|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dziecko a studia
Czy możliwe jest studiowanie stomatologii z dzieckiem ? Jeśli chłopak pracuje ale w swojej firmie Wiec jest w stanie mi dużo pomagać ? Dodam ze stomatologia to mój najważniejszy cel w życiu od dziecka i myśle ze rezygnacja byłaby dla mnie okropnym rozwiazaniem.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziecko a studia
Ale jestes w ciąży?czy tak czysto teoretycznie pytasz?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Teoretycznie istnieje taka opcja ze mogę byc ale minęły dopiero 3 dni od tego dnia Wiec nie robiłam jeszcze testu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ale juz sie stresuje dlatego pytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
No stoma, to bardzo cięzkie studia. Wszystko zalezy jakie wsparcie uzyskasz od chłopaka, bo jednak będziesz musiała się sporo uczyć.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj jeszcze dwa tyg i zatestuj a wtedy dopiero myśl co dalej,narazie wrzuc na luz bo jeśli sie udało to nerwy nie wskazane
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Łatwo mówić ale mimo wszystko wole wiedzieć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od samozaparcia i szybkości przyswajania wiedzy. Ale tak nie jest do końca. Jest masą osób, które nawet bez dziecka sobie nie poradzą. Ale naprawdę marna szansa z noworodkiem zaczynać takie studia. Dwa pierwsze lata - katastrofa. Norma to nieprzespane noce, bo zaliczenia są codziennie. Całkowity brak życia prywatnego. I nie chodzi tylko o naukę, ale o organizację studiów. Zająć jest bardzo dużo, nawet jak masz zwolnienie to i tak musisz je odrobić (nie ma czegoś takiego że jakieś ci przepadną). Poza tym często są do wieczora. Asystenci z pierwszych lat są walnięci - uczą rzeczy zbędnych, ale uważają się za bogów. Nie idą na rękę. Nie widziałam nigdy na samym początki matek z dziećmi, ani na stomatologi ani na lekarskim. Czasem są na późniejszych latach, ale zwykle wygląda to tak, że biorą rok przerwy i wracają jak dziecko jest starsze. Najczęściej wtedy mieszka z dziadkami 5 dni w tyg, matka widzi je w weekend (mój mąż był takim dzieckiem, nie ma chyba jakiś zaburzeń spowodowanych wychowaniem do 6 roku życia przez babcię).
Nie chcę Ci ściemniać że wszystko będzie ok. Poczekaj i zobacz. Jeżeli jesteś w ciąży - zacznij studia, a potem weź rok dziekanki. Roczne dziecko jest już zupełnie inne. Są żłobki. Wtedy jest to do ogarnięcia. Strata roku w skali całego życia i szczęścia jakie dają dzieci - jest kompletnie nieistotna. Ciesz się. I absolutnie nie rezygnuj i nie szukaj zamienników typu chemia czy biologia bo to strata czasu. Zrobisz wszystko co chcesz, tylko wolniej. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracuje w przychodni. Jedna z doktor stomatolozek urodzila syna na studiach. Jest najlepszym stomatologiem w naszym gabinecie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

poczekaj jeszcze dwa tyg i zatestuj a wtedy dopiero myśl co dalej,narazie wrzuc na luz bo jeśli sie udało to nerwy nie wskazane