|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
revlon.......z czym to sie je?.....
wybieram sie na wesele i planuję w związku z tym zakupic podkłaD REVLONU - Colorstay.... mam jednak parę pytań.... wiem ze dosc trudno siue go nakłada ... czy po uprzednio nałożonej bazie także?... wiem ze jest dobrze kryjący ...mam jednak troche przebarwien i pryszczyków i nie wiem czy mam dodatkowo kupowac korektor art deco? ( podobno świetnie sobie z tym radzi)czy tez revlonik poradzi sobie z tym problemem.... no i wreszcie ostatnie: czy revlon pozwoli mi na unikniecie nakładania pudru sypkiego?( raczej nie jestem jego zwolenniczka - bardzo go na mnie widac)... chodzi mi o to aby nie wydawac zbednej kasy na kosmetyki......dziekuje z gory za odpowiedz....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: revlon.......z czym to sie je?.....
Ja mam ten podkład i jak na razie uważam, że jest najlepszy. Stosuję go na krem nawilżający. Trzeba go rozsmarowywać szybkimi ruchami, najlepiej ręką, nie wolno nakładać punktowo. Jak zaschnie, nie da się go juz rozetrzeć. Moje przebarwienia nieźle kryje, ale nie idealnie. Czasem przydaje się także korektor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wiem wiem.... o tym rozsmarowywaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
najlepiej uzywac go na nawilzona twarz bo inaczej zle bedzie sie nakladal,bedzie nieestetycznie wygladal i strasznie wysuszy Ci skore:/ ogolnie kryje dobrze ale nie idealnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hm........a myślałam ze ten korektor z art deco to naprawde coś ( przynajmniej na to wskazywały recenzje ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja art deco nakladam pod podklad....jesli masz malo przebarwien to mozesz go kupic,powinien sobie poradzic ale przede wszystkim musisz dobrac dobry odcien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
poproś o próbke w sklepie; Revlon długo wytrzymuje na twarzy, nie wiem czy baza jest potrzebna - zresztą możesz nalać troche podkładu do pudełeczka lub zabrać ze sobą całe opakowanie i poprawić makijaż. Jest mocno kryjący - jesli się na niego zdecydujesz to zobacz czy odpowiada Ci krycie, korektor możesz dokupić później
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dzięki ser5deczne za wasze odpowiedzi.... szczerze powiedziawszy kupienie próblki nie wchodzi w grę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj iść do Douglasa i poprosić żeby Cię nim umalowali.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
"Jest mocno kryjący " - Dziwne, że u innych dobrze kryje?? U mnie co prawda nie ma co, ale mam malutką blizenkę i ani deka nic nie kryje. W skali 1 do 100 u mnie 0.
" dość ciężki" - nie znam lżejszego podkładu, a przerobiłam ich nie mało. Używam Revlonu tylko dla uzyskania ładnego kolorytu cery i uczucia lekkości. Dla mnie jest bardzo lekki , naprawdę. Przyjemnie sie z nim "chodzi". U mnie niestety nic nie matowi, chociaż nie powoduje nadmiernego wytwarzania sebum. Poproś o próbkę do domu, ponieważ z doborem jest duży problem. Ja wcelowałam na końcu we właściwy. Jak zauważyłyście różne są zdania na temat tego podkładu (najbardziej dziwi mnie to dobre krycie???), chociaż wszyscy się zgadzają co do nakładania (ja nakładam gąbeczką w dosyć szybkim tempie). Polecam wcześnie przetestować próbki i to sporo, bo opinie są bardzo rozbieżne, jakby chodziło o całkiem różne podkłady. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Estella : gdzie jest ów Daglas? nie znam dobrze Krakowa.... przeważnie chodze do Galerii Centrum i do Sephory.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Douglas oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
W pojemniczku wystarczy na pomalowanie przynajmniej 3 razy. Nie robiono problemów przy prośbie o próbkę (darmową do pojemniczka). Ja wzięłam wszystkie kolory. Brałam po 1 ,bo byłam pewna,że teraz to już ten właściwy. Aha..., a co do korektora maybeline to straszne "dziadostwo". Kupiłam go po zachwalaniu na KWC. Chyba dla zabawy tam wypisują recenzje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
o to byłoby świetnie gdyby była taka możliwośc z tymi próbkami... bede świeżo po wypłacie i heheh nie chce rozwalić całej kasy na kosmetyki ( a własnie jak na złośc przed tym weselem wszystko mi sie pokończyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia gdzie jest Douglas w Krakowie - jestem z Warszawy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.