|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mieszkanie od dewelopera- przylaczenie gazu, pradu
Witam!
Moje pytanie dotyczy sytuacji, w której odbieramy od dewelopera mieszkanie iii... Co dalej? Czy bez aktu własności (który będzie w okolicach 4 miesięcy po odbiorze mieszkania) można podpisać umowy na gaz, prąd, wodę, internet? Jeśli tak, to co bedzie potrzebne- zgoda od dewelopera, czy wypis akt notarialnego o sprzedaży mieszkania? Ewentualnie, ile się czeka na takie podłączenia ( domek w segmentach, Warszawa). Dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mieszkanie od dewelopera- przylaczenie gazu, pradu
Ja podpisywalam wszystkie umowy z aktem notarialnym do wglądu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Raczej nie chodzi o przyłączenie (prąd w nowo wybudowanym bloku powinien być podłączony), tylko o podpisanie umowy. Do tego nawet akt notarialny chyba nie jest potrzebny, możesz nawet w wynajmowanym mieszkaniu podpisać umowę na dostarczanie prądu. Ich tylko obchodzi kto płaci, a nie kto jest właścicielem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dokładnie.
Ja Internet w wynajmowanych mieszkaniach zawsze sobie sama załatwiałam, zameldowana nie byłam, właścicieli o zdanie nie pytałam. Zmieniałam mieszkanie, to brałam cały sprzęt i przenosiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.