|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przeterminowany olejek
Kochane! Być może mój post spotka się z falą hejtu, być może nie, w każdym razie hejt i tak należy mi się za moją gapowatość. Otóż przychodzę do was z prośbą o radę, bo siedzę i trochę się boję. Dzisiaj do zmycia makijażu metodą OCM użyłam przeterminowanego o 3 miesiące olejku rycynowego. Przez zwykłą nieuwagę, ponieważ pomyliłam go z tym nowym - po prostu wzięłam nie tę butelkę, co trzeba. Tak się zastanawiam, czy wpłynie to w jakiś sposób na stan mojej skóry, która ledwo co wygrzebała się z dołka po ostatniej alergii na krem. Na szczęście nałożyłam go "tylko" na policzki i zaczęłam wcierać, po czym po chwili poczułam dziwny zapach i dopiero wtedy spojrzałam na datę. Od razu szybko go zmyłam, a potem drugi raz przemyłam twarz. Możecie mnie bić po głowie i tak dalej, tylko powiedzcie mi, jak to się odbije na mojej cerze i ogólnym zdrowiu. Dodam, iż trzymałam go na policzkach dosłownie pół minuty. Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Przeterminowany olejek
i jak? stalo sie cos? tez mam przeterminowany olejek, a jestem strasznym dusigroszem i szkoda mi go wywalic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przeterminowany olejek
Wpis mocno spóźniony, ale wtrącę swoje trzy grosze, bo może komuś przyda się na przyszłość. U mnie tak samo przypadkowe użycie do mycia twarzy przeterminowanego olejku (w zasadzie mieszanki olejków, nie pytajcie o pełen skład bo go nie pamiętam) poskutkował wysypem takich małych pryszczy/krostek (przypominały pryszcze, ale były malutkie, nie żadne duże czerwone bolące gule). Przynajmniej tak zareagowała moja tłusta, trądzikowa cera
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.