|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rzucić pracę czy nie? Życie na 1,5 etatu...
Cześć Dziewczyny,
Piszę, bo chciałabym usłyszeć poradę kogoś bezstronnego. Pracuję na 1,5 etatu od rana do 15ej w domu (zdalnie) a od 16ej do 20ej w szkole językowej jako sekretarka (tę drugą pracę mam od pół roku) i jestem zmęczona, ale nie to jest najgorsze, tylko brak czasu na życie w tygodniu, bo wracam przed 21 do mieszkania...i nie wiem czy rzucać tę drugą dodatkową pracę sekretarki, czy nie? Zdecydowałam się na drugie zajęcie ze względu na niezbyt wysokie zarobki w zdalnej pracy (22oo zł netto) i brak kontaktu z ludźmi - pracując z domu całe dnie jestem sama, po 2 latach zaczęło mi to doskwierać, ale z drugiej str, ta zdalna praca daje mi satysfakcję, być sekretarką również lubię, bo mam kontakt z ludźmi i dostaję 15 zł/h, więc razem zarabiam 3400 zł, co dla mnie jest wystarczającą kwotą na ten moment. Tylko zapisałam się na fitness i nie mam kiedy tam iść...chciałabym chodzić na rysunek, kurs szycia, ale podobnie brakuje czasu, bo te zajęcia są popołudniami (a weekendy spędzam z chł.). Mam dylemat - rzucić pracę sekretarki, zarabiać tylko 2200 zł, czy zacisnąć zęby i zarabiać więcej kosztem wolnego czasu....co zrobiłybyście na moim miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić pracę czy nie? Życie na 1,5 etatu...
A nie możesz zmienić tej pracy zdalnej na jakąś, gdzie masz biuro i koleżanki / kolegów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie chcę jej zmieniać, bo mam fajnego szefa, lubię tę pracę zdalną, a poza tym często zmieniałam prace w przeszlości - co kilka razy wytknęli mi rekruterzy, chciałabym więc w jednym miejscu dłużej popracować, żeby wyglądać na stabilnego pracownika, a nie jumpera. Poza tym zaczynając od zera w nowej firmie dostawałabym znów najniższą krajową-niestety tak to wygląda;/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Masz już trochę lat doświadczenia i twierdzisz, że w nowej pracy mogłabyś liczyć na najwyżej minimalną?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a jest szansa,zebys mogla np krocej pracoac zdalnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wiem, że 2200 szału nie robi
![]() Pracowałam kiedyś w Almie na istotnym stanowisku w dziale reklamy i zarabiałam na rękę coś koło 1260 zł netto (umowa o pracę, ale co z tego). Teraz po jej upadku tym bardziej się cieszę, że uciekłam z tonącego okrętu. Niestety, ale takie są realia, taki rynek, nie chcę zaczynać od takiej stawki żeby po kilku latach zarabiać tyle co teraz w 2 pracach (o ile to realne). Cały czas myślę o przebranżowieniu, szukam w necie pomysłów, ale wszystko co mnie interesuje nie jest "dochodowe" (literatura, sztuka itp.). Mogłabym pracować w bibliotece, jako terapeuta zajęciowy lub w domu kultury, prowadzić zajęcia z ceramiki - ale to wszystko są bardzo nisko płatne profesje. Praca w reklamie jest obecnie z tego wszystkiego "najlepsza". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jakieś 2 tyg. miałam z szefem z tej zdalnej pracy rozmowę o podwyżkę dostałam tylko 200 zł (wcześniej zarabiałam 2000 zł...) a to tyle co nic, w ogóle tego nie odczuję przecież, przyznam, że liczyłam na minimum 500 zł..., wtedy łatwiej byłoby mi zrezygnować z posady sekretarki, ale jest jak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.