|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jakie tabletki hormonalne na włosy?
Bardzo wypadają mi włosy, wszystkie wyniki ok, hormony, tarczyca, uzupełniam witaminy, odpowiednio je pielęgnuje. Wlosy wypadają poprostu przez to że dlugo rozjaśniałam i mialam także przedłużane. Ginekolog zapisal mi diane żeby włosy mniej wypadaly bo ponoć pomagają na to ale jestem po 2 tyg brania i puchnę, drętwieją i mrowieją mi nogi i ręce. Zadzwoniłam do niego i opowiedziałam mu o tym, o objawach, że mi nie służą i powiedział, że zapisze mi yasmin. Tylko że poczytałam już trochę na temat yasmin, na różnych forach i tutaj na wizaz też i widzę że większość opinii na temat yasmin jest niekorzystnych.. Mam prawie 18 lat, tabletki biore tylko ze względu na wlosy, nie ze względu na antykoncepcje i moje pytanie brzmi czy faktycznie są takie fatalne te tabletki? I czy wy znacie jakieś łagodne tabletki hormonalne, które pomagają na włosy między innymi? I proszę nie z góry nie krytykować, bo narazie i tak malo wiem o tego typu tabletkach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- [1=20a95efe726a92fdad420a0 f54f18a9cf3cdb0ab_6087463 08193d;88534263]Bardzo wypadają mi włosy, wszystkie wyniki ok, hormony, tarczyca, uzupełniam witaminy, odpowiednio je pielęgnuje. Wlosy wypadają poprostu przez to że dlugo rozjaśniałam i mialam także przedłużane. Ginekolog zapisal mi diane żeby włosy mniej wypadaly bo ponoć pomagają na to ale jestem po 2 tyg brania i puchnę, drętwieją i mrowieją mi nogi i ręce. Zadzwoniłam do niego i opowiedziałam mu o tym, o objawach, że mi nie służą i powiedział, że zapisze mi yasmin. Tylko że poczytałam już trochę na temat yasmin, na różnych forach i tutaj na wizaz też i widzę że większość opinii na temat yasmin jest niekorzystnych.. Mam prawie 18 lat, tabletki biore tylko ze względu na wlosy, nie ze względu na antykoncepcje i moje pytanie brzmi czy faktycznie są takie fatalne te tabletki? I czy wy znacie jakieś łagodne tabletki hormonalne, które pomagają na włosy między innymi? I proszę nie z góry nie krytykować, bo narazie i tak malo wiem o tego typu tabletkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]I jeszcze mam pytanie czy wiadomo że yasmin ma wpływ ma poziom cukru, np podwyzsza lub obniża? Bo mam sporadyczne spadki i nie chciałabym żeby jeszcze bardziej one obniżały poziom cukru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie tabletki hormonalne na włosy?
Jeśli wypadanie włosów wynika z ich osłabienia, to nie brałabym tabletek antykoncepcyjnych, tylko skrzyp, spojrzałabym na swoją dietę i dbałabym o siebie.
To drętwienie i mrowienie nie brzmi dobrze. Zastanowiłabym się na Twoim miejscu, czy w ogóle powinnaś brać tabletki. O wpływie na cukier nie słyszałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=20a95efe726a92fdad420a0 f54f18a9cf3cdb0ab_6087463 08193d;88534580]Biorę skrzyp od kilku lat regularnie , biotyne itd. i wypadają nadmiernie jak wypadały.. dietę mam od 3 lat i zero cukru ponieważ mam spadki cukru, więc odżywiam się zdrowo.. Dlatego właśnie nie wiedząc już co robić poszłam pierwszy raz do ginekologa i przepisał mi tabletki. Jeśli te drugie nie będą pasować to chyba będę musiała całkowicie przestać i wrócić do punktu wyjścia..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To może wizyta u dietetyka? Trychologa? Sama poszłabym pewnie w tym kierunku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.