|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() domowe krawcowe :-)
szukałam ale nie znalazłam nigdzie na forum nic o samodzielnym szyciu, a przedwszystkim o maszynach do szycia. Mam pytanie do tych, które szyją coś sobie w domku samodzielnie, a mianowicie jakie maszyny do szycia polecacie? zastanawiam się między SINGER 4228 KURIER a ŁUCZNIK GABRIELA 875
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: domowe krawcowe :-)
Cytat:
witaj, jeśli miałabym teraz kupić nową stębnówkę,to wolałabym przedewszystkim maszynę przemysłową.W domu aktualnie posiadam Arkę Radom i też nieźle szyje.Zresztą to zależy co Ty masz zamiar szyć na niej.Każda stębnówka dobrze sobie radzi z tkaninami różnego rodzaju,ale z dzianiną jest bardzo kiepsko.Nie da się tak wyregulowac nici w bębenku żeby nie pękały.I ważna rzecz przy stębnówce czy overloku:chwytacze mają być metalowe,a nie plastikowe!! pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie czy któraś z was mogłaby uszyć stroje dla dzieci (w Krakowie) jak na http://www.strojedladzieci.pl/ a dokładnie może wkleję model
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
szycie strojów karnawałowych na pewno sprawia ogromną frajdę.Ja też sama szyłam dla kilkuletniego syna,i to była super fajna przygoda,zwłaszcza kiedy widać było zamierzone efekty.Te stroje na zdjęciach widzę,że są przemyślane zarówno kolorystycznie jak i z doborem tkaniny.Aż miło popatrzeć.ALe wracając do Twojego pytania,to przedewszystkim zauważyłam wiele różnych wykończeń tych wyrobów,chodzi mi o lamówki,aplikacje,dwuigłó wki itp.Ja posiadam tylko overlock i stębnówkę i wierz mi czasami mam dość,bo ustawić te maszyny trzeba mieć anielską cierpliwość.Do tego pochodzę z centralnej Polski,a więc dzieli nas kilaset km.Do tego ja pracuje,i z czasem jest u mnie bardzo krucho,a wspominasz o uszyciu kilku wzorow.Duzo czasu zajeloby mi zrobienie formy i dobranie odpowiednich kolorow i tkanin,a Tobie zalezy na pewno na czasie.Bardzo dziekuje za zainteresowanie moja osoba,i ciesze sie,ze sa takie osoby jak Ty,ktore pragna odrobinke pomoc w realizowaniu marzen by stac sie chociaz na chwilke inna osoba. pozdrawiam Mimanka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum
![]() Chciałbym odnowić ten temat. Moje pytanie jest w zasadzie takie samo jak autorki tematu ![]() Czy mógłby ktoś, kto zna się na rzeczy wypowiedzieć się na temat maszyn, jaką maszynę kupić ???? Jeśli chodzi o budżet to max. 1000zł Zastanawiam się nad kupnem "Łucznik Gabriela 875" a może jakiś "singer" ?? bądź też "Elna"?? Mam nadzieje że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
jeżeli chodzi o maszyny do szycia to z tych które wymieniacie to dobre marki, singier to firma która jest tą najstarszą która kształtowała się chyba nawet przed I wojną światową, z łucznika sama korzystam- wydaje mi się że asortyment jest najbardziej dostępny właśnie do tej maszyny, obecnie posiadam justynę 2010, teraz zamierzam kupić overlocka 5-cio nitkowego-czekam jednak na okazyjną cenę, elny niestety nie znam więc się nie wypowiem...
pozdrawiam
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zależy do czego będziesz używać maszynę, mówi się że im więcej ściegów tym maszyna się częściej psuje, ja w to nie wierze, ale tak naprawdę to po co kupować coś z czego nie będzie się korzystać
...Nie ma brzydkich ubrań i butów, są tylko źle dobrane i beznadziejnie wystylizowane... Czasu już nie cofniesz, więc korzystaj w pełni z każdej chwili... Edytowane przez majka_mulatka Czas edycji: 2009-02-16 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny proszę o radę czy krawcowa byłaby w stanie uszyć mi cos podobnego ?Chodzi mi tą bluzke co ma na pierwszym zdieciu Jenifer Lopez ....
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
na pewno tak, tylko musi się na tym znać
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.