![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
najgłupsze szablonowe zdania, frazesy, złote myśli z mediów
Jest już wątek o najgłupszych "złotych myślach", ale chciałam zapytać się was o najgłupsze "złote myśli", frazesy, szablonowe zdania w telewizji (nie tylko telewizji polskiej, ale też, i szczególnie z programów telewizyjnych) i prasie, czyli w mediach.
![]()
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2018-06-03 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: najgłupsze szablonowe zdania, frazesy, złote myśli z mediów
Z takich szablonowych to te tatuaże z "ambitnymi" tekstami w stylu:
Never stop dreaming Nie byłabym sobą gdybym byla inna... Tylko Bóg może mnie osądzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3 |
BAN stały
|
"Karma wraca ". Ani to mądre, ani prawdziwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Naczelna Nastolatka
|
Chcieć to móc czyli każdy może wszystko.
Obłęd jakiś. siła spokoju
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Mi się przypomina z festiwali - "zróbcie hałas"
![]() |
#7 |
Wizażowy Kot Igor
|
W to akurat wierzę. Karma wróci- może nie od razu ale zawsze.
Nie mam tu na mysli działania jakiejś siły nadprzyrodzonej a raczej, że to, co robimy innym, zawsze do nas wraca. Wtedy, gdy najmniej tego się spodziewamy i ze strony, z której się nie spodziewamy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
'dobra zmiana'
'wstawanie z kolan' 'Polska w ruinie' 'śmierć wrogom ojczyzny' 'a na drzewach zamiast liści, będą wisieć komuniści' 'biała siła' 'biała Polska' 'układ w Magdalence' 'Jarosław Polskę zbaw' 'Smoleńsk, pamiętamy' 'przewrócić Okrągły Stół' 'bolek' 'prawdziwy Polak' 'polski patriota' 'bóg, honor, ojczyzna' 'gorszy sort' 'ulica i zagranica' 'Targowica' 'zdrajcy' 'szmalcownicy' 'kolaboranci' 'problemy z kolanem' 'miesięcznica' 'przez osiem ostatnich lat' 'dwadzieścia siedem do jednego' Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2018-06-03 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8395159 1]'dobra zmiana'
'wstawanie z kolan' 'Polska w ruinie' 'śmierć wrogom ojczyzny' 'a na drzewach zamiast liści, będą wisieć komuniści' 'biała siła' 'biała Polska' 'układ w Magdalence' 'Jarosław Polskę zbaw' 'Smoleńsk, pamiętamy' 'przewrócić Okrągły Stół' 'bolek' 'prawdziwy Polak' 'polski patriota' 'bóg, honor, ojczyzna' 'gorszy sort' 'ulica i zagranica' 'Targowica' 'zdrajcy' 'szmalcownicy' 'kolaboranci' 'problemy z kolanem' 'miesięcznica' 'przez osiem ostatnich lat' 'dwadzieścia siedem do jednego'[/QUOTE] A o najważniejszym zapomniałaś... "Wina Tuska". ![]()
![]() |
#10 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Holy Crap!
|
"Jeżeli czegoś nie wolno a bardzo się chce, to można"
"Brawo Ty" I te wszystkie koszulki z durnymi napisami typu Codziennie budzę się piękniejsza ale dzisiaj to już przesadziłam Bicz, plis ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Do grobu mnie wpędza "jestem na tak"
Obleśny nowotwór językowy. Mam tez atak agresji jak słyszę tą reklamę co mnie poucza żałobnym głosem ![]() uważam się za obywatelkę Polski , płace tu podatki, zyję tu z z dziada pradziada, wiec flaga jest także moją własnościa i mam prawo wyrażać się poprzez używanie jej. Jeśli zechce i uznam za słuszne cos na niej napisać, żeby cos tym zamanifestować, zrobię to. A nie jakiś dziad korporacyjny smętnym głosem będzie mnie pouczał, jakby był jedynym słusznym właścicielem czegoś, co jest Plaków dobrem wspólnym ![]()
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8396027 6]A o co chodzi, jakaś nowa absurdalna pisia kampania ruszyła ? Nic nie wiem.[/QUOTE]
Nie wiem ![]() ![]() Dawno mnie nic tak nie wnerwiło. Wszytko sobie zawłaszczają ![]() ![]() Tu coś znalazłam, ale nie mam dzwięku w pracy: https://www.youtube.com/watch?v=LusJspDMIHw
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Naczelna Nastolatka
|
Jak dobrze że już nie słucham radia. Szlag by mnie trafił
siła spokoju
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wychowanie od podstaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio słucham radia kaszubskiego. 2/3 nie rozumiem bo gadają po kaszubsku. Ale łapie słówka, wiec może za jakis czas dam rade pogadać ![]() Interesuja się tylko lokalna polityką mniejszości kaszubskiej (nie mam pretensji)+ nadają audycje rolnicze i z bazarów okolicznych, to wiem co i w jakim czasie w tym roku obrodziło a co nie i jakie są średnie ceny w regionie.
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Niemożliwe? A jednak!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
"Brawo Ty! Brawo Ja!" - no litości w ogóle mam wrażenie, że w dobie popularności 'cołczy' rozwoju osobistego takie wynurzenia typu: http://www.joannagrela.pl/20-cytatow-mijajacego-roku/ są wybitnie popularne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
"Tylko winny się tłumaczy."
A jak ktoś jest niewinny i go obrzucają oskarżeniami, to co ma zrobić? Którejś zimy widziałam fajna modyfikację: "Tak zimno przez Tuska" ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Zarąbiste. Najbardziej mi się spodobało: Zobacz Odkryj Doceń Piękno zwykłych chwil! Borze, sama wymyśliłabym lepsze. Przecież ja mogę rzucić robotę, chodzić po wioskach i wygłaszać jakieś komunały niczym Jezus, tylko mniej odkrywcze. Że też na to wcześniej nie wpadłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;83965726]"Tylko winny się tłumaczy."
A jak ktoś jest niewinny i go obrzucają oskarżeniami, to co ma zrobić? Którejś zimy widziałam fajna modyfikację: "Tak zimno przez Tuska" ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Zarąbiste. Najbardziej mi się spodobało: Zobacz Odkryj Doceń Piękno zwykłych chwil! Borze, sama wymyśliłabym lepsze. Przecież ja mogę rzucić robotę, chodzić po wioskach i wygłaszać jakieś komunały niczym Jezus, tylko mniej odkrywcze. Że też na to wcześniej nie wpadłam.[/QUOTE] To jeszcze było "taki mamy klimat" i "jest zima to musi być zimno". Dla mnie najgłupszy możliwy tekst to ten "Padłaś? Powstań popraw koronę i zasuwaj!" Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2018-06-04 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja to akurat lubię ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Z głupich to jeszcze "zima zaskoczyła drogowców". Jak jest śnieżyca i -20 to jak ma nie leżeć śnieg na drodze? Przecież musiałyby być miliony pługów, każdy musiałby jeździć tam i z powrotem na odcinku maksymalnie 500 m, oczywiście przy okazji uniemożliwiłoby to uch samochodowy. Ale najlepiej zwalić na drogowców. Czasem mam wrażenie, że niektórzy mają pretensje, że pługi nie wyjeżdżają zanim śnieg spadnie. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2018-06-04 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;83968591](...)
Z głupich to jeszcze "zima zaskoczyła drogowców". Jak jest śnieżyca i -20 to jak ma nie leżeć śnieg na drodze? Przecież musiałyby być miliony pługów, każdy musiałby jeździć tam i z powrotem na odcinku maksymalnie 500 m, oczywiście przy okazji uniemożliwiłoby to uch samochodowy. Ale najlepiej zwalić na drogowców. Czasem mam wrażenie, że niektórzy mają pretensje, że pługi nie wyjeżdżają zanim śnieg spadnie.[/QUOTE] mój ojciec tak ma ![]() jemu to się chyba w ogóle wydaje, że pługi to powinny płaszcz ochronny nad drogami rozłożyć, bo przecież "mogliby pługi puścić a nie warstwa lodu na drodze!!!" - w sytuacji gdy jest -1 i pada deszczościeg i wszystko momentalnie zamarza na drodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
Albo "Jestem zajęta a ty brzydki, dobranoc". To jest tak infantylne, że brak słów, ale co ja wiem, znam osoby po trzydziestce, których bawią takie dyrdymały.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
“Karma is a bitch “
“Jak suka nie da, pies nie wezmie” “Musi my sie rozstac, bo zaslugujesz na kogos lepszego”
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
"nie mam wiedzy/mam wiedzę/czy ma pan wiedzę?" użyte w znaczeniu "nie wiem/wiem/czy pan wie?"
Zęby mnie bolą od tego potworka.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
O, też tego nie lubię.
![]() I wszelkie głupoty, który skandują tłumy na jakichś agitacjach politycznych. Bywają niesamowicie głupie albo śmieszne, już ktoś chyba przytaczał "Jarosław, Polskę zbaw!". Trochę mi się też nie podobają niektóre teksty z Małą Mi, jakich wszędzie pełno (było albo jest, ja tam zawsze mam opóźnienie). Np. "Mała, wredna, bezczelna, ale jakże zadowolona z siebie" albo "Nie mówię, że cię nienawidzę, ale gdybyś zaczął się palić, a ja miałabym wodę, to bym ją wypiła". Może to jest z przymrużeniem oka, ale mi takie teksty na kubkach, koszulkach, w sieci, kojarzą się z promowaniem takiej społecznej znieczulicy. Bądźmy wszyscy dla siebie wredni, bo to jest super, mniej więcej taki przekaz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.