|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Otyłość
Na początek - Witam po dłuższej przerwie
![]() ![]() Do założenia tego wątku zainspirował mnie wyjazd. Mianowicie wróciłam wczoraj z moim TŻ z wczasów na Majorce. Jak wiadomo na miejscu straszna mieszanka narodowości, ogromne ilości ludzi-i co za tym idzie- tłuszczu !!! Jestem po prostu strasznie zaskoczona tym co tam zobaczyłam. Słyszałam o tym że coraz więcej jest ludzi otyłych, że to wina fast foodów itd. ale nie zdawałam sobie sprawy że to jest aż taki problem. Nie mam absolutnie nic do ludzi przy kości czy otyłych-co to to nie. Ale przeraża mnie fakt że nawet małe dzieci mają problemy z nadwagą. I nie mówię tu, wierzcie mi, o kilku nadprogramowych kilogramach - tylko o prawdziwej nadwadze. Młode, ładne dziewczyny, starsi ludzie i jak mówię-nawet dzieci są coraz bardziej otyli ![]() Może to będzie niezbyt sympatyczne co powiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Otyłość
Hej
![]() Zaczne od tego, ze i ja naleze do osob przy kosci ![]() ![]() Niestety, na naszym swiecie jest coraz wiecej ludzi otylych. I martwi mnie to wiecie. Najbardziej mnie to martwi, ze dzieci nie maja w domu odpowiedniego przykladu co do sposobu zywienia. Dziecko widzac jak rodzic zajada hamburgery, ktore sa popijane cola, to robi to samo. I nie tylko tak jest zagranica- ale tez w Polsce coraz czesciej sie to spotyka. Jesli juz nie patrza na to, ze zmienia sie ich cialo po takim jedzeniu, to chociaz niech pomysla o tym, co sie dzieje w srodku ich organizmu. Niech przeczytaja co jest w skladzie coli i jak to moze wplynac. Nie rozumiem postepowania ludzi, ktorzy daja swoim dzieciom pieniadze do szkoly i mowia "kup sobie cos na drugie sniadanie". Dlaczego po prostu nie zrobia im kanapek do szkoly, nie dadza jakiegos pysznego jabluszka, czy innego owocu, a do butelki czy bidonu jakis sok lub inny zdrowy napoj. Druga sprawa to sport... Widzi sie duzo osob ktore jezdza na rowerze, na rolkach itd. Ale nie sadze ze jest to wieksza ilosc osob. Ale chociazby spacer. Codziennie po 30 minut i juz czlowiek inaczej sie czuje. A nie ciagle siedziec w domu patrzec na kolejne odcinki serialu, a gdy ten sie skonczy, szukac na innym programie kolejnego. Na wf-ie w szkole tez nie robi sie tego, co kiedys. Juz pamietam ze jak ja chodzilam do klas poczatkowych szkoly podstawowej (wcale nie bylo to tak dawno) to wlasciwie nic sie nie robilo. A w pozniejszych klasach, nauczyciele kladli nacisk na to, jak kto szybko biega i stawiano oceny. To zniecheca mlode osoby do cwiczen. Naprawde, bardzo mi zal dzieci, ktore jedza te wszystkie swinstwa, a rodzice nie patrza na to, co do tego wszystkiego sie dodaje ![]() Niestety... spoleczenstwo nam rosnie ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Otyłość
Też coraz częściej spotykam się na ulicy z otyłymi ludźmi. Przykro patrzeć jak idzie śliczna dziewczyna, niestety po prostu gruba na dodatek z frytkami lub hamburgerem w ręku
![]() ![]() ![]() Wiem jakie to uczucie mieć nadwagę, bo w 2 klasie podstawówki przy wzroście 134 cm. ważyłam 40 kg. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.