|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Ciężko chora suczka...co robić?
Już od ponad tygaodnia moja suczka choruje. została mocno pogryziona przez kakuaza... Ma strasznie poszarpany bok. Takie dzióry że kciuk by wszedł. Myślałam że już jest lepiej bo chodziła już żwawsza i nawet ogonkiem machała... a teraz sie bardzo pogoryszyło...ledwo chodzi...
![]() Ja już nie wiem co mam robić ![]() Z boku zbiera jej sie krew i ropa...wycieka to z tych dziór co jakis czas. To jest naprawde paskudne... Tkanka tłuszczowa się zepsóła... Kilka dni po pogryzieniu weterynarz przeciął torbiel żeby zpusić krew która tam sie zebrała. W sobote robił jej płukanie. I wpuszczał ten płyn tym nacieńciem co sam zrobił, a tam drugą dziórą zaczęło ciec... O tych dwóch OGROMNYCH dziórach nie wiedzieliśmy bo suczka jest strasznie kudłata i nie było widać... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co radzicie w takiej sytuacji... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężko chora suczka...co robić?
jak sie denerwujesz i niepokoisz to pieska na rece i biegiem do weterynarza.. nie ma co sie zamartwiac i czekac, jak sie cos dzieje. ja bym na Twoim miejscu nawet sienie zastanawiala tylko od razu do weta
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też radziłabym szukać pomocy u weterynarza. To jet sytuacja, w której sama niestety niewiele możesz zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się...szybko do lekarza...
I mały OT: są dziUry a nie dziÓry ;/;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Też uważam, że powinniście jak najszybciej iść z pieskiem do weterynarza. Jeśli nie wszystkie rany zostały oczyszczone może wdać się zakażenie i dopiero będzie źle. Jeśli nie do końca ufasz temu weterynarzowi to możesz iść do innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jak najszybciej jechac do weterynarza...
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Milena pisala ze wetetrynarz juz interweniowal,przecinal,p lukal rane..
Milenko,jedz z pieskiem rzeczywiscie do inej kliniki. Zasiegnij jeszcze pomocy innego weterynarza. Im szybciej tym lepiej dla pieska-bedzie mniej cierpial i dla Ciebie-bedziesz spokojniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
o rany strasznie musi psina cierpieć
![]() Napisz skąd jesteś jeśli ze Śląska to mogę Cie pokierować do dobrych weterynarzy.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Niestety, takie rany, od pogryzienia, bardzo zle sie goja. Zęby, to zrodlo wszelkiego rodzaju bakterii. Dobry wet bada dokladnie psa-Ty nie musisz i znajduje wszystkie ugryzienia. Zawsze musi byc para-ząb szczeki gornej i dolnej, gdzies-oczywiste. Dobry wet bada czy nie ma tez przetoki(szpikulcem takim) i zazwyczaj ona jest. Od reki zaklada sączek aby codziennie, przeplukiwac przetoke, po to aby uniknac tzw.martwicy.
Na pocieszenie powiem Ci, ze mojej suce takie pogryzienie no goilo sie z 12 dni, dwie dziury, codzienne wizyty u weta a ona chodzila z takimi zwisajacymi sznurkami,saczkiem ale..pozniej wszystko szybciutko zaroslo. Radzila bym skonsultowac z jakims innym wetem. Mysle,ze kuracja Twoje suni potrwa niestety duzo dluzej... A ten pies co ja pogryzl to tak sobie luzem sam biegal? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
arka-aniela- biegał...ja byłam pewna że jest w kojcu więc wyszłam ze swoją suczką na podwórko, bo jeszcze sama tego duzego w kojcu zamykałm...a on siatke w kojcu rozerwał...
wczoraj wet powiedział ze takie razny sie same zagoją...aż sie wierzyć nie chce...No i coś tam robił takim szczypcami jak mówiłaś ale ja sie aotzrec nie mogłam...
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ten drugi pies, to Twoj pies tez? To jest samiec czy tez suczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raróg
|
ARKA-Aniela - tu jest cała historia pogryzienia suczki: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115393
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.