|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Idealna żona to ja?
Dziewczyny, czy jesteście idealnymi żonami? Czy staracie się takimi być? A jeśli tak, to czy to przychodzi wam łatwo czy jest lekko wymuszone, lub okupione jakimś wysiłkiem? Czy dążenie do tego, aby ten najważniejszy w naszym życiu był z nas zadowolony jest elementem naszej natury, czy to podporządkowanie się narzuconym kanonom z prasy i telewizji.
I co na to mężczyźni? Czy to doceniają czy uważają, że im się należy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idealna żona to ja?
A co to znaczy 'idealna żona'?
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja mam zupełnie odmienne skojarzenia. Wydaje mi się, ze idealna żona to taka, która hah... jest takie powiedzenie
![]() dama na salonach, kucharka w kuchni i diablica w sypialni ![]() Czyli w każdym miejscu odpowiednio się zachowująca, do tego dbająca o siebie, o dom i oczywiście o męża, w między czasie robiąca jakąś tam swoją karierę, mająca oczywiście hobby i masę zainteresowań, na które w jakiś cudowny sposób znajduje czas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety,ale według wszelkich stereotypów, ja idealną żoną nie jestem.Co gorsza nie zamierzam takową pozostać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mała księżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie nie jestem idealna zona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak powaznie to idealna zona tak jak idealny maż powinna byc przede wszystkim partnerem, przyjacielem i powinna wspierac partnera w trudnych chwilach. Nie wiem czy jestem idealną zoną, ale wiem, że mimo upływu lat nie nudzę sie z moim mężem, ani on ze mną, cały czas mamy o czym rozmawiać. Zgadzamy sie w najważniejszych kwestiach (wychowanie dzieci, finanse) i sprzeczki zdarzaja nam sie tylko na temat "na jaki film idziemy do kina". Nie jest to idealny związek, ale najlepszy jaki znam...
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Bo zastanawiam się, czy to, ze mój mąż ożenił się akurat ze mną to dlatego, ze jestem dla niego idealna czy dlatego, że jego zdaniem jestem dobrym gruntem aby takową być...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i ogólnie też uważam, że na tę "doskonałość" składa się wiele płaszczyzn, i umiejętności, i inteligencja i wiele, wiele innych, a głównie to "partnerstwo", które jest fundamentem bycia razem. Reszta to otoczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak ja dla mojego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Będę idealną żoną tylko wtedy,gdy on będzie idealnym mężem
![]() A poza tym nie uważam aby bycie idealną żoną wiązało się z jakimkolwiek podporządkowaniem komukolwiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem idealna żona bo po pierwsze nie jestem niczyją żona
![]() nie jestem idealna bo ideałów nie ma. dom,rodzine tworzą 2 dorosle osoby i to od nich i ich pracy nad zwiazkiem zalezy czy bedzie im dobrze ,jesli facet żeni sie dla obiadu i zacerowanych skarpet to powinnien zostac na zawsze z mamusia. Widzialy galy co braly i juz ![]() zadajmy pytanie czy wasz maż jest idealnym mężem? trzeba by ustalic co oznacza hasło:idalny mąż" czy jest to facet spelniajacy jakies okreslone wyzej warunki czy jest to facet ktory spelnia warunki tej konkretnej kobiety? dla mnie idealny partner musi być mądry ,intelignetny,z poczuciem humoru i zaradny zyciowo a jednoczesnie musi miec pewne zasady mój Tż spelnia te warunki ,dodatkowo moze byc przystojny co jest takze warunkiem subiektywnym jak samo haslo :"idealny maż" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym "ideał" jest pojęciem bardzo względnym, bo to, co jest idealne dla mojego TŻ, nie będzie już idealne dla kogoś innego; ważne jest, aby nam ze sobą było fajnie - reszta się nie liczy.
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Droga Lubo, czyżbyście z mężem "ściągali" od nas?
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że im dłużej partnerzy się znają tym więcej podobnych przymiotników wymieniają na temat ideału. Dla mnie "idealny facet" to inteligentny, sarkastyczny (nie wiem dlaczego, ale kocham to u facetów), przystojny, zaradny i mądry (obowiązkowo). I kiedy pytam swojego męża o to samo tylko w drugą stronę to wymienia to samo (prócz sarkazmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Definicja ideału jest tak płynna jak liczba ludzi chcących ją ustalić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
idealy nie istnieja
![]() ![]() ![]() ![]() mozemy sie starac i dbac o nasze polowki... ale byc idealem... to musialoby byc nudne ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Idealna żoną to ja nie jestem wcale a wcale i nigdy nie bedę, więc bym stwierdziła ze przez moje bałaganiarsto, zapominanie, roztrzepanie to mi do idealnej żony daleko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dla mnie idealny partner to taki, z którym jest się blisko i jednocześnie pozostaje się sobą, to taki, który zostawiam nam trochę własnej przestrzeni, stara się nas zrozumieć i szanuje, z którym się nie nudzimy, który nas potrafi zaskoczyć nawet po 20 wspólnych latach. Nie wiążę "idealności" z dokładnym wykonywaniem obowiązków domowych , po prostu nie stanowią znaczącego elementu związku.
A ideałów nie ma, są tylko ludzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
To chyba zalezy od faceta ...
Jeden chce fajna laseczke ktora urodzi mu mnostwo dzieci, inny patrzy pod kontem praktycznym (wlasnie taka sprzatkaczko-kucharko-nie wiadomo co) a inny chce w swojej zonce widziec zarowno kumpla jak i kobiete. Moim zdaniem nie da sie jednoznacznie okreslic co kryje sie pod "idealem" o ilu facetow tyle idealow ![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale wywołana do odpowiedzi mogę stwierdzić, że dla mojego męża jestem chyba idealna, skoro jeszcze mnie nie zamienił "na lepszy model" i nie daje żadnych oznak, że chciałby coś takiego zrobić.
![]() A tak w ogólności to nie ma wzorca żony, do którego można by równać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
chyba by mi czasu nie starczyło na bycie żoną idealną - jak to było? w sypialni, w kuchni itd. i jeszcze dbać o siebie żeby oczywiscie być dla męża tą najpiękniejszą?
Żoną idelną nie byłam nie jestem i chyba nigdy nie będę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.