|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Krem na noc, krem na dzień, jakiego używacie?
Jak w tytule, jakiego kremu używacie na noc a jakiego na dzień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem na noc, krem na dzień, jakiego używacie?
Na dzień stosuje zamiennie Tołpę Simular 40+ lekki (przeciwzmarszczkowy) zamiennie z Ziają matującą 50 SPF.
Na noc: Ziaja liście manuka, krem mikrozłuszczający, żel aloesowy HolikaHolika albo serum DrMedika z Bielendy z kwasami (moje odkrycie i już kocham ![]() czasem daje buzi odpocząć i po prostu smaruję albo zwykłym kreme Babino albo maskę daję np. z Sorai |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wstyd przyznać, ale rano nie stosuję kremu, bo nie mam czasu czekać aż się wchłonie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mOLDerator
|
Od kilku lat stosuję kremy z Yves Rocher, naprzemiennie różne, obecnie na dzień Elixir 7.9 a na noc krem intensywnie nawilżający lub teraz od kilku dni nowy redukujący zaczerwienienia. Z YR miałam już przeróżne kremy, ale np. wiele tych na dzień stosuję na noc, bo są za tłuste pod makijaż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lokalna gwiazda
|
Na dzień używam kremów przeznaczonych do suchej skóry. Nie jestem przywiązana do żadnej konkretnej marki, więc za każdym razem jest to inny krem. Może kiedyś trafię na ideał, którego będę chciała się trzymać, póki co, nie mam takiego.
Na noc używam olejków. Też różnych - jednorodnych lub mieszanek. Zwracam uwagę, by nie stosować tego samego olejku 2 razy pod rząd. Od czasu do czasu nakładam maseczkę, która mnie odmłodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.