|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwszy dzień w nowej pracy
Jutro rozpoczynam nową pracę i muszę powiedzieć, że bardzo się stresuję. Tym bardziej, że nie szukałam nowej pracy i wszystko tak szybko się potoczyło, że nadal wydaje mi się to takie nierealne, że jutro mam zacząć nową pracę.
Zdecydowałam się na zmianę bo moje warunki finansowe znacznie się poprawią. Jednak adaptacja w nowym miejscu pracy jest dla mnie koszmarem. Tym bardziej, że mam trudności z wejściem w grupę gdzie wszyscy się znają i najczęściej rozmawiają ze sobą o sprawach prywatnych, a ja nie lubię się wcinać w rozmowę. Zawsze dostaję łatkę nieśmiałej, małomównej, wystraszonej. Nie chcę żeby było tak kolejny raz. Jak zrobić dobre pierwsze wrażenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy dzień w nowej pracy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej i jak pierwsze wrażenia? Ja jestem na etapie szukania pracy i ogromny stres związany z rozmowami kwalifikacyjnymi .. Mam tak samo jak Ty też będę bała się początków, mam problemy z adaptacją, ale jakoś trzeba to przetrzymać. Jak ludzie są w porządku to sami będą wiedzieć jak Cię przyjąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też niedawno rozpoczęłam nową pracę i mogę poradzić tylko tyle, żeby nie udawać kogoś kim się nie jest i żeby podejść trochę na luzie. Tak jak napisała Bumble: wszyscy nie muszą być od razu twoimi przyjaciółmi.
Na pewno z czasem się rozkręcisz, atmosfera rozluźni i znajdą się tematy do rozmowy. Ważne też, żeby oni wykazywali inicjatywę - w końcu jesteś nowa i powinni zrozumieć, że czujesz się niepewnie ![]() Daj znać jak Ci idzie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
Dokładnie tak. Dopiero po czasie widzisz kto ma rację, kogo uważać za normalnego, a kogo za oszołoma. No i oczywiście nie warto udawać kogoś kim się nie jest, trzeba być sobą. Co nie znaczy, że nie warto pracować nad reklacjami i swoją osobowością. Życze powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.