|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kolejność nakładania kosmetyków na twarz
Część, na początku zacznę od wielkiego POMOCY, mam problem z ustaleniem kolejności kosmetyków, ale początkowo opiszę swój problem, mam 20 lat i miałem wcześniej problemy z trądzikiem, ale dało się przeżyć, jednak ostatnio pojawiały się przebarwienia i grudki i chcę z tym walczyć
.Kupiłem serum sebium i dwa kremy, które dotychczas się sprawdzały idealnie, jeden jest zwykły nawilżający, zmniejsza sebum, a drugi z 2% kwasem salicylowym.Pierwszy stosowalem na dzień, drugi na noc. Kupiłem też krem z filtrem, wiadomo kwasy ..., chociaż i tak mam grubą skórę twarzy, prawie znaczy grubszą od kobiet :p. Mój problem wynika, że nie wiem jak je stosować, znaczy kolejność prawidłowa. Inne pytania także, czy muszę używać krem z filtrem na noc,?Nie chce obciążać skóry.Chcę również ograniczyć używanie kremu na noc, myślę o jednym użyciu na dwa dni, kiedyś mi to pomogło, a nawet w ogóle nie smarowalam się na noc kremem.Chyba ostatnie pytanie czy mogę na noc użyć serum i kremu z kwasem salicylowym?Kupiłem całe pudełko ostatnio, nie myśląc o tym kompletnie. Często również biegam i przez to się poce, czy po takim wysilku wystarczy, że oczyszcze twarz wodą nie żelem i użyje kremu ?Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#2 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejność nakładania kosmetyków na twarz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym używanie kremu nie jest absolutnie żadnym obowiązkiem jeśli cera sama z siebie trzyma równowagę, nie przesusza się. Są też lżejsze niż krem produkty, dla osób dla których kremy są ciężkie. Są to sera, emulsje, lotiony, żelo-kremy. Cytat:
W przypadku jak nie masz filtra, to wszystko zależy od poziomu przetłuszczania się Twojej skóry. |
||||
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam za kolejne głupie pytania
.Czy zamiast olejku mogę kupić płyn micelarny do ściągnięcia filtra ?Czy muszę koniecznie nakładać filtr jeśli będę siedział tylko w mieszkaniu i nie będę wychodził ?I rozumiem, że na początku olejek/micelar potem żel
Edytowane przez Kamil322322322 Czas edycji: 2017-03-17 o 17:38 |
|
|
|
|
#4 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

.Kupiłem serum sebium i dwa kremy, które dotychczas się sprawdzały idealnie, jeden jest zwykły nawilżający, zmniejsza sebum, a drugi z 2% kwasem salicylowym.Pierwszy stosowalem na dzień, drugi na noc. Kupiłem też krem z filtrem, wiadomo kwasy ..., chociaż i tak mam grubą skórę twarzy, prawie znaczy grubszą od kobiet :p. Mój problem wynika, że nie wiem jak je stosować, znaczy kolejność prawidłowa. Inne pytania także, czy muszę używać krem z filtrem na noc,?Nie chce obciążać skóry.Chcę również ograniczyć używanie kremu na noc, myślę o jednym użyciu na dwa dni, kiedyś mi to pomogło, a nawet w ogóle nie smarowalam się na noc kremem.Chyba ostatnie pytanie czy mogę na noc użyć serum i kremu z kwasem salicylowym?Kupiłem całe pudełko ostatnio, nie myśląc o tym kompletnie. Często również biegam i przez to się poce, czy po takim wysilku wystarczy, że oczyszcze twarz wodą nie żelem i użyje kremu ?Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.