|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem ze zdarzeniem drogowym, proszę o pomoc
Witam
Niedaleko mojej pracy jest taka wąska ulica jednokierunkowa, często tam jeżdżę i w jednym miejscu na zakręcie mało widać, problem w tym że wiele osób łamie przepisy i jedzie tam pod prąd, zdarzyło mi się już kilka razy że musiałam zjeżdżać na prawą stronę aby nie uderzyć bokiem w inne auto które jechało z na przeciwka, raz rozbiłam nawet lusterko o drzewo... Co będzie w sytuacji gdy uderzę w kogoś przodem kto pojedzie nieprawidłowo lub uszkodzę bok auta o jego auto ? Mój TŻ twierdzi że Policja może dać mandat temu co jechał pod zakaz jak również mi ze się nie zatrzymałam tylko doprowadziłam do kolizji, bo tamten moze powiedzieć że stał w miejscu. Po mojemu winnym powinien być tylko ten który jechał pod prad. Proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem ze zdarzeniem drogowym, proszę o pomoc
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kamerkę kupie najwcześniej za miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
lokalna gwiazda
|
Na drugi raz nie zjeżdżaj na bok, tylko stój na środku i trąb. W końcu ktoś jedzie pod prąd.
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
dopóki sobie nie kupisz kamerki możesz nagrywać w tej uliczce sytuacje telefonem. kup sobie przyssawkę do szyby w którą wkłada się telefon. mało tego możesz potem takie nagranie wysłać i taka osoba dostanie mandat. ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lokalna gwiazda
|
Przynajmniej zdjęcie zrób. Nie czaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Tak Ci się wydaje, ale ludzie naprawdę potrafią hamować, jeżeli trzeba. Przede wszystkim zgłoś gdzie się da co się dzieje na tym odcinku drogi. Również lokalnej gazecie - może ich temat niebezpiecznego zakrętu zainteresuje. Ostatnio widuję bardzo dużo patroli kontrolujących niebezpieczne odcinki dróg - naprawdę coś się zmieniło w tym względzie. Najlepiej złóż takie zawiadomienie na piśmie, opis te sytuacje, podaj daty, szkody itd. Możesz również o tym napisać na Fanpage swojej dzielnicy / miejscowości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Co do kamerki, gdzieś obiło mi się o uszy, że taka kamerka tak właściwie nic nie daje i nie może być dowodem w sprawie nagranie z takiej kamerki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71812736]Co do kamerki, gdzieś obiło mi się o uszy, że taka kamerka tak właściwie nic nie daje i nie może być dowodem w sprawie nagranie z takiej kamerki.[/QUOTE]
Zanim zaczniesz powielać takie mity, proponuję poczytać trochę wyroków sądowych, w których dowodami były m. in. nagrania z kamer ![]() http://orzeczenia.ms.gov.pl/search/advanced/rejestrator$0020jazdy Sąd ocenia wartość dowodów i dopuszcza je lub nie. Edytowane przez samotny_t Czas edycji: 2017-03-13 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71812736]Co do kamerki, gdzieś obiło mi się o uszy, że taka kamerka tak właściwie nic nie daje i nie może być dowodem w sprawie nagranie z takiej kamerki.[/QUOTE]
oczywiście, że może być dowodem. znajomy dzięki kamerce wygrał sprawę w sądzie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.