|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
oinoic
|
![]() Polip
Mam małyproblem. Lekarz ginekolog namawia mnie na operacje z powodu polipa w macicy. Jest on wielkości głowki od szpilki. Od roku nic sie z nim złego nie dzieje tzn. nie powiększa sie .Czy nalezy go usunąć? czy jest to konieczne? Sczerze mówiąc troche sie boję.Mam 31 lat, nie miałam jeszcze dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polip
Trudno zapewne nam to jest ocenic,moze warto skonsultowac sie z innym lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam miło!!
![]() Jestem na tym forum pierwszy raz. Mnie wydaje sie ,ze powinnas usunąć polipa, ja obecnie jestem po zabiegu histeroskopii i usunięciu polipa dośc wielkiego z macicy, a drugiego z szyjki macicy i wydaje mi się ,że nie ma to znaczenia czy rodziłas czy nie. Ja tez jeszcze nie rodziłam, a lekarz stwierdził,że właśnie dlatego nie potrafię zajść w ciążę, ponieważ ów polip działał na zasadzie wkładki antykoncepcyjnej...śmiał sie ,ze naturalna antykoncepcja mnie dopadła ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam mięśniaka w macicy, ma 5x5mm-wiem o nim od 2 lat i tyle też czasu jest pod kontrolą-jak na razie nie zmienił rozmiarów i lekarz nie zalecał mi usunięcia. Powiedział, że należy go po prostu obserwować. Też jeszcze nie rodziłam. Konsultowałam to u drugiego lekarza i też nie zalecił usunięcia. Ten twój polip jest maleńki - ale (jak już pisałam) nie wiem za bardzo, czym różni się mięśniak od polipa i co jest bardziej "wredne". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
JAK nie jesteś pewna decyzji swojego lekarza idx sprawdź opinie dugiego(swoja droga łepek od szpilki jest mały) Nie wiem co Ci poradzic wiesz moze coś nasz lekarz na forum sie wypowie.Rozumiem Cię też b,chcę mieć dzieci a w przeszłości różnie bywało.Z tym że w dzisiejszych czsach nigdy nic nie wiadomo
pzdr asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.