|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co jest?? - Miesiączka
12 kwietnia zaczęła mi się pierwsza miesiączka, trwala tydzień. Przez pierwszy dzień ni ni było (tylko tyle co po szkole zobaczyłam). W drugi dzień nic. Później przez 5 dni już normalnie. Ale od wczoraj (26.04) znowu mam miesiączkę. No to znaczy wczoraj jak wróciłam ze szkoły zobaczyłam krew ale później (aż do teraz) nie miałam. Czy to możliwe, że pierwszą miesiączkę miałam 12. a następną za 2 tygodzie (licząc od rozpoczęcia do rozpoczęcia). Mam 13 lat. Proszę o szybką odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co jest?? - Miesiączka
Witam
![]() No tak, pierwsza 12 kwietnia, druga 24.04. Mozesz miec takie nie regularne miesiaczki. Tylko ze jesli sie to powtorzy, to musisz isc do lekarza, zebys anemii nie dostala. Bo jesli tyle czasu trwa Twoja miesiaczka, to bedziesz miala duzy ubytek zelaza (po kilku takich okresach). A wiec narazie obserwuj, a jesli bedzie sie powtarzac, to idz do ginekologa. Pozdrawiam Cie serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
wszystko możliwe ja radze pójsć do lekarza żeby to spawdzić i sieupewnic ze wszystko ok
głowa do góry pzdr asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja 11 -letnia córa dostała pierwszej miesiączki 16 grudnia, a drugą dopiero w marcu. Byłyśmy u lekarza, ale ponoc do 2 - 3 lat od rozpoczęcia miesiaczkowania może byc różnica w częstotliwosci. Organizm musi się "wyregulowac" sam. Wizyta nie była konieczna w zasadzie, ale lepiej chuchac na zimne. Jestem niestety laikiem w tej dziedzinie.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tez tak miałam, że odstęp pomiędzy pierwsza a drugą miesiączką wynosił 2 może 2 i pol tygodnia. Z czasem się to unormowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No takie już niestety nasze kobiece organizmy sa....nie martw się z początku tak się dzieje, Twój młody organizm musi się przystosowc do zmian jakie zaszły....tyle ,że jeśli będa to dośc obfite miesiączki i powtarzały się z taką częstotliwością to tez radziłabym udac się do ginekologa.
A tak wogóle to moje gratulacje..i nosek do góry..trzymaj się.........)))))))))
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.