|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Manna Heban/ inne naturalne kosmetyki bez chemii- OPINIE
Hej-hej dziewczyny! Założyłam ten wątek ponieważ nigdzie w necie nie mogę znaleźć szczerych opinii o kosmetykach Manny. Podzielcie się doświadczeniem. I te dobre wrażenia i te złe.
Kosmetyki naturalne mnożą się ostatnio na rynku jak grzyby po deszczu, niektóre zapewne nie są warte uwagi lub swojej ceny.. inne nawet tanie są rewelacyjne. Tak więc zapraszam do dyskusji ![]() Ja wypróbowałam Mydło do włosów Manny. To bzdura co piszą. Jedno mydło wystarcza na miesiąc przy 2 osobach użytkujących. Wcale nie pachnie rewelacyjnie, jak lawenda z cytryną i jakimś iglakiem (przypomina mi zapach kostki toaletowej). Skusiłam się ponieważ mam problemy z włosami. Włosy da się rozczesać, ale są matowe. Dlatego polecają tę płukankę z octem. Co do przetłuszczania- różnicy nie ma. Cena nie adekwatna do jakości. Kolejny kosmetyk: Mydło oliwkowe Manny. Również miesiąc użytkowania (3 osoby). Skóra normalna, nie przesusza. Mydło rzeczywiście nie pieni się tak jak inne- ze względu na ilość oliwki z oliwek. Mydło węglowe Manny: rzeczywiście ściąga i wyjaśnia skórę. Jednak tutaj jest za 30 zł, a na forum widziałam podobne opinie o mydle węglowym ale innej firmy. Sprawdziłam cenę- 2 razy niższa. Teraz będę mądrzejsza i kupię sobie to tańsze (a równie skuteczne). Wypróbowałam również dezodorant w kremie Geranium i Ylang ylang Manny (naturalny). Powiem tak. Zawsze miałam problem z nadpotliwością. Próbowałam już wszystkiego. Najlepiej działały blokery, ale same pewnie wiecie jak podrażniają. Potem dałam za wygraną- ważne było żebym tylko nie śmierdziała, znalazłam antyperspirant ale z aluminium. Chciałam coś naturalnego, bo ubzdurałam sobie, że nadpotliwość to pewnie reakcja alergiczna. Przy tym dezodorancie musiałam się myć 3 razy dziennie a i tak śmierdziałam! Nie nadaje się totalnie dla osób z nadpotliwością. Zostawiłam go sobie tylko na noc- wydałam na niego 40 zł i nie chcę żeby te pieniądze poszły w błoto. Jeszcze olejek kokosowy. Pierwsze tłoczenie. Tu 100 ml za 37 zł, a jak dobrze poszukacie na necie w naturalnych sklepach to znajdziecie prawie litr za 27 zł ![]() Podsumowując: Naturalne, ale nieekonomiczne- zbyt małe wagowo w zbyt wygórowanych cenach. Znajdziecie zamienniki w internecie za małe pieniądze a będziecie tak samo zadowolone. Z pozdrowieniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Manna Heban/ inne naturalne kosmetyki bez chemii- OPINIE
Też jestem ciekawa opinii innych, bo przymierzałam się do zakupów. Szczególnie interesuje mnie mydło do twarzy z węglem. Czy rzeczywiście działa przeciwtrądzikowo i czy nie wysusza skóry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.