Proszę o wasze spojrzenie na sytuacje - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-07-15, 20:31   #1
frozenqueen
BAN stały

Proszę o wasze spojrzenie na sytuacje

Poznałam nie tak dawno faceta, wymieniliśmy się numerami, zaczął do mnie pisać. Bardzo fajnie nam się pisało, raz się spotkaliśmy, wprost napisał, ze mu się podobam, nie mam co do tego wątpliwości. Ogólnie to zajęty człowiek praca, studia, remonty w domu rodziców, ale mimo to znajdowaliśmy czas żeby pisać, ja też mam różne obowiązki. Po jakimś tygodniu od spotkania napisał, że ma dużo pracy i doszły problemy osobiste. W tym tygodniu napisał, że będzie bardzo zajęty, nie pisaliśmy przez 3 dni, odezwał się w sobotę opisał co u niego, że z pracą się uporał, ale jest po tym zmęczony i jeszcze mu się prywatne rzeczy dołożyły na głowę, że szkoda o tym gadać, popisaliśmy co u mnie i o różnych rzeczach. Zapytałam, a co się prywatnie dzieje. Odpisał, ze odezwała się do niego była, że ma dość tej sytuacji i nie ma głowy do takich problemów. Nie bardzo wiem jak to odbierać, to odezwanie byłej traktuje jako problem, ale czemu to tak odbiera i jak odbierać to jego zachowanie
frozenqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 20:38   #2
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Dot.: Proszę o wasze spojrzenie na sytuacje

Cytat:
Napisane przez frozenqueen Pokaż wiadomość
Poznałam nie tak dawno faceta, wymieniliśmy się numerami, zaczął do mnie pisać. Bardzo fajnie nam się pisało, raz się spotkaliśmy, wprost napisał, ze mu się podobam, nie mam co do tego wątpliwości. Ogólnie to zajęty człowiek praca, studia, remonty w domu rodziców, ale mimo to znajdowaliśmy czas żeby pisać, ja też mam różne obowiązki. Po jakimś tygodniu od spotkania napisał, że ma dużo pracy i doszły problemy osobiste. W tym tygodniu napisał, że będzie bardzo zajęty, nie pisaliśmy przez 3 dni, odezwał się w sobotę opisał co u niego, że z pracą się uporał, ale jest po tym zmęczony i jeszcze mu się prywatne rzeczy dołożyły na głowę, że szkoda o tym gadać, popisaliśmy co u mnie i o różnych rzeczach. Zapytałam, a co się prywatnie dzieje. Odpisał, ze odezwała się do niego była, że ma dość tej sytuacji i nie ma głowy do takich problemów. Nie bardzo wiem jak to odbierać, to odezwanie byłej traktuje jako problem, ale czemu to tak odbiera i jak odbierać to jego zachowanie
Moja szklana kula została w mieszkaniu w mieście, więc po prostu go zapytaj.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 20:51   #3
frozenqueen
BAN stały

Nasza znajomość bardzo krótka i w bardzo wczesnej fazie, nie chciałabym go pytać, poczekam i zobaczę czy się będzie odzywał do mnie. Jak byście odebrały takie słowa faceta?

Edytowane przez frozenqueen
Czas edycji: 2018-07-15 o 20:53
Stary 2018-07-15, 20:54   #4
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Nasza znajomość bardzo krótka i w bardzo wczesnej fazie, nie chciałabym go pytać, poczekam i zobaczę czy się będzie odzywał do mnie. Jak byście odebrały takie słowa faceta?
Zapytałabym, co ma na myśli. Czemu jest to dla niego problemem.
Zgadywanki porzuciłam pod koniec liceum.

Gdybym czekała na to, aż facet sam mi coś powie, dziś byłabym w relacji jako kochanka, która nie wie o istnieniu żony.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2018-07-15, 21:05   #5
frozenqueen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Zapytałabym, co ma na myśli. Czemu jest to dla niego problemem.
Zgadywanki porzuciłam pod koniec liceum.

Gdybym czekała na to, aż facet sam mi coś powie, dziś byłabym w relacji jako kochanka, która nie wie o istnieniu żony.
Wcześniej wspominał, że to była toksyczna relacja. Odniosłam wrażenie w czasie naszych rozmów, że dla niego błahe sprawy urastają do rangi problemów i chłopak lubi przesadzać
Stary 2018-07-15, 21:10   #6
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Wcześniej wspominał, że to była toksyczna relacja. Odniosłam wrażenie w czasie naszych rozmów, że dla niego błahe sprawy urastają do rangi problemów i chłopak lubi przesadzać
Chcesz takiego faceta?

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2018-07-15, 21:19   #7
frozenqueen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Chcesz takiego faceta?
Tak, nawet mi się to w nim podoba. Tylko nie wiem czy ja dobrze odczytałam jego słowa, bo ja to rozumiem, że on nie chce utrzymywać żadnej znajomości z była, a tym bardziej do niej wracać, skoro pisze, że to dla niego problem, że się odezwała i ma dość tej sytuacji

Czas edycji: 2018-07-15 o 21:24

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-15, 21:22   #8
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Tak, nawet mi się to w nim podoba
Stary 2018-07-15, 21:29   #9
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Odpisał, ze odezwała się do niego była, że ma dość tej sytuacji i nie ma głowy do takich problemów. Nie bardzo wiem jak to odbierać, to odezwanie byłej traktuje jako problem, ale czemu to tak odbiera i jak odbierać to jego zachowanie
Ale o co chodzi? Bo nie rozumiem tego fragmentu
Stary 2018-07-15, 21:41   #10
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
Może okazało się że "była" zaciążyła.

A w ogóle, gdy po pierwszym spotkaniu facet nagle robi się bardzo zajęty, to raczej jasne, że coś jest nie tak. Nieważne, że powiedział, jakoby autorka mu się podobała. To tylko słowa.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 21:44   #11
zksiezyca
Raczkowanie

Nie chciałoby mi się w to pakować, on nie jest mocno zainteresowany relacja z tobą. Raczej w przerwach jak mu się nudzi
zksiezyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-15, 22:00   #12
frozenqueen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
gadamy sobie co u mnie co u niego

on: mam dużo pracy i jeszcze prywatne sprawy dołożyły mi się na głowę
ja: ale nic złego nie dzieje się prywatnie i zawodowo?
on: zawodowo ok, ale prywatnie szkoda gadać
ja: a jakie masz prywatne problemy?
on: a szkoda gadać. moja była wróciła i zaczęliśmy ze sobą rozmawiać i mam dosyć już tej całej sytuacji. W ostatnim czasie nie mam głowy do takich problemów, a wszystkie się nawarstwiają. w dalszej części wiadomości były poruszone inne rzeczy

Nie wiem co myśleć o tym odnowieniu znajomości z byłą, czy chce do niej wrócić czy nie chce mieć kontaktu?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość

A w ogóle, gdy po pierwszym spotkaniu facet nagle robi się bardzo zajęty, to raczej jasne, że coś jest nie tak. Nieważne, że powiedział, jakoby autorka mu się podobała. To tylko słowa.
Od początku zajęty, w ostatnim tygodniu był bardziej, to wiem, że gdyby nagle po spotkaniu przestał się odzywać, to znaczy, że niezainteresowany, ale po spotkaniu pisał tak samo
Stary 2018-07-15, 22:01   #13
zksiezyca
Raczkowanie

Może udaje po prostu dobra partię. Można się śmiać, ale spotkalam się już z tym.
Odpowiedzi może być kilka, my nie zgadujemy, która rzeczywiście jest prawdziwa.
zksiezyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 22:16   #14
frozenqueen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zksiezyca Pokaż wiadomość
Może udaje po prostu dobra partię. Można się śmiać, ale spotkalam się już z tym.
Odpowiedzi może być kilka, my nie zgadujemy, która rzeczywiście jest prawdziwa.
A jakie odpowiedzi obstawiasz?

Moje typy
- chęć wzbudzenia zazdrości
- zwykłe poinformowanie o tej eks i to że mają kontakt to dla niego problem i on tego nie chce
- pokazanie mi, że ma kontakt z eks żebym dała mu spokój
Stary 2018-07-15, 22:46   #15
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Cytat:
A jakie odpowiedzi obstawiasz?

Moje typy
- chęć wzbudzenia zazdrości
- zwykłe poinformowanie o tej eks i to że mają kontakt to dla niego problem i on tego nie chce
- pokazanie mi, że ma kontakt z eks żebym dała mu spokój
Nie wiem czy jest sens pakować się w ten związek. Dla niego była jest chyba nie do końca tylko byłą..
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-15, 22:49   #16
frozenqueen
BAN stały

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8485979 6]Nie wiem czy jest sens pakować się w ten związek. Dla niego była jest chyba nie do końca tylko byłą..[/QUOTE]

A dlaczego tak myślisz? Bo mi intuicja podpowiada, że on nie chce do niej wrócić
Stary 2018-07-15, 22:51   #17
Konto usunięte

Cytat:
A dlaczego tak myślisz? Bo mi intuicja podpowiada, że on nie chce do niej wrócić
Niekoniecznie musi chcieć do niej wrócić, po prostu zastanów się czy chcesz aby Twój facet miał kontakt z byłą i czy to nie podejrzane, że on tak przeżywa tę rozmowę
Stary 2018-07-15, 23:06   #18
frozenqueen
BAN stały

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8485984 1]Niekoniecznie musi chcieć do niej wrócić, po prostu zastanów się czy chcesz aby Twój facet miał kontakt z byłą i czy to nie podejrzane, że on tak przeżywa tę rozmowę[/QUOTE]

Zobaczę jak się w najbliższym czasie będzie wobec mnie zachowywał, jeśli będzie mało się odzywał, nie zaproponuje spotkania to jasne, że oleję znajomość. Też nie wiem czemu on tak to przeżywa, ale jak mówiłam on taki aż za bardzo emocjonalny, gdzie u mnie coś nie wzbudza żadnych uczuć on przeżywa to, taki charakter
Stary 2018-07-15, 23:09   #19
Konto usunięte

Cytat:
Zobaczę jak się w najbliższym czasie będzie wobec mnie zachowywał, jeśli będzie mało się odzywał, nie zaproponuje spotkania to jasne, że oleję znajomość. Też nie wiem czemu on tak to przeżywa, ale jak mówiłam on taki aż za bardzo emocjonalny, gdzie u mnie coś nie wzbudza żadnych uczuć on przeżywa to, taki charakter
Miej oczy szeroko otwarte. Zależy jeszcze czy oni traktują siebie tylko jako przyjaciół, czy on jednak coś nadal do niej czuje. Tylko czy chociażby taką ich przyjaźń byłabyś w stanie zaakceptować?
Stary 2018-07-15, 23:24   #20
frozenqueen
BAN stały

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8486004 1]Miej oczy szeroko otwarte. Zależy jeszcze czy oni traktują siebie tylko jako przyjaciół, czy on jednak coś nadal do niej czuje. Tylko czy chociażby taką ich przyjaźń byłabyś w stanie zaakceptować?[/QUOTE]

Przytoczyłam wyżej jego słowa i ja je zrozumiałąm, że ten ponowny kontakt z byłą on traktuje jako problem i wcale go to nie cieszy wręcz przeciwnie. W tym tygodniu mało pisał, ale mnie poinformował, że będzie zajęty, jeśli w tym będzie mało się odzywał po prostu przestanę odpisywać
Stary 2018-07-15, 23:27   #21
Konto usunięte

Cytat:
Przytoczyłam wyżej jego słowa i ja je zrozumiałąm, że ten ponowny kontakt z byłą on traktuje jako problem i wcale go to nie cieszy wręcz przeciwnie. W tym tygodniu mało pisał, ale mnie poinformował, że będzie zajęty, jeśli w tym będzie mało się odzywał po prostu przestanę odpisywać
A dlaczego on się w ogóle z nią kontaktuje?
Stary 2018-07-15, 23:46   #22
frozenqueen
BAN stały

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8486016 1]A dlaczego on się w ogóle z nią kontaktuje?[/QUOTE]

Nie wiem, nie pytałam, nie chciałam być wścibska, nie jesteśmy razem, dopiero się poznajemy, nie chcę się za bardzo nakręcać. Ja gdybym nie chciała się kontaktować jasno bym to zakomunikowała. Gdyby on napisał, że ma nadzieję na powrót do niej albo ze chce spróbować z nią znowu, to od razu zakończyłabym znajomość, a tak to uważam, ze nie chce tej znajomości z nią

Czas edycji: 2018-07-15 o 23:53
Stary 2018-07-15, 23:54   #23
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem, nie pytałam, nie chciałam być wścibska, nie jesteśmy razem, dopiero się poznajemy, nie chcę się za bardzo nakręcać. Ja gdybym nie chciała się kontaktować jasno bym to zakomunikowała. Gdyby on napisał, że ma nadzieję na powrót do niej albo ze chce spróbować z nią znowu, to od razu zakończyłabym znajomość, a tak to uważam, ze nie chce tej znajomości z nią
Rozumiem. No właśnie, według mnie to on jeśli nie chce utrzymywać tamten znajomości z byłą to powinien postawić sprawę jasno
Stary 2018-07-16, 00:04   #24
Mia Donna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość

Też tak uważam. A że była się odezwała? To chyba jasne, o co chodzi, pewnie przypomniała mu o sobie, namąciła i teraz najprawdopodobniej się zejdą. Myślisz, że skąd ta cisza? Bo raczej cisza nie jest objawem wielkieeego zainteresowania Tobą. On próbuje się oszukiwać, że była go wkurza, ale jakoś z nią gada, więc CHCE mieć z nią kontakt. A o toksycznych relacjach najtrudniej zapomnieć, więc pewnie go do niej ciągnie.
Mia Donna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-16, 00:15   #25
frozenqueen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mia Donna Pokaż wiadomość
Też tak uważam. A że była się odezwała? To chyba jasne, o co chodzi, pewnie przypomniała mu o sobie, namąciła i teraz najprawdopodobniej się zejdą. Myślisz, że skąd ta cisza? Bo raczej cisza nie jest objawem wielkieeego zainteresowania Tobą. On próbuje się oszukiwać, że była go wkurza, ale jakoś z nią gada, więc CHCE mieć z nią kontakt. A o toksycznych relacjach najtrudniej zapomnieć, więc pewnie go do niej ciągnie.
No to trudno, to się znajomość zakończy i tyle. Jeśli w poniedziałek lub we wtorek się do mnie nie odezwie, to będę miała sprawę wyjaśnioną. Jeśli odezwie się później to i tak nie odpiszę, skoro wcześniej pisał codziennie
Stary 2018-07-16, 00:32   #26
Konto usunięte

Cytat:
No to trudno, to się znajomość zakończy i tyle. Jeśli w poniedziałek lub we wtorek się do mnie nie odezwie, to będę miała sprawę wyjaśnioną. Jeśli odezwie się później to i tak nie odpiszę, skoro wcześniej pisał codziennie
Dasz rade Wytrwaj tylko w tym postanowieniu!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Czas edycji: 2018-07-16 o 00:37
Stary 2018-07-16, 00:45   #27
frozenqueen
BAN stały

Nie zaobserwowałam żadnej różnicy w naszym sobotnim pisaniu, do tego co było wcześniej, ale zobaczymy. Ogólnie to nie jest pierwszy raz kiedy ma jakiś weltschmerz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 14:30   #28
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

A jak będzie naprawdę kryzysowa sytuacja, to co? Załamanie nerwowe i szpital?
Dla mnie facet ma być ostoją, a nie dodatkowym źródłem stresu. Ale co kto lubi.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-16, 14:41   #29
frozenqueen
BAN stały

Trudno stwierdzić czy on do tych rzeczy faktycznie podchodzi z tymi emocjami czy to takie gadanie dla smęcenia
Stary 2018-07-16, 14:56   #30
Konto usunięte

Cytat:
Trudno stwierdzić czy on do tych rzeczy faktycznie podchodzi z tymi emocjami czy to takie gadanie dla smęcenia
Albo cos nadal do nie czuje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości