Światełko w tunelu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-03-06, 19:57   #1
Ona23Ch
Raczkowanie

Światełko w tunelu

Chyba potrzebuję się wygadać.
Sama gardzę rozmemłaniem psychicznym, jakie aktualnie mam w głowie, więc już wyobrażam sobie, jakie obrzydzenie wzbudzę w niektórych z Was.
Mam 25 lat i przeżywam jakiś potworny kryzys. Rok temu skończyłam studia nie małym wysiłkiem. Szybko pojawiła się praca. Co prawda nie w zawodzie, ale i tak bardzo się cieszyłam, że jest to praca biurowa, gdzie wymagają wykształcenia wyższego. Po ponad pół roku pracy stwierdziłam, że to kompletnie nie moja działka, a płacą tak kiepsko, że jeśli nic się nie zmieni to nie mam możliwości wyjść spod skrzydełek rodziców, co okrutnie uderza w moją dumę. Wiem, że powinnam zmusić się do szukania pracy, ale bardzo się boję (choć obiecałam sobie, że od Nowego Roku oduczę się słów "boję się"). Mimo tego, że do obecnej pracy chodzę z bólem żołądka martwię się, ze swoim 'widzimisie' wyląduję jak Zabłocki na mydle. Przez lata nie znalazłam w swoim życiu żadnej pasji czy zainteresowania, które porywałoby mnie bez pamięci. Lubię słuchać muzyki i czytać książki, ale trudno o to, by spędzac w ten sposób każde wolne popołudnie. Chłopa brak, bo zrobiłam się tak szalenie wybredna, że gdybym mogła to sama zdzieliłabym sobie w łeb. Zmuszam się do tego, aby wychodzić do ludzi, umawiam się na randki, w swoim czasie biegałam na nie jak postrzelona, ale ten nie, tamten nie i ten też do bani, bo nie ma "tego czegoś'. Fakty są takie, że od roku jestem zakochana w totalnym dupku, nie wartym nawet spojrzenia wartościowej dziewczyny. Biernie stoję i patrzę jak moje koleżanki zakładają rodziny, reaguję płaczem na wieść o każdej ciąży koleżanki, z czym czuję się źle, jednak nie potrafię ukryć tego sama przed sobą. Utknęłam w jakimś marazmie i nie potrafię się ruszyć z miejsca, a życie przecieka mi przez palce. Nie potrafię zaryzykować, nie mogę zmotywować się do działania i niemożliwe, aby była to wina zimowej depresji. Za długo to już trwa.
Ona23Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-06, 20:36   #2
201711301501
Konto usunięte

Dot.: Światełko w tunelu

Najtrudniejszy pierwszy krok.
Zacznij szukać pracy. Wyrwij się z tego, co cię hamuje. Nabierz wiatru w żagle. Mamy przesilenie wiosenne i wszyscy chodzą jacyś przygnębieni.
Życie bywa przewrotne i może zmienić się tak szybko, że jeszcze poczujesz, że żyjesz. Ale daj sobie szansę.
201711301501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-06, 21:22   #3
201712242137
Konto usunięte

U mnie to samo. Nie mam żadnych konkretnych umiejętności, tkwię w pracy, której nie lubię i przez którą nie mam w ogóle życia prywatnego. Nie wiem co dalej, nie mam żadnych pomysłów, a nawet jeśli widzę możliwości, to boję się, że podejmę jakąś decyzję i okaże się, że będzie to błąd, i tak bez końca. O jakimkolwiek życiu uczuciowym nawet nie wspominam, bo to śmiech na sali. Czuję się coraz gorzej.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-08, 12:04   #4
Ona23Ch
Raczkowanie

Odpowiedzi niewiele, jednak bardzo Wam dziękuję dziewczyny
Stary 2017-03-08, 13:18   #5
201711301501
Konto usunięte

Bo więcej powiedzieć? Jeśli sama nie zrobisz pierwszego kroku to nikt za ciebie nie podejmie decyzji. A nie wiesz, co czeka na ciebie za rogiem
Stary 2017-03-08, 14:29   #6
Paulaaa81
Raczkowanie

Boimy się gdy musimy wyjść ze strefy komfortu, a jak już zabieramy się za coś, co było trudne, to jakoś idzie. Wiem, że szukanie pracy jest trudne... I do tego konfrontacja ze światem zewnętrznym, niekoniecznie przyjaznym. Od tej pracy chyba warto zacząć, jednocześnie powiedzieć sobie, że fantazjowanie o facecie, który jest nieosiągalny, jest bezcelowe i tylko tracisz czas.
Paulaaa81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-08, 15:10   #7
viva
Zadomowienie

Zacznij od szukania nowej pracy, która wyda Ci się bardziej interesująca. Przeglądaj oferty, wysyłaj CV, chodź na rozmowy. Bez wielkiego spięcia, nie musisz rezygnować ze starej pracy, póki się na coś nie zdecydujesz.
Stary 2017-03-08, 16:57   #8
mellitus
Wtajemniczenie

Zrób coś dla siebie! Kurs tańca? Językowy? Wolontariat? Wyjdziesz ze swojej strefy komfortu w przyjemny sposób. Poznasz nowych ludzi, może otworzą się jakieś przed Tobą jakieś ciekawe możliwości. Jesteś młodziutka, wszystko przed Tobą.
Stary 2017-03-12, 17:04   #9
Ona23Ch
Raczkowanie

Odrobinę zszokowana przeczytałam "jesteś młodziutka". Nauczyłam się o sobie myśleć jak o kobiecie już nie takiej pierwszej świeżości Straciłam wiarę w to, że się zacznie układać po mojej myśli. Bardzo ciężko znoszę to, że moje plany, marzenia nie realizują się tak, jak bym sobie tego życzyła. Rozumiem, że życie to nie bajka, ale do tej pory po mojej myśli ułożyły się jedynie studia Skończyłam je tak jak zaplanowałam. Jeżeli chodzi o tego faceta to straciłam wiarę, że kiedykolwiek się wyleczę, bo nic nie przynosi ulgi. Ale na ten temat to nawet nie chce mi się rozpisywać, czuję się totalnie przegrana.
Stary 2017-03-13, 01:00   #10
201711301501
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ona23Ch Pokaż wiadomość
Odrobinę zszokowana przeczytałam "jesteś młodziutka". Nauczyłam się o sobie myśleć jak o kobiecie już nie takiej pierwszej świeżości Straciłam wiarę w to, że się zacznie układać po mojej myśli. Bardzo ciężko znoszę to, że moje plany, marzenia nie realizują się tak, jak bym sobie tego życzyła. Rozumiem, że życie to nie bajka, ale do tej pory po mojej myśli ułożyły się jedynie studia Skończyłam je tak jak zaplanowałam. Jeżeli chodzi o tego faceta to straciłam wiarę, że kiedykolwiek się wyleczę, bo nic nie przynosi ulgi. Ale na ten temat to nawet nie chce mi się rozpisywać, czuję się totalnie przegrana.
Masz 25 lst. Jestes mlodziutka
Ja 31 i nadal słyszę "oj ale oani to mloda jest, cale zycie przed pania".
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości