|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
przebarwienia a makijaz...
znajoma ma mocne przebarwienia na skorze i bardzo tlusta skore co jej radzicie zeby to skorygowac. kiedy zapytala sie kosmetyczki polecila jej nakladanie kamuflagu z artdeco , na to baze wygladzajaca rimmel i na wszystko puder matujacy dowolny . czy to bedzie dobre rozwiazanie?pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: przebarwienia a makijaz...
Myśle ze powinna najpierw isc do dermatologa zeby ustalić skad sie wzieły te przebarwienia i cos na nie zaradzić. Nie piszesz skad przebarwienia wiec lepiej to ustalić najpierw, skóre ma sie w końcu tylko jedną a kosmetyki w drogerii zaczekają. A powodem moze być np. chora wątroba, zaburzenia gospodarki hormonalnej prowadzace do odwodnienia skóry itp. Moze nie trzeba ich zakrywać a jedynie zaleczyć. Tym bardziej zę moga to być powazne sprawy, chociaż życze zeby sie okaząło zę to niedobór witaminki A
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak, kamuflaż ArtDeco jest silnie napigmentowany i przykrywa bardzo dobrze wszelkie zmiany skórne, dlatego dla Twojej koleżanki może być odpowiedni. Poczytaj o nim więcej w KWC i w archiwum. Ze względu na swoją wysoką jakość jest powszechnie stosowany
![]() Natomiast użycie kamuflaża nie narzuca konieczności użycia innych kosmetyków. Spokojnie można przypruszyć twarz pokrytą korektorem pudrem matującym. Nie trzeba nakładać bazy. Jeżeli jednak koleżanka zdecydowałaby się ją nakładać to POD korektor. Zatem kolejność powinna być następująca: baza - kamuflaż - puder. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
z tego co wiem ma to po tradziku.chodzila na jakies kwasy i bierze leki (antybiotyki) ale ja poprawy narazie u niej nie zaobserwowalam dlatego pewnie takie kosmetyki jej sie przydzadza.dziekuje za wypowiedzi , przekaze jej wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ale super musi być tego kamuflaż, ale cena powala.
Na allegro znalazłam jasny beż za 25zł, wiec jeszcze da się przezyć. Czy aby napewno jest tak skuteczny jak piszą dziewczyny o specjaliście? Bo sama mam przebarwienia po trądziku [ehh dawny głupi nawyk skubania...]
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wedle mojego doświadczenia, a korektorów miałam w swoim życiu co nie miara, jest to jeden z najmocniej kryjących korektorów do twarzy
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Anahstasia mozesz pokaż ktory konkretnie miałaś?
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale masz na myśli korektor czy odcień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.