jakie sklepy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-21, 19:55   #1
covera
Raczkowanie

Question

jakie sklepy?

witajcie ! mam pytanko jakie sklepy w NIEMCZECH oczywiscie meblowe sa dobre tanie ? i co jest na topie jakie style NIEMCY preferuja ,wiem z e moze to byc kwestia gustu no ale ... słysząłm z e przewaznie wkazdym domku s a tapety czt to jest prawda? prosze was o wypowiedz na ten temat ehehh
covera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 20:35   #2
tinkaaa
Raczkowanie

Dot.: jakie sklepy?

Wsrod mlodszych ludzi IKEA cieszy sie duza popularnoscia. Jest w prawie kazdym wiekszym miescie.

Tak, na marginesie,to chyba jakies straszne stereotypy kraza na temat niemcow. A tak naprawde, to styl zycia i bycia zwlaszcza mlodych ludzi niczym nie rozni sie od naszego.
tinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 21:36   #3
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Mysle, ze nie ma jakichs preferowanych stylow Moim zdaniem kazdy urzadza mieszkanie, tak jak mu sie podoba - mlodsi ludzie bardziej nowoczesnie, starsi - tradycyjnie. Ale roznie z tym jest. Mnostwo ludzi robi zakupy "meblowe" wlasnie w Ikei. Ja tam kupilam tylko szafki na plyty i pod telewizor Poza tym kupuje tam tylko rozne dekoracyjne rzeczy, jak obrazki, lampy, lustra, poduszki, itp. Wiekszosc swoich mebli kupilismy w sklepie Roller, Dodenhof, a nawet sofe w Quelle Jakosc jest wlasciwie taka sama, za to cena nizsza
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 21:58   #4
desti
Zakorzenienie

jak wszedzie, zeby znalezc okazyjne ceny trzeba pojezdzic... sklepow do wyboru i koloru... w wielu asortyment sie powtarza... a co do jakosci... hmm... wiele i tak jest robionych w Polsce ...
a Ikea jezeli chodzi o meble jak dla mnie ani za dobra jakosciowo nie jest... ani specjalnie tania... chyba, ze trafi sie na obnizki... lubie z to rozne ******lki z tego sklepu...

skad te tapety to nie wiem... bo wiele osob maluje sciany z tym mniej roboty... chyba, ze ktos lubi tapety to sobie tapetuje... jak chyba wszedzie na swiecie...
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 22:01   #5
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
jak wszedzie, zeby znalezc okazyjne ceny trzeba pojezdzic... sklepow do wyboru i koloru... w wielu asortyment sie powtarza... a co do jakosci... hmm... wiele i tak jest robionych w Polsce ...
a Ikea jezeli chodzi o meble jak dla mnie ani za dobra jakosciowo nie jest... ani specjalnie tania... chyba, ze trafi sie na obnizki... lubie z to rozne ******lki z tego sklepu...
Wlasnie Moi tesciowie maja prawie wszystkie meble z ... Polski Chociaz tutaj kupione A Roller znow ma prawie wszystko z Danii, no i z Polski tez
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 07:44   #6
Luba
Zakorzenienie

Covera, wiem, że sie denerwujesz tym wyjazdem, ale uwierz mi, że nie lecisz na Księżyc. Tu są tacy sami ludzie jak w Polsce, każdy dom mebluje jak chce, maluje czy tapetuje, to tylko i wyłącznie Twój wybór co zrobisz w swoim mieszkaniu.
Przyjedziesz na miejsce to zorientujesz się jakie są tam sklepy meblowe i inne, pojeździsz i posprawdzasz ceny, bo w różnych miastach sa rózne sklepy.
Tak jak pisała tinkaaa styl zycia Niemców nie rózni się od stylu życia Polaków. Z moich doswiadczen nawet wynika, ze pod jednym względem tutaj żyje sie lepiej: nikogo nie obchodzi jak ktoś żyje, jak mebluje mieszkanie i jak się ubiera. Każdy interesuje się soba i nie spędza czasu na obgadywaniu innych. I nie stresuj się, bo szkoda nerwów, potraktuj ten wyjazd jako przygodę.
Pozdrawiam
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 10:30   #7
covera
Raczkowanie

no tak ja traktuje to jak przygode eheheh ale moz e mi to nie wychodzi troche przesadzam wiem o tym ,ale ... Napewno inaczej na to spojrze jak bede jhuz tam mieszkac .Co do ikea to heeh nie skorzystam z tego sklepu no chyba ze tak jak jola pisął ,ze tylko jakies lampy czy dekoracjie .No widzicie w Polsce jeszcze chodzi stereotyp Niemca ehehe przedwojennego no cóz ehehhe
covera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 11:43   #8
bunny-pie
Zakorzenienie

Co zauwazylam: w Niemczech ludzie tak nie obgaduja; w PL (w naszym miescie) zawsze sie ktos znalazl do obgadywania czy wymyslania plotek
A co do mebli, to potwierdzam ze IKEA cieszy sie duza popularnoscia
Stary 2006-02-22, 11:46   #9
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez covera
No widzicie w Polsce jeszcze chodzi stereotyp Niemca ehehe przedwojennego no cóz ehehhe
No w Niemczech tez chodzi stereotyp Polaka Zacofany zlodziej Wkurza mnie to, mysla, ze Polacy sie na niczym nie znaja, ze to jakas melina
Stary 2008-04-09, 16:36   #10
mrowaa
Przyczajenie

Hej! Czy znacie jakieś sklepy z ciuchami (chodzi mi o firmowe,różne jakie tam znacie, nie bedee wypisywac bo wiadomo o co chodzi nie? ), albo z butami (firmy adio, DC Shoe company, dvs, vans no i adidas,nike i inne...) w RAVENSBURGU, LINDAU, KEMPTEN lub w okolicach ( na samym poludniu Niemiec ze tak powiem, czy.. okolice jeziora Bodenskiego?
Z góry dziękuję za pomoc PILNE BARDZO
Stary 2008-04-09, 16:37   #11
mrowaa
Przyczajenie

Zgadzam się z tym co napisałaś.. niestety . Ale prawda jest inna ;d

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości