|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jakie sklepy?
witajcie ! mam pytanko jakie sklepy w NIEMCZECH oczywiscie meblowe sa dobre tanie ? i co jest na topie jakie style NIEMCY preferuja ,wiem z e moze to byc kwestia gustu no ale ... słysząłm z e przewaznie wkazdym domku s a tapety czt to jest prawda? prosze was o wypowiedz na ten temat ehehh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jakie sklepy?
Wsrod mlodszych ludzi IKEA cieszy sie duza popularnoscia. Jest w prawie kazdym wiekszym miescie.
Tak, na marginesie,to chyba jakies straszne stereotypy kraza na temat niemcow. A tak naprawde, to styl zycia i bycia zwlaszcza mlodych ludzi niczym nie rozni sie od naszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze nie ma jakichs preferowanych stylow
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jak wszedzie, zeby znalezc okazyjne ceny trzeba pojezdzic... sklepow do wyboru i koloru... w wielu asortyment sie powtarza... a co do jakosci... hmm... wiele i tak jest robionych w Polsce
![]() a Ikea jezeli chodzi o meble jak dla mnie ani za dobra jakosciowo nie jest... ani specjalnie tania... chyba, ze trafi sie na obnizki... lubie z to rozne ******lki z tego sklepu... skad te tapety to nie wiem... bo wiele osob maluje sciany z tym mniej roboty... chyba, ze ktos lubi tapety to sobie tapetuje... jak chyba wszedzie na swiecie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Covera, wiem, że sie denerwujesz tym wyjazdem, ale uwierz mi, że nie lecisz na Księżyc
![]() Przyjedziesz na miejsce to zorientujesz się jakie są tam sklepy meblowe i inne, pojeździsz i posprawdzasz ceny, bo w różnych miastach sa rózne sklepy. Tak jak pisała tinkaaa styl zycia Niemców nie rózni się od stylu życia Polaków. Z moich doswiadczen nawet wynika, ze pod jednym względem tutaj żyje sie lepiej: nikogo nie obchodzi jak ktoś żyje, jak mebluje mieszkanie i jak się ubiera. Każdy interesuje się soba i nie spędza czasu na obgadywaniu innych. I nie stresuj się, bo szkoda nerwów, potraktuj ten wyjazd jako przygodę. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no tak ja traktuje to jak przygode eheheh ale moz e mi to nie wychodzi troche przesadzam wiem o tym ,ale ... Napewno inaczej na to spojrze jak bede jhuz tam mieszkac .Co do ikea to heeh nie skorzystam z tego sklepu no chyba ze tak jak jola pisął ,ze tylko jakies lampy czy dekoracjie .No widzicie w Polsce jeszcze chodzi stereotyp Niemca ehehe przedwojennego no cóz ehehhe
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Co zauwazylam: w Niemczech ludzie tak nie obgaduja; w PL (w naszym miescie) zawsze sie ktos znalazl do obgadywania czy wymyslania plotek
![]() A co do mebli, to potwierdzam ze IKEA cieszy sie duza popularnoscia ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej! Czy znacie jakieś sklepy z ciuchami (chodzi mi o firmowe,różne jakie tam znacie, nie bedee wypisywac bo wiadomo o co chodzi nie?
![]() Z góry dziękuję za pomoc ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z tym co napisałaś.. niestety
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.