|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kociak 4 tygodniowy ma problem z kupką pomocy!!
Cześć dziewczyny!!!
Proszę o pomoc w poniedziałek przygarnełam pod opieke małego maine coona który najprawdopodobniej nie jadł kilka dni ważył 200g ,skóra i kości dziś ma już 310g ,je ładnie masuje mu brzuszek i okolice odbytku wilgotnym wacikiem i tylko siusiu był u weta we wtorek dostał kroplówkę bo nie chcial jeść ,od tej pory je bosko ale kupka się nie zdażyła ,wczoraj byliśmy u weta na lewatywie i dziś nadal tylko siusiu . Kazali podać 0,1ml lactulosum dziś żeby mu ułatwić i nie stety . Kto wie jak mu pomóc jeszcze ? narazie dostaje mleko do 35 dnia życia który minie za tydzień boje się że coś jest nie tak! może kuwetke mu pokazać ?jak tu myśleć o odsadzeniu skoro kupki nie robi... proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kociak 4 tygodniowy ma problem z kupką pomocy!!
Jeśli kociak był u lekarza i nie ma żadnych niepokojących objawów, to spokojnie poczekaj, aż zrobi kupkę. Pewnie po kilku dniach niejedzenia jeszcze mu się nie "zrobiła"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nie depcze krokusów
|
O rany, skąd wzięłaś taką bidę?
![]() Na wypróżnianiu maluchów się nie znam, ale skoro to niechciany maine coon, to pamiętaj, by po roku zrobić badania serca, rasa jest obciążona genetycznie skłonnościami do wad serca.
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
i jak się czuje niekupek ? :P
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!!
Kociak już waży 1,6kg jest zdrowy robi kupke rośnie w oczach codziennie jest większy . Diabelec nie chce pić wody... no ale karme wcina namaczaną wygląda jak by cierpiał na wodo wstręt trzepie łapkami na sam widok . dziękuje za zainteresowanie pozdrawiam ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Witam , wziełam go od pani która dostala kotną kotke z chodowli roczną już zbałamuconą . Wyjechała na kilka dni do rodziny i zostawiła klucze sąsiadowi żeby kotke karmił było wtedy 7 kociąt. Jak po 5 dniach wróciła to kilka już nie żyło 1 umierał. Została 3 w tym mój neon jak się dowiedziałam odrazu po niego pojechałam , pozostałe dwa ttrafiły do bydgoskiego schroniska pod opieke miały być dostawione do kotki ale... pani kłamała wystawiła ogłoszenie w internecie żeby dzieci przychodziły karmic kotki. Nie stety nie były karmione ani wypróżniane i zdechły w męczarniach... Zyje tylko mój neoś . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to super, że kociak rośnie i się dobrze miewa, a ta kobieta, która wzięła kotkę, jego matkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.