|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
czy baleyage jeszcze w modzie?
noszę balyage od kilku dobrych lat. jestem przed kolejną wizytą u fryzjera i zastanawiam się czy balyage jest jeszcze modny. zauważyłam, że w kolorowych pismach tendencja raczej idzie w stronę naturalnych kolorów.
co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy baleyage jeszcze w modzie?
dołączam sie do pytania. Bardzo długo nosze balejaż na głowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
i ja podpisuję sie pod pytaniem, nie mam balejażu, natomiast zastanawiam się czy go sobie nie zrobić, dwa miesiące temu położyłam farbę i teraz mam odrosty, stąd moje pytanie do Was, dziewczyn noszących balejaż, mianowicie, czy miedzy kolorami balejażu macie też swój naturalny, czy całość włosów pokrywa farba??nie wiem co zrobić z odrostami i myślę, że balejaz to byłby dobry pomysl, aby je zatuszować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak, przy balejażu znacznie mniej widać odrosty
![]() moja fryzjerka nie robi mi balejazu na wszystkich włosach. Najczęsciej robi to tak: pasmo blond, pasmo brąz,i przekłada naturalnymi - tylko nie pamiętam czy dokładnie w tej kolejności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
mam identycznie: blond, rudy i brąz miesza się z moim kolorem włosów. odrosty są mało widoczne, w moim przypadku po 2,5 miesiąca. jestyem zadowolona ponieważ nie muszę farbować za często moich długich włosów. jednak jak już pisałam troszkę nudzi mi się baleyage, który tak długo już noszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
u mnie podobnie : platyna [ktora w efekcie okazalam sie blondem] naturalny i jasny braz. mimo, ze mam balejaz w kolorze zblizony kolorystycznie do naturalnego odcienia, to widac odrosty. dlatego bede sie teraz starac wracac do jednolitego koloru. racja, ze teraz wchodzi w mode natura i preferuje sie raczej jednolity kolor wlosow, a juz najlepiej naturalny. za 2 tyg. czeka mnie wizyta u fryzjera i nie mam zielonego pojecia co mam zrobic na tej glowie [; ... moze wezme przyklad z wisniewskiego :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
skoro jak wisniewski, to jak masz zamiar przełożyć kolory??czerwień, zieleń i naturalny??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
p.s. to z wisniewskim to oczywiscie żart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam balejaż od dwana. Mam trochę naturalnego koloru - odrosty widać tylko przy ciemniejszych pasemkach. Ja mam swój naturalny - średni blond (raczej ciemny) - bardzo jasny blond i ciemno brązowy z rudym połyskiem. Jakbym miała zrobić jeden kolor to chyba bym się rok zastanawiała, który
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
kasia 135
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
czy jednokolorowy balejaz wyglad atak jak pasmeki czy jest bardzeij "gesty" i wiecej wlosow jest zafarbwaonych?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
oj musze przyznać, że zapuszczanie i farbowanie zniszczyło mi włosy. nie są strasznie zniszczone, ale znajdzie się nie jeden rozdwojony
![]() no i dalej nie wiem co robić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
z tego co wiem, balejz to sa conajmniej dwa kolory pasemek, a ich gęstość i grubość zależo od upodobania ;] margoltka, ja ost. bylam u fryzjera w grudniu, wtedy zorbiłam balejaz. włosy podcinam sobie sama, bo żadna fryzjerka nie potrafi mnie zaspokoić w tej kwesti
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
na szczęście mam bardzo fajną fryzjerkę, która wręcz czyta mi w myślach. ponieważ mnie zna wie, że lubię zmiany dlatego ten jeden kolor jest czasami zmieniany. super efekt można osiągnąć łącząc kolory: blond, rudy i fioletowo brązowy. co tym razem zrobię nie wiem, i nie wiem też na co pozwoli mi moja fryzjerka. obawiam się, że farbowanie całych włosów będzie za bardzo szkodliwe....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.