![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z przeszłością dziewczyny
Wiem, ze to forum do kobiet, moze jednak mi pomozecie, bo od kilku miesiecy chodzi za mna taki problem, i nie mam komu sie poradzic.
Do rzeczy: Jestem z dziewczyna 2 lata, nigdy nie interesowała mnie jej przeszlosc. Na poczatku relacji mowila mi o niej, ale nie sluchalem tego za bardzo, bo tak sie zakochalem, zreszta wiecie jak to jest. Po roku dowiedzialem sie od znajomych, ze moja luba miala kilka przelotnych relacji, mimo ze jest dobra osoba, to ma ten problem ze rodzice jej nigdy nie wspierali, zawsze czula sie ta gorsza, i jej relacje byly takie ze dla swoich facetow, zrobila by wszystko (doslownie). Problem w tym, ze Ci faceci nigdy jej nie szanowali, spotykalis ie tylko na sex, i robili co sie im podoba, od trojkatow / brat z bratem/, po inne dziwne rzeczy. Ostatnio jeden z jej facetow na imprezie mimo, ze byla ze mna zapytal ja czy do niego wpadnie, bo ma nowe mieszkanie... Juz sami tacy kolesie, ktorzy traktuja tak kobiety, przyprawiaja mnie o palipitacje serca, tak zostalem wychowany , dodatkowo jak pomysle, ze moja luba dala sie tak robic, to tymbardziej mnie krew zalewa, przeszkadza mi ten trojkat, przeszkadza mi to ze sie nie szanowala, wiem to przeszlosc, ale to na mnie ciazy. Od miesiaca sie z nia nawet nie kochalem, bo mam przed oczami jak traktowali ja inni kolesie, i jak ona dala sie traktowac... Jak sobie z tym poradzic? Powoli czuje ze to mnie wypala w tym zwiazku, i ciezko mi bedzie to pociagnac, kocham ja, ale ta przeszlosc... Co byscie mi polecili, czytalem o tym w necie, i trafiam na takie problemy i niestety one w wiekszosci nie koncza sie happy endem, tylko rozstaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z przeszłoscia dziewczyny
Z przeszłością możesz zrobić tylko jedną rzecz: zaakceptować. Jeśli nie zaakceptujesz i nie przetrawisz tego sam w sobie, to daj sobie spokój ze związkiem. To obecnie jest Twój problem, tylko i wyłącznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo jedyne, co w tej chwili robisz, to orzekasz, że z pewnością ona nie ma do siebie szacunku i żaden ex jej nie szanował, bo mieli inne życie seksualne, niż preferowane przez ciebie. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A co ona odpowiedziala na ta propozycje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;72629331]
Nie wiem jak to jest nie słuchać osoby, którą się kocha. [/QUOTE] Ja również nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Masz autorze problem w swojej glowie. Skoro tak ci to przeszkadza to zerwij z nia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ok, moze doprecyzuje:
- nie sluchalem, w sensie nie chcialem ciagnac takich rozmow, na poczatku sie o wszystkim nie rozmawia, to jest milosc, a nie umowa kupna domu, czy czegos innego wiec sorry. - no wiadomo, ze trojkat to nic zlego, tu tez nie do konca oto chodzi, wiem ze moja kobieta, jest malo asertywna, gdybym byl jak Ci kolesie zrobilbym z nia wszystko, mimo ze jej to nie sprawia przyjemnosci, albo nawaet bol... - co odpowiedziala - nic pogadala sobie z nim, pozartowala, nastepegno dnia rozmawiali przez neta, mowi ze to prostka i burak, anie zablokuje go tylko dalej gada - nie kumam tego, facet ja kilka razy skrzywdzil, a ta ze to juz przeszlosc czasami jak napisze to mu odpowie wielkie halo, nie rozumiem tego. z innymi tez utrzymuje kontakt, mimo ze Ci kolesie wprost jej na koncu mowili, ze spotykali sie z nia tylko zeby popukac, tak jak oni by tego chcieli... Jakbyscie byli facetami, nie zalewala by was krew? - jaki ja mam problem? nie trawie ludzi ktorzy nie maja szacunku do siebie, ktorzy sa jak horagieiwka na wietrze, i widze, ze moja luba taka jest - moze zbyt dosadnie, no ale taka prawda... Edytowane przez MarcinSport Czas edycji: 2017-04-06 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie jest problem z jej przeszłością tylko z Tobą autorze. Ona postawiła sprawę jasno, opowiadała Ci o swoich doświadczeniach a Ty to zlałeś. Pretensje powinieneś mieć do samego siebie a nie zrzucać na nią winę za jej przeszłość bo to nie jest fair. Ona już jej nie zmieni. Nie dasz rady? Odejdź, daj jej szansę na poznanie kogoś, kto zaakceptuje ją w całości tylko nie obwiniaj jej o to, że nie chciało Ci się słuchać bo dziewczyna postąpiła lojalnie grając w otwarte karty. Nieźle, że dopiero po 2 latach zaczęło Ci to przeszkadzać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Shanaya
Zgadzam sie z wami, to moja wina, tylko zawsze jak rozmawialem z partnerkami o przeslosci, bylo to tez powierzchowane, ilu partnerow, jakie to byly realacje i tyle, bez zadnych szcegolow, te szczegoly wyszly dopiero w czasie, nigdy bym nie pomyslal ze jest taka "lotna" jak tutaj napisano, wiedzialem ze moze byc naiwna, no ale ze ma jakas moralnosc, a tu wyszlo co wyszlo. No jest mi strasznie glupi, bo kocham ja bardzo, a z drugiej strony jest to ta osoba, ktorych kompletnie nie trawie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdyby ktoś ją zgwałcił, to też byś nie mógł na nią patrzeć, bo gwałciciel jej nie szanował, a ona CO GORSZE pozwoliła na ten gwałt. o.O |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
@papciekapcie
- nie to nie jest bol dupy, bol dupy bylby gdyby miala wiecej partnerow niz ja, lub przyjaciela do seksu, tu chodzi o to ze ona kompletnie sie nie szanuje, ze Ci kolesie na kazdym kroku dawali jej znac, ze jest do pukania, kiedy ich zon nie ma w domu, a tak to ma spierdalac, a ona nadal utrzymuje z nimi kontakt. W tym problem, btw no jakby z gwalcicielem utrzymywala kontakt to raczej tak... Edytowane przez MarcinSport Czas edycji: 2017-04-06 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
W jakich okolicznościach i kiedy dowiedziałeś się o jej przeszłości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz masz nauczkę na przyszłość, że jednak się o tych sprawach rozmawia i słucha, żeby wiedzieć, czy masz ochotę ciągnąć związek z tą osobą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Szczerze?
- Kiedy zaczalem myslec o zareczynach, wspolnej przyszlosci tak na cale zycie. - Zaczalem ja wypytywac, sluchac uwaznie no i wyszllo jak wyszlo. Potem znajomi, kolejne smaczki, popelnilem raczej dwie gafy, ktore kazda tutaj pewnie mi wypomknie: - poznalem ja w 2015, przez fb wysylala mi przypadkowo swoje nagie fotki, mimo ze gadalismy z 4-5 dzien, chyba tak szanujaca laska nie robi... - co tydzien umawiala sie z kim na tinderze, tylko wiecei sama mowila ze to byly spotkania, zeby wyjsc na miasto, ze z nikim z nich nie spala Wiadomo, moge jej powiedziec nie utrzymuj z nimi kontaktow, poslucha. Tylko co mi z tego, to nie tak ma dzialac... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No więc okazało się, że związałeś się z inną osobą, niż sobie wyobrażałeś i jest Ci z nią nie po drodze. W takich sytuacjach zwykle jest tylko jedno wyjście... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Szanująca się laska robi ze swoimi fotkami to, na co ma ochotę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;72630561]Co jest nie tak z jej moralnością? Komuś się krzywda stała? Zgwałciła kogoś?
No więc nadal nie rozumiem w czym problem. Skoro dawali jej znać, że spotykają się tylko dla seksu, a ona się z nimi dla seksu spotykała, to nie wynika z tego nic innego ponad to, że po prostu uprawiała z nimi seks bez zobowiązań za zgodą wszystkich stron. To nie ma żadnego związku z szacunkiem do siebie.[/QUOTE] Wlasnie nie "bawili sie w zwiazek" i ja wystawiali. Kiedy ja poznalem, mowila ze sa skresleni, ale z czasem jej jakos przeszlo, to nie jest brak szacunku dla siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Eh, troll...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zrozum w końcu, że ten "szacunek do siebie", to nie jest coś, co możesz ocenić z zewnątrz. To jest indywidualne, niewidoczne dla postronnych uczucie, które ktoś sam do siebie ma lub nie ma. Jest to zupełnie niezależne od tego, jaki seks uprawia i w jakie związki wchodzi lub nie. Jeśli chcesz wiedzieć, czy twoja dziewczyna się szanuję, to musisz ją o to zapytać, a nie słuchać opowieści znajomych i sprawdzać, czy pisze ze znajomymi. I nie wiem co to znaczy "bawić się w związek". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;72630756]Dżizas
![]() Zrozum w końcu, że ten "szacunek do siebie", to nie jest coś, co możesz ocenić z zewnątrz. To jest indywidualne, niewidoczne dla postronnych uczucie, które ktoś sam do siebie ma lub nie ma. Jest to zupełnie niezależne od tego, jaki seks uprawia i w jakie związki wchodzi lub nie. Jeśli chcesz wiedzieć, czy twoja dziewczyna się szanuję, to musisz ją o to zapytać, a nie słuchać opowieści znajomych i sprawdzać, czy pisze ze znajomymi. I nie wiem co to znaczy "bawić się w związek".[/QUOTE] ok, ale to juz takie chwytanie za slowka, wiecei o co chodzi. _____ ona nie spotykala sie na seks bez zobowiazan, tak mi mowila kazdy mowil jej o milosci, zwiazku, i kazdy sie na nia wypinal odchodzac bez slowa itp, no ale ok najwazniejsze to zyc w zgodzie z soba, wazne ze ona sie szanuje (wedlug siebie)... Edytowane przez MarcinSport Czas edycji: 2017-04-06 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"On/a się nie szanuje" zwykle oznacza: ja tej osoby nie szanuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie szanujesz jej, bo obgadujesz ją ze znajomymi, zapewne za jej plecami, słuchasz innych kiedy ją obgadują, nie oburza Cię że znajomi rozprawiają o jej życiu intymnym. Ty postępujesz jak osoba bez kręgosłupa moralnego, a ona ma/miała odmienne poglądy na seks i związki od Ciebie. Jest tak "nieszanująca się" i "niemoralna" jak zwolenniczka monogamii - kwestia poglądów. Nie krzywdziła nikogo, z tego co piszesz nie czuję się też skrzywdzona.
Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2017-04-06 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
O czym Ty mówisz człowieku. Wysłała Ci nagie foty, ok. Zdarzyło się. Z jakiegoś jednak powodu spotkałeś się z nią i nawiązałeś relację, zdecydowałeś się na związek świadomie. Gdyby facet po 2 latach mi powiedział, że nie pasuje mu, że jeszcze przed związkiem zrobiłam coś nie tak to zabiłabym śmiechem. Nikt na siłę Ciebie do niej nie przywiązał. Miałeś wybór. Przez 2 lata gdy ona angażowała się w związek słusznie myśląc, że nie przeszkadza Ci jej przeszłość miałeś miliony okazji do zmiany zdań. Na jej miejscu czułabym się mocno oszukana. Pojawiłoby się wrażenie, że zmarnowałam 2 lata na kogoś, kto okłamywał mnie cały związek. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
OK, rozumiem wasze uwagi - zgadzam sie z nimi.
Faktycznie ale macie racje, powinienem na poczaktu temat wybadac a nie teraz. No nic powiem jej to w miare delikatnie, i tyle. Dzieki za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Też nie zaakceptowałabym takiej sytyacji jak u Ciebie autorze. Szkoda tylko, że dopiero teraz to do Ciebie doszło. A nie możesz z nią pogadać i poruszyć tematu? Powiedzieć, że czujesz się zniesmaczony takimi sytuacjami i że wolałbyś, aby nie utrzymywała z tymi mężczyznami kontaktów? Jeśli chcesz z nią dalej być to musisz zaakceptować jej przeszłość.
Swoją drogą ciekawe, jakby napisała tu dziewczyna z tym samym problemem, czy opinie byłyby takie same ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.