![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
balsam brazujacy, samoopalacz a dłonie
Chciałam sie was zapytać czy macie jakis sposób nakładania samoopalacza na dłonie no i tez na stopy aby nie wyglądało to sztucznie i kolor był równomierny? Bo z całym ciałem nie mam problemów, ale wszedzie pisze aby po aplikacji samoopalacza umyc dłonie, no bo wiadomo ze spód dłoni wyglada nieciekawie, ale co z ich wierzchnią stroną? przeciez ręce opalone do linii nadgarstków wyglądają śmiesznie, to samo nogi opalone do kostek, a mi jakoś dziwne "rzeczy" wychodzą na dłoniach i stopach, najgorzej jest między palcami i nigdy nie wygląda to za ładnie po aplikacji samoopalacza. Ufam, że tutaj, gdzie jest tyle zwolenniczek samoopalaczy, któraś z was podzieli się sprawdzonym sposobem, dodam, ze szukalam w archiwum podobnych wątków i znalazłam podobne, ale niestety bez odpowiedzi, pozdrawiam, agi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: samoopalacz a dłonie
hej! staram sie nakladac mniejsza warstwe lub po jakims czasie dopiero umyc dlonie...czasem wychodzi rewelka, ale mam podobny problem do ciebie, teraz latem jest to tym bardziej uciazliwe
![]() czekam razem z toba na propozycje wizazanek ![]() pozdrowka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
Mój sposób wygląda tak : nakładam samoopalacz spokojnie od ramion na całe ręce i dłonie . Fajnie sobie to wymasuję , a potem biorę w dłonie papierowy ręcznik ( wcześniej polany delikatnie wodą ) i pocieram tę szmatkę w sztywnych dłoniach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Najpierw w strategiczne rejony wsmarowuje balsam, czekam az sie wchlonie a potem daje minimalna ilosc samoopalacza i delikatnie pocieram wierzchcem dloni o drugi wierzch dloni -troche to smiesznie brzmi ale chyba wiadomo o co chodzi - to samo ze stopami ( tylko potem myje reca a wsmarowuje oczywisnie normalnie - dlonia). Na koniec tez biore papierowy recznik - i przecieram posmarowany teren po wierzchu. Do stop i nog uzywam barwionego samoopalacza Garniera a ostatnio kupilam Nivea w spray'u - sprawdza sie dobrze wlasnie na dlonie - pryskam mgielke z odlegolosci (nie za duzo, bo bedzie zaciek) i czekam az sie wchlonie do sucha, nie wsmarowuje juz reka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej.
Ja nakladam samoopalacz w rekawiczkach chirurgicznych. Ze stopami raczej nie mam problemu, natomiast dlonie z ktorymi wczxesniej raczej sie meczylam a efekt byl przewaznie nieciekawy radze sobie nastepujaco. Nieposmarowane dlonie (bo rekawiczkach) smaruje platkiem kosmetycznym nasaczonym delikatnie pplynem do demakijazu oczu ..i kropla samoopalacza. efekt jest naprawde satysfakcjonujacy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tez kiedys nakladalam samoopalacz w rekawiczkach, ale teraz po prostu po aplikacji szoruje dlonie szczoteczka i mydlem albo myje glowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu za smarowaniem dłoni, natomiast stopy doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Smaruję się balsamem brązującym/samoopalaczem na noc, a i tak zawsze stopy mam bielsze niż łydki i uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
ja mam sprawdzony sposob ale wymaga precyzji,na dłonie mozna nalozy samoopalacz do twarzy jest delikatniejszy niz ten do ciala i daje naturalny efekt ja uzywam ziaji i trzyma mi sie ok 2 dni ,mozna tez wczesniej przed aplikacją nalozyc balsam nawilzajacy na dlonie ,poczekac az wchlonie najlepiej z pol godz. i pozniej nalozyc samoopalacz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja robię tak - stopy przede wszystkim smaruję jakimś kremem (tak samo jak kolana i łokcie). Nakłądam odrobinę samoopalacza tylko na grzbiet stopy i delikatnie rozcieram w kierunku palców i bardzo ostrożnie w okolicach kostki (tam lubią się robić zdradliwe plamy).
Ręce - po nałożeniu na całe ciało dokładnie myję. Potem na grzbiet dłoni wylewam kroplę samioopalacza i delikatnie rozcieram wierzchem drugiej dłoni ![]() U mnie to wystarcza, wszystko wygląda dość naturalnie. Ale ja samoopalaczuję się b. delikatnie - nie znoszę opalenizny, smaruje się tylko po to, by nie straszyć chorobliwą bladością. Moja skóra ma lekko zlocisty kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja przestalam sie smarowac samoopalaczami, bo znudzily mi sie zacieki na skorze jakie sie robia po 2 dniach.
No powiedzcie same, jak posmarujeciue sie nawet wieczorem, to rano trzeba umyc np zeby, a pasta ma wlasciwosci wybielajace, no i robi sie bialo wokol ust !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny ze wszelkie rady, na początku wyprobowałam sposób anuchy, tyle, że posmarowałam wierzch dłoni płatkiem kosmetycznym nasączonym samym samoopalaczem i wyszło nawet o.k. a wczoraj przy ponownej aplikacji zrobiłam tak jak neuilly, czyli wytarłam spód dłoni chusteczką do demakijażu i tez wyszło nieźle, tylko te kosteczki na dłoni (wiecie, te jak zegniesz dłoń w pięść) wyszły ciemniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie może, gdzie można kupić chusteczki Vichy z samoopalaczem? W aptekach czy w drogerii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
hej. witam wszystkich
![]() problema mam taki: uzywam balsamu brazujacego i jestem ładnie "opalona" tylko ze mam problem z dłonmi :/ niewiem co zrobic by nie było plam po posmarowaniu bo zawsze sa jakies zacieki :/ na ciele nie ale na dłoniach tak :/ ma któras z Was jakis sposób na to ? (ps. jakby co to na solar nie pojde ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dot.: balsam brazujacy a dłonie?
Mam podobny problem przy używaniu samoopalacza - ręce zawsze pozostają mi bielsze od przedramion. Zwłaszcza, że przy samoopalaczu ręce trzeba dokładnie umyć. Ja wcieram samoopalacz w dłonie płatkami kosmetycznymi, tak żeby krem nie miał kontaktu z wnętrzem dłoni (tylko po wierzchu), ale może ktoś ma inny, lepszy sposób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja po prostu pocieram dłonią o dłoń, tzn. wierzchem dłoni
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
czy to znaczy ze od wewnatrz tez smarujecie raczki samoopalaczem jak zwyklym kremem do rak? A nie wygladaja one na brudne? Ja zawsze swoje myje i nigdy nie wcieram w nie samoopalacza bo sie boje efektow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A może aby efekt był delikatniejszy mieszać samoopalacz z kremem? Wtedy na pewno nie będzie efektu brudnych rąk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
dziekuje za odpowiedzi kochane
![]() mam troche z tym problem jak posmaruje sie tak jak kremem do rak to wtedy własnie takie brudne sa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja smaruję najpierw całe ciało balsamem brązującym, myję dokładnie dłonie, nakładam na zewnętrzną stronę jednej i drugiej dłoni trochę balsamu i wcieram delikatnie tak aby ominąć okolice paznokci (potem będzie ciezko zmyc dokładnie i zostaną żółte skórki). Potem biorę dodatkowo zwilżone tonikiem chusteczki dla dzieci (np. bambino) i pocieram wewnętrzne strony dłoni, zuzywam ze 3 chusteczki, wycieram na sucho i po problemie. Jeszcze nigdy nie miałam zacieków na dłoniach. Jest tylko troszke zabawy z tym wcieraniem i wycieraniem ale lepiej troszke dłuzej sie pobawic niz miec żółte paznokcie czy zacieki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
dziekuje , wyprubuje napewno Wasze sposoby
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja tez wam dziekuje
![]() ps. a czy moge wytrzec paznokcie wacikiem nasaczonym tonikiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hej słuchajcie a jakich używacie kremików brązujących?? może jakiś mi polecicie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam inny sposób.Używam dwóch samoopalaczy.Jednym w kremie smaruje całe ciało nastepnie myje ręce i potem drugim samoopalaczem w spayu (Ważne jest to spray w AEROZOLU) pryskam zewnetrzną warstwe dłoni.Nigdy jeszcze nie miałam problemow z zaciekami lub jaśniejszym kolorem dłoni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.