![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odżywianie swe zmienimy, w ślubną kieckę się zmieścimy :) - DIETA 90-dniowa (3md)
Witam
![]() Nazywam się Magda, mam 166cm wzrostu i ważę 71,2kg. Zbliża się ten magiczny dzień, a niestety trochę za dużo w brzuszku, bioderkach, udach itd... ![]() Rok temu stosowałam dietę Dukana, ale przeszło połowa kg wróciła, wiem jednak, że z mojej winy bo nie doprowadziłam diety do końca. Zachwyciłam się spadkiem i to był błąd ![]() Postanowiłam założyć ten wątek, ponieważ znalazłam ostatnio dietę 90-dniową i wydała mi się całkiem fajna, a nie znalazłam jej na forum. Jeśli gdzieś przeoczyłam to przepraszam, że się powtarzam ![]() Jestem bardzo ciekawa czy któraś z Was zna i stosowała tą dietę, jak się na niej czuła i jakie były rezultaty? ![]() Poniżej wklejam zasady diety, no i muszę się Wam przyznać, że postanowiłam ją wypróbować. Mam nadzieję, że ktoś do mnie dołączy ![]() Licząc od dzisiaj 90 dni, koniec diety przypada na 30 kwietnia 2012r. Mnie to odpowiada bardzo ponieważ koniec kwietnia/początek maja mam pierwszą przymiarkę sukni ślubnej. Tak więc zapraszam ![]() Dieta trwa 90 dni. Można w tym czasie schudnąć 18 do 25 kg.
Założyłam notatnik, rozpisałam pierwszych kilka stron i zobaczymy co z tego będzie. Jeszcze jedna prośba na koniec, jeśli ktoś zna tą dietę, proszę w imieniu swoim oraz dziewczyn, które się przyłączą o więcej szczegółów takich jak np. możliwość picia herbaty itp. ![]()
166cm Start: 03.12.2012r. Cel: -10,1kg 71,1 ---> 66,7 ---> 60 ![]() Za mną już: -4,4kg Edytowane przez sweet__chocolate Czas edycji: 2012-02-10 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywianie swe zmienimy, w ślubną kieckę się zmieścimy :) - DIETA 90-dniowa (3m
Hej. A gdzie dokladnie znalazlas te diete? Owoce to przeciez nie proteiny i cos mi tu nie gra. Ale moze nie mam racji...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywianie swe zmienimy, w ślubną kieckę się zmieścimy :) - DIETA 90-dniowa (3m
no tak, wiem że to nie proteiny, ale jedną z zasad tej diety jest to, że obojętnie w jaki dzień, jemy na śniadanie owoce przez 90 dni
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Stosowałam ta dietę jakieś 4 lata temu.Schudlam 10 kg w 3 miesiące.Do tego po 2 miesiącach zaczelam ćwiczyć co 2 dzień siłownia. Powodzenia. U mnie kilogramy wrócily bo nie stosowałam potem zbytnio zalecen i stresu trochę było. Diete dostałam od koleżanki,która schudła na niej 15kg i kilogramy jej do tej pory nie wróciły a stosowała ja 8 lat temu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wlasnie poczytalam o tej diecie na innym forum i zobaczylam, ze codziennie na sniadanie zjada sie owoce. Myslalam poczatkowo, ze 1 dzien ma byc scisle proteinowy, drugi skrobiowy, itd...
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
ehhh :/ znalazłam coś takiego
Dieta 3MD Pierwszą osobą, która zalecała dietę separacji był dr William Howard Hay. Już w 1911 roku opublikował rezultaty badań, z których wynikało, że nieprawidłowa kombinacja składników odżywczych prowadzi do różnych problemów zdrowotnych i otyłości. Pomimo obietnic prostoty, dieta 3MD narzuca spory zbiór zasad, które muszą być przestrzegane, na przykład używanie oliwy z oliwek, ograniczone spożycie soli, rady dotyczące konsultacji lekarskiej itp. Dieta ta znana jest również jako dieta metaboliczna 90-dniowa, 90-dniowa dieta separacji, dieta UN, trzy-miesięczna dieta – 3MD. Dieta oparta jest na specyficznej kombinacji składników odżywczych, która ma ważny wpływ na metabolizm. Ten sposób odżywiania trwa 90 dni w cyklach 4-dniowych:
Z drugiej strony, dieta oparta jest na słabo potwierdzonych założeniach i daje wiele atrakcyjnych obietnic, co przyczynia się do jej wielkiej popularności. (Może tak być również dlatego, że program diety nie naciska na aktywność fizyczną.) a teraz jak wpisałam w googlach naziwsko tego doktorka to wyskakuje DIETA ROZDZIELNA, wszystko fajnie, chodzi głównie o niełączenie, ale nic nie ma na temat podziału na cykl 4-dniowy co mam teraz zrobić? skoro pierwszy dzień za mną ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Istnieje. Wpisz w google: dieta 90-dniowa.
Jednak, moim zdaniem, przez 3 miesiace masz szanse schudnac jakies 10 kg na zwyklej (moim zdaniem zdrowszej) diecie 1000 kcal. Tak, czy siak-powodzenia.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam o diecie na którą chcesz przejść i postanowiłam również spróbować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale się cieszę, że nie będę sama i będziemy mogły wymieniać spostrzeżenia. Moja koleżanka też zdecydowała się od poniedziałku, muszę ją tylko zwerbować by zalogowała się na forum ![]() Bardzo się cieszę ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja również się cieszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja już zmykam, zaraz kończę pracę i do domciu spać bo jutro na rano.
Jutro dzień 2, skrobiowy, zakupiłam sobie z tej okazji kaszę gryczaną :P do tego fasolkę szparagową i brokuły ![]() nie było tak najgorzej dzisiaj, da się wytrzymać ![]() Do jutra ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() widzę, że nikt więcej się narazie nie pojawił, szkoda. Ja dzisiaj drugi dzień dietki. Może napiszę jak to było wczoraj... Oczywiście dzień zaczęłam od szklanki ciepłej wody. Na śniadanie zjadłam duże jabłko i średnią gruszkę. Na obiadek 150g łososia pieczonego w folii bez tłuszczu oczywiście, do tego sałatka (kapusta pekińska, pomidor, papryka czerwona, ogórek konserwowy) mega porcja tej sałatki ![]() No i na kolację ok. 80g łososia z obiadku i tej sałatki, oczywiście pół porcji, czyli tak jak pisze w zaleceniach dietki. Dzisiaj dzień skrobiowy. Rano szklanka ciepłej wody z odrobiną miodu śniadanie: banan i 2 małe czerwone pomarańcze. Na obiadek w planach: kasza gryczana, gotowane brokuły i fasolka szparagowa A na kolację (2 dzień diety a ja z Tż na imprezę do rodziców), powiedziałam mamusi, żeby mi upiekła 2 małe ziemniaczki w folii i do tego pomidorki koktajlowe ![]() Jak narazie jest ok i myślę, że tak zostanie, będzie łatwo i przyjemnie ponieważ posiłki są zróżnicowane i można skomponować wiele pyszności. Najgorsza jest zasada: ważenie raz na miesiąc :P raczej jest to u mnie nierealne, więc postanowiłam ważyć się po każdym 4-dniowym cyklu ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja zaczynam tak jak mówiłam od poniedziałku i już planuję jak i co jeść
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Super, jak już nareszcie zaczniesz to będzie raźniej
![]() ja dzisiaj ładnie wytrzymałam, nic nie zgrzeszyłam ![]() a już jutro węglowodanki i gorzka czekolada dozwolona ![]() szkoda, że nikt więcej nie jest zainteresowany ![]() no i teraz dotrwać do ważenia i zobaczyć efekty, choćby minimalne, zawsze zwiększą motywację ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() zgrzeszyłam :P ale tylko z ważeniem :P nie wytrzymałam rano hihi i się zważyłam. No i ładnie mi schodzi nadprogramowa woda z organizmu, bo przecież to w pierwszej kolejności ![]() Byłam w szoku bo rano miałam 69,9kg ![]() A 6 z przodu miałam ostatnio przed Bożym Narodzeniem ![]() No więc motywacja się zwiększyła, wzmocniła, a teraz byle do przodu ![]() Dzisiaj dzień węglowodanowy, zmykam szukać jakiegoś przepisu na pyszny makaron dietetyczny, niełączony z niedozwolonym ![]() A wieczorem gorzk czekoladka ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ciekawa dieta, będę śledzić Wasze postępy i oczywiście życzę powodzenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
czekoladko ja cię wspieram
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za wsparcie
![]() będę na bierząco informowała o postępach, zobaczymy co z tego będzie. Dzisiaj końcówka 3 dnia. Czuję się bardzo dobrze, czuję się lekka i mam dobre samopoczucie. Jak narazie służy ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
A ja zaczęłam dziś 1 dzień
![]() Śniadanie - 2 banany Obiad - 2 jajka z mixem warzywnym ![]() Na kolację powtórzę to co na obiad. Nie zapomniałam też o szklance wody przed śniadaniem i ogólnie o wodzie w ciągu dnia. Gratuluję spadku wagi. Ja najpierw muszę zakupić wagę bo stara cóż... nie do końca działa poprawnie. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Przy okazji odkryłam, ze mój profil tu jest mocno okrojony, a nawet błędny:/ z tego też powodu dokonam rejestracji ponownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Niestety albo stety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() cieszę się, że już zaczęłaś ![]() ja dzisiaj 4 dzień czyli owocowy ![]() najbardziej się obawiałam właśnie tego dnia, że nie wytrzymam, ale jest super ![]()
166cm Start: 03.12.2012r. Cel: -10,1kg 71,1 ---> 66,7 ---> 60 ![]() Za mną już: -4,4kg Edytowane przez sweet__chocolate Czas edycji: 2012-02-13 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny wiem,że to mało motywujące ale na poczatku spada woda z organizmu.Dlatego te kilogramy tak fajnie lecą.Jak już organizm wezmie sie za tłuszczyk to będze powoli waga spadała. Ja jak stosowałam ta diete to kupiłam sobie takie tabletki Therma Line -dokładnie nie pamiętam- i one mi ten tłuszczyk od środka rozgrzewały.Bardzo ciepło mi było po tych tabletkach.Nie pociłam sie ani nic tylko mogłam śmigac w krótkim rekawku w niskich temperaturach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zresztą nie oczekuję cudów i daję też coś od siebie, oprócz silnej woli by trzymać dietkę, dziennie ćwiczę, nie jakieś katorgi, ani nie ma tego dużo ale zawsze coś ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- a co do tabletek, to właśnie w takie rzeczy nie wierzę za bardzo. Parę lat temu brałam l-karnitynę i ostro ćwiczyłam, a jak wiadomo właśnie do tego ona służy, bez ćwiczeń ani rusz. Oczywiście efekt był, ale bez mojej ciężkiej pracy nic by z tego nie było
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() dzisiaj zaczynam cykl 4-dniowy od początku ![]() ![]() Dzisiaj miało się odbyć pierwsze ważenie, ale zgrzeszyłam i zważyłam się wcześniej dlatego dzisiaj uzupełnienie danych ![]() Dzisiaj waga pokazała -0.6kg To już w sumie 1,9kg ![]() No to zaczynamy kolejny dzień walki o lepszą sylwetkę ![]()
166cm Start: 03.12.2012r. Cel: -10,1kg 71,1 ---> 66,7 ---> 60 ![]() Za mną już: -4,4kg Edytowane przez sweet__chocolate Czas edycji: 2012-02-14 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
4 dni i 1,6kg mniej....???
no interesujące ![]() zachęcające wyniki ![]()
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Dokładnie, wynik daje kopa
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie robię obiadek, dzisiaj warzywka na patelnię: brokuły, marchewka, groszek, pieczarki, fasolka szparagowa, kalafior, pędy bambusa i do tego filet z kurczaka, wszystko na jednej łyżeczce oliwy z oliwek ![]() może niedozwolone, ale nie chcę przesadzać i popsuć sobie zdrowia. Odrobina tłuszczyku też dobra dla organizmu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem tutaj nowa i nigdzie nie mogłam znaleźć wątku, żeby ktoś zaczynał od początku, a tu proszę! Wyniki imponujące gratuluję z całego serca! Jeśli się nie obrazicie to chętnie się przyłączę.. ![]() Mam tylko pewne obawy odnośnie jojo po takiej diecie. Bo to jest chyba najgorsze w niektórych dietach ![]() Aczkolwiek mam ochotę spróbować, może od poniedziałku?? Miłej reszty dnia ![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dieta, którą zaczęłam stosować to pierwsza wersja diety dr Hay'a. W tej chwili dieta ta jest nazywana dietą rozdzielną lub dietą niełączenia. Mam zamiar początkowo stosować się do zasad 1 wersji natomiast potem, w celu uniknięcia efektu jojo przejśc na wersję teraźniejszą, czyli bez podziału na dni proteinowe, skrobiowe itd. Należy tylko w danych posiłkach odpowiednio łączyć produkty z grup białkowej, węglowodanowej i neutralnej. I mam nadzieję, że te nawyki już zostaną, gdyż jest to nie tyle dieta co sposób na zdrowe odżywianie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Jakoś nie mogę się zmotywować żeby zacząć! Przeraża mnie myśl o tym, że muszę się zważyć!
![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.