralni zawsze otwieram okno, chociaż na jakiś czas. W życiu nie ubrałabym ubrania, na którym czuć wilgoć, toż to śmierdzi z daleka. No ale niektórym to nie przeszkadza. Zapisz
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kiśnie. Jeżeli dbasz o przepływ powietrza w mieszkaniu i nie ma w nim ogólnego problemu z nadmierną wilgocią to nic Ci nie skiśnie.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

Generalnie dobrze jest uchylić okno i dobrze wietrzyć pokój, w którym jest rozłożona suszarka. Wówczas pranie schnie szybciej i nie ma ryzyka zawilgocenia pomieszczenia.