|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Pytanie o podkład!!!
Nie znalazłam niczego w wyszukiwarce więc pytam.
1.Czy gdy podkład jest "oil free" czyli beztłuszczowy, to nadaje się on do suchej cery czy nie?? 2.Jeżeli znacie jakieś podkłady które nie są "oil free" to napiszcie. Do tej pory wszystkie podkłady które były beztłuszczowe, wysuszały mi skórę. 3. Czy konieczne jest użycie pudru po zastosowaniu podkładu?? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
KRYOLAN- podkład
Hej. Czy może któraś z Was zna kosmetyki firmy KRYOLAN a konkretnie chodzi mi o podkład Shimmering Event Foudation. Do tej pory używałam Revlon SkinLight Lotion w kolorze bronz. Na początku wydał mi się świetny ale z czasem coraz mniej byłam do niego przekonana ze względu na pomarańczową poświate na twarzy. Kolejny mój zakup : Max Factor Sheer rediance.Bardzo mi przypadł do gustu- i kolor, konsystencja , jednak jak przeczytałam skład to się załamałam-pełno zapychaczy skóry ,które powodują powstawanie zaskórników itp.A może macie inne propozycje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej ,mam wielką prośbę do dziewczyn interesujących się składnikami,które zapychają pory. Czy znacie może jakiś podkład ,najlepiej rozświetlający lub brązujący, który ma w miare przyjemny skład dla naszej skóry? Chciałabym zaznaczyć ,że mam cere mieszaną. Z góry bardzo bardzo dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam nadzieję, że się nie powtarzam, ale czy któras z Was juz uzywała tego podkładu..... ?
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=13476 Sorki, był juz podobny wątek..... kurcze, nie wiem jak go usunąc :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
podkład soraya lifting-długotrwały efekt
mam pytanie kto uzywal tego podkladu ? jakie macie zdanie o nim opinie , czy jest dobry , kryje przebarwienia , drobne plamki, jest niewidoczny? Szukalam na necie informacji o nim ale nie ma za duzo, jest w sumie tylko recenzja ale na niej jest praktycznie to samo co na opakowaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Isadora puder oil control
Mam nadzieję że dobrze napisałam. Dziewczyny! czy któraś ma ten puder, jaki jest, czy dobrze matuje?
KWC milczy o nim. Ktory jest lepszy dla tłuściocha ten czy skin couture Lumene? Edytowane przez bubulina Czas edycji: 2006-03-21 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
podklad "satin"
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jaki podklad?
Na imie mam Magda, napisalam o sobie pare slow na forum plotkowym, ale pewnie nie wszyscy je czytaja, wiec tylko wspomne, ze jestem transeskualista i stad moje szczegolowe pytanie do fachowcow
![]() Na szczescie nie mam bardzo silnego zarostu, jest slaby i raczej rzadki, ale mimo to, wciaz jest. Aby zrobic jakis normalny makijaz musze go wiec najpierw ukryc. Moje pytanie jest wiec nastepujace: jakie firmy mozna mi polecic? Czy podklady korygujace bylyby odpowiednie? rzecz jasna nie pytam o odcienie, bardziej o gatunek, rodzaj czy zwyczajnie o producenta. Mieszkam w Anglii, wiec niestety polskie kosmetyki sa mi niedostepne, prosze wiec o jakies miedzynarodowe korporacje ![]() Bardzo dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
podkład na lato
Chciałabym prosić o poradę jaki podkład powinnam uzywac na lato, jesli: po pierwsze mam stały rumień na policzkach, po drugie 20 lat skończyłam przeszło 15 lat temu, po trzecie zwykle staosuję dosyc mocne fluidy - ostatnio miałam Kanebo, którego efekt bielenia w moim przypadku jest bardzo O.K., ale na lato chciałabym czegoś innego. Czy jest jakiś produkt który troche zakryje, ale rozświetli, nie jet totalna tapetą i ma filtry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.