|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() jaki zestaw kosmetykow z filtrami
Proszę o poradę. mam cere mieszana, ale bardzo liczne pieprzyki i plamy powstałe od słońca zmusiły mnie do uzywania kosmetykow z filtrem. nie wiem jakie i w jakim zestawieniu nadawałyby sie dla mnie. chodzi mi o podklad i puder, którego ostatnio uzywam jako różu. obecnie mam podkład loreal infallible mace up i puder eveline beauty line.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki zestaw kosmetykow z filtrami
niestety wyboór filtra to bardzo indywidualna sprawa, musisz sama przetestować mnóstwo próbek i zdecydować który jest dla ciebie najlepszy
![]() jeżeli chodzi o kolorówke to w przypadku filtru avene możesz używać praktycznie wszystkiego ponieważ nie zawiera parasola, natomiast pozostałe filtry maja troche większe wymagania myśle że wszystkie ważniejsze informacje znajdziesz tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115134 a tu roche o filtrach: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99094 jak skorzystasz z wyszukiwarki to znajdziesz mnóswtwo artykułow na ten temat, wiem że jest tego duże ale nie będziesz miała juz żadnych pytan, miłej lektury
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciężko jest mi jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytania, ponieważ po pierwsze każda skóra jest inna i co jednej pasuje, nie zawsze pasuje drugiej. Poza tym używasz podkładu, pudru i różu, to wszystko "gryzie się" z Parsolem 1789, który występuje w większości filtrów. Do lżejszych filtrów należą: - fluide Vichy (40 ml, ponoć najlzejszy filtr), - fluide Biodermy (40 ml, niektórych bieli), - Fluide Extreme filrmy La Roche Posay (50 ml, dla niektórych lecioutki, u innych nie chce sie wchłaniać), Poza tym osobiście polecam (ja takze mam cerę mieszaną, sfera T przetłuszcza się, policzki i okolice wokół oczu są normalne): - La Roche Posay (w skrócie LRP) Anthelios XL Dermo-Pediatrics 50+ (100 ml), - LRP Anthelios XL Aqua Lait 50+ (100 ml). Dla te dwa filtry z LRP są idealne ![]() Niestety wszystkie z filtrów, które podałam zawierają Parsol 1789, więc w tym przypadku odpada podkład z talkiem, miką, titanium dioxide oraz z fitrem własnych (chodzi o to SPF 15 lub SPF 8 etc. napisane na podkładzie). Poza tym zachęcam do: - skorzystania z wyszukiwarki, - przeczytania tych artykułów http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113148. Daj sobie kilk dni na przeczytanie i przetrawienie tych informacji,a potem w razie watpliwości pytaj. Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=118841 tam też znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
dzieki bardzo za radę postaram sie poczytać bo rzeczywiście nie wiele wiem na ten temat
![]()
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.