|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Rozstanie przed ¶lubem - proszê o rady osoby powy¿ej 30 r ¿ycia
Witajcie,
Jest to mój pierwszy post - dziwnie mi tu wszystko pisaæ ale potrzebuje porad i do¶wiadczeñ ¿yciowych osób m±drzejszych. Bêdzie to d³ugi post. Co¶ dzi¶ we mnie pêk³o. Wypi³em drinka przed chwil± wiêc przepraszam za sk³adnie. Mam problem i ju¿ nie wiem co robiæ. 30 wrze¶nia powinien odbyæ siê mój ¶lub z moj± by³± narzeczon± ale rozeszli¶my siê w pa¼dzierniku a ostatecznie w po³owie grudnia z mojej inicjatywy. Byli¶my razem 2 lata. Tydzieñ po ca³y czas my¶la³em co zrobi³em ¼le, ¿e musia³em rozej¶æ siê z osob± któr± kocha³em i kocham. Nasz zwi±zek by³ bardzo szybki. Przebywali¶my ca³y czas razem i po 5 mies siê wprowadzi³a bo oboje tego chcieli¶my. 5 mies od poznania zarêczy³em bo naprawdê tego chcia³em. By³em dumny ¿e mam tak± wspania³a kobiete. Dos³ownie konie kra¶æ. By³o mi z ni± wspaniale - naprawdê najlepiej w ¿yciu. No chce wróciæ do tych piêknych chwil. Ustalili¶my datê ¶lubu. W miêdzyczasie rzuci³em etat i zacz±³em rozwijaæ biznes. By³em tym naprawdê zafascynowany i by³ to jedyny mój temat do rozmowy - mia³em ogromn± zajawkê. Ca³y czas gada³em o firmie co mia³o negatywny wp³yw. K³ócili¶my siê o papierosy - rzuca³em ale ci±gle popala³em. ( Nie uwierzyliby¶cie jaka to jest przeciwniczka papierosów ) .I od tych papierosów siê wszystko mam wra¿enie zacze³o . Sprzeczki doprowadziy a ze z czasem moja J. zaczê³a byæ ch³odna, obojêtna i zaczê³y siê k³ótnie. Raz s³uszne ,raz nie. Raz prowokowane przez jedna a raz przez drug± stronê. Zacz±³em mieæ w±tpliwo¶ci co do ¶lubu. Kilka razy ju¿ w k³ótniach by³ pier¶cionek oddawany, pó¼niej znowu zak³adany. Jednym s³owem bardzo siê kochali¶my ale te¿ k³ócili¶my siê. o PIERDO£Y. Moja J nie wierzy³a we mnie wogóle. S Ka¿dy kolejny mniejszy czy wiêkszy pomys³ na kolejny projekt by³ szybko sprowadzany na ziemiê. Wogóle nie chcia³a pomagaæ w firmie ( prosi³em o to raz na miesi±c o co¶ co zajê³oby max 2-4 godzin ). Mieli¶my wspólne konto i odk³adali¶my na nasze wesele. Bardzo mnie to denerwowa³o i nie mog³em tego zrozumieæ. K³ótnie by³y o pierdo³y. Pierdo³y do których k³ótni bym ju¿ z dzisiejszymi przemy¶leniami poprostu nie dopu¶ci³. W nowy rok momentalnie zada³em sobie pytanie jak mog³em dopu¶ciæ ¿e kobieta mojego ¿ycia z któr± mi by³o wspaniale z któr± naprawdê chcia³em i chce mieæ stworzyæ rodzinê nie stoi przy mnie. Przez 4mies by³ kontakt ale nigdy nie chcia³a siê spotkaæ. Ja w tym czasie mocno pracowa³em nad sob± ( czyta³em ksi±¿ki o zwi±zkach , zwalczanie z³ych nawyków i zastêpowanie ich dobrymi, komunikacja itp itd ) i ca³y czas zabiega³em o J. Dzwoni³em, pisa³em, przychodzi³em do pracy no a¿ do przesady - powinienem daæ jej wiêcej przestrzeni do pomy¶lenia. J. ca³y czas nie chcia³a siê spotkaæ. Wiem te¿ ¿e J. te¿ by³o ciê¿ko w tej sytuacji. Pewnego dnia napisa³ do niej jednak by³y ( bardzo dawny by³y sprzed 8 czy wiêcej lat ). Spotyka siê z nim i podobno planuj± ju¿ wspólne zamieszkanie ale PODOBNO. Urwa³a ze mn± kontakt odk±d siê z nim spotyka ( gdy dowiedzia³em siê o by³ym i tak by³em sk³onny to wybaczyæ bo to mi³o¶æ mojego ¿ycia ). Ma³¿eñstwa siê ba³em- ba³em siê ¿e nie podo³am w roli mê¿a. Od stycznia codziennie nad sob± dla niej pracujê. No kocham j± bardzo. Po wszystkich przemy¶leniach teraz naprawdê wszystko zrozumia³em. Wiem co jest a co nie jest wa¿ne. Ba³em sie ¿e mo¿e zaraz siê w innym zakocha i bêdzie jaki¶ rozwód. No wiem strasznie g³upie.... By³o nam naprawdê dobrze. Dla niej to a¿ przyjemnie by³o zrobiæ mi³y gest i z rana wyprasowaæ koszulê czy jakie¶ ¶niadanie do pracy zrobiæ. S³ysza³em ¿e ten facet ociera siê trochê o patologiê czego te¿ nie mogê zrozumieæ. Co mam zrobiæ ? Odpu¶ciæ i zaakceptowaæ ¿e nie stworze rodziny z najpiêkniejsz± mi³o¶ci± mojego ¿ycia ? Ja czuje ¿e do 30 wrze¶nia to jestem wy³±czony z ¿ycia. Jestem przekonany ¿e J jeszcze mnie w g³êbi serca kocha. No przecie¿ nie da siê inaczej jak mieli¶my staæ siê ma³¿eñstwem. Nie wiem co robiæ . Przecie¿ jak tak dalej pójdzie to razem siê unieszczê¶liwimy. Edytowane przez Dejmo Czas edycji: 2017-04-17 o 23:08 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Dot.: Rozstanie przed ¶lubem - proszê o rady osoby powy¿ej 30 r ¿ycia
Mo¿e nie mam jeszcze 30 lat, ale nie musze, by zrozumieæ z tej krótkiej wypowiedzi, ¿e jej nie zale¿y, przykro mi. By³y siê odezwa³, a ona ju¿ siê z nim spotyka i planuje zamieszkaæ. Nie wierzy w Ciebie, nie wspiera Ciê w rozwoju firmy- nie wyobra¿am sobie tego absolutnie, ¿eby mój partner mnie nie wspiera³. Powinna Ci kibicowac. Kochasz ja i wybaczylbys nawet tego by³ego, ale uwierz, nie by³o by to dla Ciebie dobre. Lepiej dla Ciebie, ¿e wysz³o to przed ¶lubem. Przykro, bo wi±¿±ce z ni± plany i nadzieje, ale czasem tak bywa.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 222
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
Szybko to wszystko
Zareczyny po 5 miesi±cach ,wspólne mieszkanie plany ¶lubne itp Nie wspiera³a cie,k³ócili¶cie siê o bzdury,oddawanie pierscionka itp To wszystko ¼le rokuje Nie pasowaliscie do siebie ty teraz idealizujesz jej osobê czujesz ze wszystko twoja wina a to nie koniecznie jest prawda Dla niej jak widaæ wszystko ju¿ skoñczone,spotyka siê z kim¶ innym nie planuje powrotu do ciebie i dobrze Dobrze ¿e tak siê sta³o bo to.nie byla odpowiednia osoba W dobrze dobranym zwi±zku ludzie nie k³óc± siê z byle powodu,nie zdejmuj± obr±czki ,wspieraj± siê Pogodz siê ¿e to skoñczone. Prawdziwa mi³o¶æ jeszcze przyjdzie tylko niekoniecznie spiesz siê tak bardzo ¿e wszystkim Poczekaj 2-3 lata zanim poprosisz o rêkê po 5 miesi±cach to zdecydowanie za wcze¶nie Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2017-04-17 o 23:29 |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 242
|
zwi±zek trwa³ 5 miesiêcy, a Ty kolejne 5 prze¿ywasz rozstanie?
laska ju¿ zd±¿y³a zej¶æ siê z by³ym i planuje z nim zamieszkaæ? a Ty szalejesz? co tu w ogóle jest do ratowania to nie wiem, bo 5 miesiêcy to dla mnie taki ¶rednio d³ugi romansik, bo tej drugiej osoby poznaæ nie jeste¶ w stanie. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;72947671]zwi±zek trwa³ 5 miesiêcy, a Ty kolejne 5 prze¿ywasz rozstanie?
laska ju¿ zd±¿y³a zej¶æ siê z by³ym i planuje z nim zamieszkaæ? a Ty szalejesz? co tu w ogóle jest do ratowania to nie wiem, bo 5 miesiêcy to dla mnie taki ¶rednio d³ugi romansik, bo tej drugiej osoby poznaæ nie jeste¶ w stanie.[/QUOTE] Zwi±zek trwa³ 2 lata a zarêczyny by³y po 5 miesi±cu. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Pyskatka
Wiadomo¶ci: 2 832
|
Cytat:
Poza tym rada na przysz³o¶æ, nie pêd¼ tak, na wszystko przyjdzie czas. Tu by³o wszystko o wiele za szybko.
Najwa¿niejsza na ¶wiecie jest rodzina. Najpierw ta, w której siê urodzi³e¶. Pó¼niej ta, któr± sam stworzy³e¶. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2017-04-18 o 00:13 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Konto usuniête
|
Nie wa¿ne ile trwa³
Jest skoñczony pó³ roku temu a ty chcesz siê dla niej zmieniaæ Ona nie chce twoich zmian,prawdopodobnie one wcale nie s± konieczne Poprostu nie pasowaliscie do siebie Zamknij ten rozdzial a nastêpnym razem poznaj lepiej osobê której siê o¶wiadczasz |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Chyba macie racje
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usuniête
|
Mamy ;-)
Jeszcze dodam ¿e mam powy¿ej 40 lat czyli odpowiednio do twojej pro¶by |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
a jakby kiedy¶ chcia³a wróciæ to próbowaæ tego jeszcze raz czy nie ?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Mo¿e i siê odezwie, jak jej z by³ym znów nie wyjdzie, a akurat nie znajdzie jeszcze kolejnego faceta. Je¶li chcesz byæ popychadlem, to próbowaæ. Przepraszam za dosadnosc. Wiem, ¿e ciê¿ko siê pogodziæ, tez kiedy¶ by³am ¶lepa, oj, zrobi³abym wszystko dla niego a teraz po czasie my¶lê jaka by³am wtedy ¿a³osna. ..serce nie s³uga niestety
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 907
|
Idealizujesz tê osobê. Rozumiem k³ótnie o pierdo³y, ale je¶li nie potraficie siê pogodziæ w takich sytuacjach, a zamiast tego oddajecie pier¶cionek i ty czytasz ksi±¿ki o zwi±zkach, to co¶ jest nie tak. Jest powód tej niezgody i wydaje mi siê, ¿e by³ to brak mi³o¶ci.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Jak widaæ po nicku mam 27 lat
ch³opaka brak a co najlepsze tak jako¶ siê ¿ycie potoczy³o, ¿e nawet nie by³am w takim normalnym powa¿nym zwi±zku. Pisze to bo byæ mo¿e przez pryzmat tego ja inaczej widzê niektóre rzeczy. Cz³owieku masz dopiero 30 lat i jeszcze ta jedyna siê znajdzie. A Ty chcesz byæ z kim¶ kto nie wspiera³, krytykowa³ pomys³y, itd Oddawanie pier¶cionka, k³ótnie o pierdo³y My¶lisz ¿e to wszystko wskazuje na dobry zwi±zek i na to, ¿e bêdzie lepiej ? No nie bêdzie chocia¿by dlatego ¿e dziewczyna wróci³a do by³ego i to dawnego a je¶li nie wróci³a i tylko tak mówi to kolejny powód, ¿eby z ni± nie byæ. Chcesz zwi±zaæ siê z kim¶ kto tak siê zachowuje? A co do papierosów i zakazu to polecam film z ¶wietn± scen± - Kobiety pragn± bardziej ![]() i jako¶ dziewczynie siê nie dziwiê za awantury o palenie A je¶li Twojej by³ej z obecnym nie wyjdzie i bêdzie chcia³a wróciæ bo "zrozumia³a", ¿e to nie ten to niech Ci nie przyjdzie do g³owy byæ znowu razem. Nie mowie ze wszystko to jej wina ale w waszym zwi±zku ewidetnie co¶ nie gra³o. |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 851
|
Nie przyjê³a bym zarêczyn po 5 miesi±cach, to zdecydowanie za wcze¶nie. Dla mnie po 2 latach to by³o nadal wcze¶nie a kilka miesiêcy to ju¿ w ogóle.
Oddawanie pier¶cionka i zak³adanie po k³ótni moim zdaniem strasznie dziecinne. Trzeba uwa¿am, ¿e to nie by³o to i lepiej siê sta³o ¿e siê teraz rozstaliscie ni¿ jakby rozwód mia³ byæ. Najlepszy dowód masz taki, ¿e ona ju¿ spotyka siê z by³ym. Widaæ dla niej to nie by³o a¿ tak powa¿ne. Dziwi mnie ¿al ze nie pomaga³a w Twojej firmie, przecie¿ nie musia³a. Wspieranie kogo¶ to jedno a przytakiwanie na ka¿dy pomys³ to inne. Mo¿e my¶la³a, ze skoro dany pomys³ jest kiepski, to nie ma co udawaæ. A i po 30 nie nabywa nie magicznie jakiej¶ tajemnej wiedzy o ¿yciu i o zwi±zkach. |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 573
|
Ja mam ponad 3 dychy i ponad 10 letni staz zwiazku.
Zabraklo u was zrozumienia, wsparcia i wsponego dazenia do celu. Klotnie o bzdety, oddawanie pierscionaka, tak nie buduje sie zwiazku. Uwazam, ze nie ma sensu wracac do tego. Zajmij sie soba, wyraznie ona juz zaczela zyc z kims innym, wiec nie bardzo masz miejsce w jej sercu, nie wmawiaj sobie, ze jest inaczej, to tylko pogorszy twoje samopoczucie.
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 975
|
Jakby ona kiedy¶ chcia³a wróciæ do Ciebie to kopnij j± w 4 litery.
|
|
#18 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Autorze, ona chyba ju¿ Ciê nie chce...
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Autorze, ona chyba ju¿ Ciê nie chce...
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Macie 100% racji. I jak to jest ¿e od 4 miesiêcy to wiem a dopiero teraz do mnie to dotar³o ? My¶la³em ¿eby siê odezwaæ za kilka miesiêcy - mo¿e przemy¶li no ale chyba nie kocha³a mnie tak bardzo jak ja j± skoro ju¿ spotyka siê z innym.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usuniête
|
A nie pomy¶la³es, ¿e spotyka siê, bo cierpi? Mo¿e on jest dla niej mi³y, uprzejmy, pociesza j±, a ona nie chce byæ sama? Ja po rozstaniu chcia³am przebywaæ z kimkolwiek, bo inaczej siedzia³am i wylam. Ale te¿ my¶lê, ¿e ju¿ nie chce z tob± byæ, mo¿e to nie by³o to. Poza tym, 5 mies i zarêczyny... Niezbyt m±drze
Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
Cytat:
przecie¿ jak bêdziesz sobie wmawia³, ¿e za miesi±c, dwa, sze¶æ znowu spróbujesz siê z ni± skontaktowaæ to NIGDY nie stworzysz szczê¶liwego zwi±zku z kim¶ inny i w miêdzyczasie mo¿e Ci umkn±æ okazja na poznanie PRAWDZIWEJ kobiety Twojego ¿yciadaj sobie z t± dziewczyn± spokój - idealizuje zwi±zek, który ewidentnie nie by³ udany moim zdaniem w³a¶nie k³ócenie siê o byle co to dowód na to, ¿e zwi±zek by³ do kitu a nie jakie¶ magiczne potwierdzenie, ¿e nie by³o tak ¼le i jest co ratowaæ pomijam ju¿ to, ¿e dziewczyna wesz³a w zwi±zek z palaczem a potem siê wielce zdziwi³a, ¿e nie mo¿e go zmieniæ podczas gdy Ty zamêcza³e¶ j± swoj± prac± i oczekiwa³e¶, ¿e bêdzie pracowaæ przy Twojej firmie (przy czym o ile jej nie utrzymywa³e¶ to moim zdaniem nie mia³e¶ prawa oczekiwaæ, ¿e ona bêdzie pe³niæ rolê darmowego pracownika z doskoku)
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

przecie¿ jak bêdziesz sobie wmawia³, ¿e za miesi±c, dwa, sze¶æ znowu spróbujesz siê z ni± skontaktowaæ to NIGDY nie stworzysz szczê¶liwego zwi±zku z kim¶ inny i w miêdzyczasie mo¿e Ci umkn±æ okazja na poznanie PRAWDZIWEJ kobiety Twojego ¿ycia